Filistin Milli Konseyi, Balfour Deklarasyonunun 101. yılı münasebetiyle Amman’daki bürosundan yaptığı açıklamada, İngiliz hükümetinden, Filistinlilerin vatanında Yahudilere devlet kurma hakkı vererek yol açtığı etnik temizlik ve saldırıların günahını temizlemek için başkenti Kudüs olan bir Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı. Ayrıca Filistin Milli Konseyi, İsrail’in Birleşmiş Milletlerin aldığı kararları ve insan haklarını ihlal ettiğine vurgu yaptı. 
Filistin Milli Konseyi, yaptığı çağrıda Filistinli nesillerin evlerinden sürülme, mülteci kamplarında ve ülkelerinin dışında çektiği acıları affetmeyeceğinin altını çizdi. Konsey, Filistin halkının topraklarında kendi geleceklerine kendilerinin karar verme ve topraklarını savunma hakkından vazgeçmeyeceğine vurgu yaparak, Filistin halkının haklarının elinden alınmasına yönelik her türlü projenin Filistin halkının hürriyeti, bağımsızlığı ve mültecilerin geri dönüşü için haklı direnişteki kararlılığıyla başarısızlığa uğrayacağı kaydedildi. 

BALFOUR DEKLARASYONU 

Balfour Deklerasyonu, dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı olan Arthur Balfour tarafından başlatılan Filistin'de bir Yahudi devletinin kurulmasına imkan sağlayan bir teşebbüs olup 2 Kasım 1917’de Lord Rothchild’e yazılan bir mektuptur. Balfour Deklarasyonu olarak tarihe geçen 67 kelimelik mektupta, Filistin topraklarında İsrail ‘vatanı’ oluşturulmasına destek verilmesi ile birlikte Filistin halkına zarar gelmemesinin fırsat verilmeyeceği de vaat ediliyordu. 
Mektupta şu ifadeler yer alıyor: 
"Saygıdeğer Lord Rothschild, Majestelerinin hükümeti adına bakanlar kuruluna takdim edilen ve kabul gören Siyonist Yahudi isteklerini memnuniyetle kabul eden aşağıdaki deklarasyonu göndermekten memnuniyet duyarım. Majestelerinin hükümeti, Filistin'de Museviler için bir milli yurt kurulmasını uygun karşılamaktadır ve bu hedefin gerçekleştirilmesini kolaylaştırmak için elinden geleni yapacaktır. Filistin'deki mevcut Musevi olmayan toplumların sivil ve dini haklarına ve başka ülkelerde yaşayan Musevilerin sahip oldukları hak ve politik statülerine zarar verecek hiçbir şeyin yapılmayacağı açıkça anlaşılmalıdır. Bu deklarasyonu Siyonist Federasyonu'nun bilgisine sunmanızdan memnuniyet duyacağım. Saygılarımla Arthur James Balfour"