Ali Eşref UZUNDERE

MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan eski il Başkanı Yüksel Yılmaz ve arkadaşları tarafından Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Hayat Lokantası’nda organize edilen ve iki binin çok üzerinde katılımın olduğu iftar yemeğinde konuşan meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin referandum kararını ve politik tutum ve davranışlarını eleştirdi.Akşener, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da desteklediğini bildirdi.

ADALET VAR DENİLSİN

“Bir ülke düşünün ki iktidardaki parti 15 gün içinde başbakan, genel başkan değiştirsin. Bir iktidar partisi düşünün başbakanlık makamı hukuki olarak durmakla birlikte fiili olarak ortadan kalksın. Türkiye’de partili bir cumhurbaşkanlığı sistemine geçsin. Cumhurbaşkanı o partinin genel başkanı olsun. MHP kurultayı hala yapılamasın ve bu ülkede adalet var densin. Buna kargalar bile güler” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece ben değil, bütün arkadaşlarımızla birlikte Kasım ayından itibaren sayarsak çok zor bir 20 ay geçirdik. Biz ne istemiştik? Biz MHP’yi iktidara taşımak istemiştik. Ülkücü gençlerle birlikte Türkiye’nin tüm gençlerinin; sadece AKParti’den kart getirenlerin değil, bütün gençlerimizin eşit yarıştıkları liyakat usulü bir istihdam modelini getirelim dedik. Cumhurbaşkanı ülkücü olsun, Başbakan, bakanlar ülkücü olsun dedik. Karşımıza çıkıp ‘Biz misyon partisi, misyon hareketiyiz. Ama ve lakin iktidar olmazsak da olur. Önemli olan davadır’ dediler.”

ÇOĞUNUN ÇOCUĞU ASKER KAÇAĞI

Meral Akşener konuşmasında iktidar partisi mensuplarına da seslenerek, “Kaçınızın çocuğu belediyelerde ballı maaşlarla çalışıyor? Kaçınızın çoluk çocuğu yandaş iş adamlarından milyar dolarlık işler alıyor? Kaçınızın çocuğu bedelli askerlikten yararlandı? Kaçınızın çocuğu bedelli askerlik yaptı? Soruyorum, çünkü AKParti’nin kahir ekseriyetinin çocuğu asker kaçağı. Bedelli çıksın diye ölüyorlar. Dolayısıyla Türkiye’nin bugün geldiği noktadan hiç mi içiniz sızlamıyor?” diye sordu.

Bahçeli’ye yüklendi

Türkiye’nin geldiği bugünün sorumlusunun MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu iddia eden Akşener, “Bize terörist bile dediniz. Barzani referandum yapıyor. Bu konuda görüş ve düşüncelerinizi alalım. Ne düşünüyorsunuz? Barzani ile siz de mi ‘MegriMegri’ diye türkü söyleyip gözyaşı dökeceksiniz. Barzani’nin başındaki konfetileri acaba hanginiz temizleyecek? Çünkü ‘Körle yatan şaşı kalkarmış’ derler” diyerek sitemli bir açıklamada bulundu.

BİR KADINA SÖYLENMEYECEK SÖZLER

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun iftar yemeği davetine de değinen Akşener, “Kılıçdaroğlu,  referandumda ‘Hayır’ kampanyası yapan siyasi partilerin içinde, bizi de siyasi parti olarak değerlendirip davet etmişlerdi, bizde davete icabet ettik. Şimdi bir ilçe başkanı Kılıçdaroğlu’nun iftarına gittim diye çok üzülmüş. Bir kadına ağza alınıp söylenmeyecek ağır sözler söylemiş. Ben bunları adamların yüzüne karşı utansınlar diye söylerim. Ama burada söyleyip kadınlarımızı üzmek istemem. Birde bu üzüntünün getirisine bakın: Bu arkadaş, Bilal ile beraber yemek yiyor” diyerek şaşkınlığını gizleyemediğini ifade etti.

ATATÜRK’E SÖVENLER DE CEZALANDIRILMALI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesine edilen hakaretlerin kendisini çok üzdüğünü dile getiren Akşener, “Buradan hepinize sesleniyorum. Özellikle hanım efendiler sizlere sesleniyorum. Zübeyde Hanıma, Avşar yörüğü olan bir Türk kızına, kadınına küfür etme ahlaksızlığını, şerefsizliğini gösteren bazı ahlaksızların karşısında sesimizi çıkartmalıyız. Çıkartmadığımız takdirde; birer, birer her bir Türk kadınına canları istediğinde sövmeye devam edecekler. Mesela Cumhurbaşkanımızı eleştiren bir paylaşım yapıldığında cezası var, ama Atatürk’e, Atatürk’ün anasına sövmenin hiçbir cezası yok” ifadelerini kullandı.

Muhteremler sizden korkmuyoruz

“Adalet dediğimiz şey bugün sadece ülkeyi yönetenlere aitse, bizler de maraba, kul köle isek ‘hayır’ diyoruz ve ikaz ediyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren eski vekil Akşener,“Ben kadın halimle sizden korkmuyorum da siz niye benden korkuyorsunuz? Benim arkadaşlarımda korkmuyorlar. Benimle yol yürüyen kadınlarda korkmuyorlar. Hele kadınlar bugün burada erkeklerden daha fazla. Şimdi sizlerin huzurundasesleniyorum: Biraz korkmanız lazım, çünkü İstiklal Savaşı’nı biz kadınlar başlattık. Ben tarihçiyim. İlke Müdafaa-yı Hukuk Cemiyeti’ni teşkilatlandıran, kuran kadınlardır. Kadınlar duruma el koyuyor. Onun için ben de, arkadaşlarım da, hanim efendiler de eve-meve dönmüyoruz” şeklinde konuştu.

20 HAZİRAN’DA ADALETİ GÖRECEĞİZ

‘Güzel ülkemizde 20 Haziran’da da bizim mahkeme görülecek, bekliyoruz’ diyerek açıklamalarına devam eden Akşener,“Adalet herkese eşit uygulandığı, adaletin sokakta değil, parlamentoda, hukukta, yargıda aranması gerektiğini lügatli lügatlı kelimelerle ifade eden beyler. Hadi göreceğiz yargıçlar bağımsız mı? Hadi bakalım göreceğiz hukukun üstünlüğünü? 20 Haziran’da sizleri göreceğiz.‘Bas müminin dalına, gör ondaki imanı’ demişler. Hadi bakalım göreceğiz 20 Haziran’da nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalacağımızı?” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkeyi bırakmayacağız

Katılımın oldukça yüksel olduğu iftarda yaşlılara ve çocuklara özel ilgi göstereneski milletvekili Meral Akşener, yeni oluşum kararı aldıklarını dile getirerek, şöyle bir açıklamada bulundu:“Benimle yol yürüyen 1200 arkadaşımla, üst kurul delegelerimiz dâhil arkadaşlarımızla tek tek uzun ve verimli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde arkadaşlarımızın yüzde 90’ı 20 Haziran’da görülecek davanın nasıl sonuçlanacağının beklenmesi gerektiğini belirtmekte. Eğer lehimize karar çıkarsa elbette yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Amma ve lakin karar koltuğun bekası yüzünden satılmışsa, o zaman tuz kokmuşsa bu ülkeyi kurdun kuşun eline bırakmayacağız.  Arkadaşlarımızın yüzde 90’ının yeni bir oluşum kurulmasından yana fikir beyan ettiklerini bildirmek isterim.”

BİRBİRİMİZE GÜVENİYORUZ

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Akşener; “ikinci cümleyi kuramayacağım gibi görünüyor. Yani soru işareti bırakacak gibi bir cümle kuracak iseniz git otur diyorsunuz. Dolayısıyla arkadaşlarımın fikirlerini sizlerle paylaştım. Biz birbirimize güvenerek yola çıktık. Birbirimizle konuşup halleştik. Birbirimizden gizlimiz saklımız olmadı.” diyerek sözlerini noktaladı. MHP muhalifleri öncülüğündeki yeni oluşumun adının Milliyetçi Türkiye Partisi(MTP) olabileceği konuşuluyor.