Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin binasının yapımı ile ilgili protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile işadamı Mehmet Ziya Arslan tarafından imzalandı. Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasında imzalanan protokole göre, yaklaşık 9 bin metrekare inşaat alanlı Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binasının kaba inşaatı hayırsever işadamı tarafından yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da eğitim faaliyetlerini ve hizmetlerini çok önemsediklerini söyleyerek, “Gençlerimiz, bizim geleceğimizdir. Bursa’nın her köşesinde eğitim kalitesinin artmasına yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

Gençlerin en iyi şekilde eğitilmelerinin değerine işaret eden Başkan Altepe, “Eğitim kurumlarımızın kalitesi de çok önemli. Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın en önde gelen eğitim kurumlarından olmasının yanında Türkiye için de çok önemli. Fakültelerde yapılan çalışmaların desteklenmesini görev olarak görüyoruz. Bursa ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek mimarların yetiştiği Mimarlık Fakültesi, artık yetmiyor ve yeni bir bina yapılması gerekiyordu. Mimarlık Fakültesi, 9 bin metrekare inşaatı alanıyla bu projeyi hazırladı. Mimarlık Fakültesi’ne yakışacak güzel bir eser kazandırılmış olacak. En kısa zamanda da inşallah açılışı yapalım istiyoruz” diye konuştu.

Görükle’de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ihtiyacı karşılamaması sebebiyle yapılması planlanan yeni ve modern fakülte binası projeleri Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak fakülte binasında derslik ve atölyeler, öğretim görevlisi odaları, toplantı salonları, Fakülte ve Mimarlık Bölümü idari odalar, kafeterya ve konferans salonu ile gerekli teknik mahaller yer alacak. Yapı, bodrum, zemin, 1 ve 2. katlar ile teras katından oluşuyor.