Ali Eşref UZUNDERE

MHP İl Merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Türkiye ve Türk düşmanlarının Türklükle alakalı bir oyun sahnelediklerini, acımasız, ahlaksız bu oyunun, bu komplonun hedefinde Türk milleti ve Türk devleti olduğunu söyledi.

MİLLİ VİCDANA TERS

Bin yıllık kardeşliğimizden rahatsız olan mihrakların içimizde ve çevremizde nöbet tuttuklarını, 20 Temmuz 2015’ten bu yana vatan ve millet uğruna şehit düşen vatan evlatlarının sayısının bin 139 olduğunu bildiren Büyükataman, “Terör örgütleri 15 Temmuz’dan itibaren koordineli bir şekilde suikast ve saldırılarını hızlandırmışlardır. Türkiye’nin milli güvenliği alarm vermektedir. FETÖ, PKK, IŞİD, PYD-YPG’den oluşan cinayet koalisyonu emperyalizmin kanlı talimatnamesine uygun fitne saçmaktadır. Türkiye’nin meşru müdafaası zorunludur. Başka türlüsünü düşünmek, buna itiraz etmek milli vicdana terstir” diye konuştu.

15 TEMMUZ HAÇLI OPERASYONU

Konuşmasında ülkemize yönelik cinayet çetelerinin en sinsisinin FETÖ olduğunu, şerefli Türk askerinin kamuflajı içine saklanarak, din, diyaneti istismar ederek Batı'ya hizmet amacıyla 15 Temmuz’da silaha sarıldıklarını belirten Büyükataman, 15 Temmuz’un bir haçlı operasyonu olduğunu söyledi. FETÖ’ nün, Haşhaşiler, Tapınak Şövalyeleri, Siron Tarikatı, İlimünati yapılanması başta olmak üzere, batini ezoterik örgütlerin aynısı olduğunu vurgulayan MHP Genel Sekreteri Büyükataman, ABD’nin bu karanlık şebekenin elebaşısıPensilvanyalı imam kisveli, hoca kılıklı haçlı artığı iade edilmesi halinde iki ülke arasındaki ilişkilerin canlanmasına ve uluslararası hukukun gereği sayılacağını belirtti.

Çanakkale'de şamarladıklarımız...

Çanakkale’de şamarladıklarımız, Sakarya’da şaşkına çevirdiklerimiz, Dumlupınar’da kovaladıklarımızın 15 Temmuz’da karşımıza çıktığını, bunların kökünün derinlerde emperyalizmin içinde olduğuna dikkat çeken Büyakataman şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi MHP, Ankara'nın göbeğinde haine zalime, katile meydan okuyarak korkusuzca ayakta, vatani görevinin başındaydı. Türkiye uçurumdan el birliği ile kurtarıldı. Türk milleti istiklaline sahip çıktı. 15 Temmuz feci bir olaydır, zamanla arkasındaki sis perdesi aralanacaktır. Masala Yurtta Sulh Konseyi’nin kimlerden oluştuğu, 15 Temmuz’un siyasi ayağının ana kadrosu ve zirve isimleri mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Daha doğrusu çıkarmak, deşifre edilmek mecburiyeti vardır. 15 Temmuz’un karanlıkta kalan yüz ve isimlerini öğrenmek milletimizin en doğal hakkıdır. İşgale umut bağlayanlar, darbe seviciler, darbe şakşakçıları, FETÖ’nün kripto elemanları kimdir, kimlerden oluşmaktadır? El değmemiş dokunulmamış, kendisini unutturmuş veya kenara almış FETÖ’ nün kodaman, hatırı sayılır simaları nerelerde gizlenmekte, neden imtiyazlarla korunma altındadır? Tüm bu soruların cevabını milletimiz merak etmektedir.”

Konuşmasında Türkiye’nin siyasi ve sosyal yapısının 15 Temmuz itibarıyla farklılaştığını, korumamız gereken bir demokrasimiz, üzerine titrememiz gereken bağımsızlığımız, savunmamız gereken bir vatanımız, gözümüz gibi bakmamız gereken milli varlığımızın söz konusu olduğunu anlatan Büyükataman, cepheleşmelere dur dememiz, birlikte ve kardeşçe yaşamayı tercih etmemiz gerekliliğine işaret etti.