Gülin ÖZDEMİR
Türk mutfağının en önemli kültürel miraslarından biridir sokak lezzetleri… Özellikle çoğu kişinin yedikten sonra bağımlısı olduğu kokoreç ve midye, genelde gece acıkınca yemek istediğimiz lezzetlerden... 1989’dan bugüne kokoreç ustalığı yapan Gencay Çeperli’nin namı Bursa’ya kadar uzandı. Lezzeti Ardahan’dan İstanbul’a daha sonra da Bursa’ya taşıyan Ardahanlı Gencay Çeperli 30 yıldır midyecilik yapıyor. Mesleğine Ardahan’ın Çıldır ilçesinde ufak bir tezgâhta başlayan ve işlerini büyüterek hizmet vermeye devam eden Gencay Çeperli, eşsiz lezzetleriyle şimdi Görükle’de…

VATANDAŞA KALİTEYİ SUNUYORUZ
‘Midyeci Kardeşler’ adını verdiği dükkânının açılışını gerçekleştiren Gencay usta, midyenin ve kokorecin şehirlerde her daim canlılığını sürdürdüğünü söyleyerek, 1989’dan bugüne kadar bu işin içinde olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Gencay usta ise vatandaşlarla hoş sohbetler gerçekleştirdi. Gencay, “Bu işe ilk olarak Ardahan da başladım. Daha sonra İstanbul’un belli semtlerinde bu işi yaptım. Bursa’ya gelmemin sebebi, Bursa’da bizim sistemimizle kokoreç yapımının olmadığı içindir. Bursa’nın halkına da bu eşsiz lezzetlerimizi tattırmak istedik. Bursa’ya meşe kömüründe pişirilen kokoreci tattırmanın umuduyla geldik. Bursa halkının bizden memnun kalacağına inancımız sonsuzdur. Herkesi Görükle’deki dükkânımıza bekleriz” dedi.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

HER ŞEY BİR MİDYE İLE BAŞLAR
Midyede modanın hiç geçmediğini söyleyen Gencay usta, “2 çeşit midyemiz var. Biri soslu, diğeri ise normal. Soslu olanın içeriğindeki özellik şu; diğerine göre biraz daha yoğun bir tat var. Onu zaten tattığınızda bırakmanız imkânsız. Midyeler bize her gün sabah 4-5 gibi ulaşır. Sabah 10 gibi de servise başlanır. Şuna da ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Günümüzde midyeden zehirlenen insanlar olduğuna dair haberler okuyoruz. Vatandaşların bu konuda da dikkatli olması gerekiyor. Temiz yerler tercih edilmeli. Midye doğru yerden tüketildiğinde sağlığa faydaları oldukça fazla” ifadesini kullandı. “Her şey bir midye ile başlar” diyerek midyenin sağlığa olan faydalarından da bahseden Gencay, sözlerine şöyle devam etti: “Midye; kemik sağlığına, kan dolaşımına, sinir sistemine, kalbe oldukça faydalı. Aynı zamanda tiroit sağlığını da destekleyerek kilo vermeye yardımcı oluyor.”  Kokoreç ve midyenin yanında sucuk ekmek ve köfte ekmek de yapan Gencay usta, kokoreci birçok şekilde servis ettiğini de ayrıca belitti. Özellikle Sebzeli kokoreç ve İzmir usulü kokoreç yapıklarını söyleyen Gencay, “Bursalı vatandaşlar parmaklarını bile yiyebilir” diyerek iddialı olduklarının altını çizdi.