Ali Eşref UZUNDERE

İroni yaparak "‘Siz de bir Amerika’ya gidin artık yeter’ denilen ve   'Amerika’ya gitmeden Türkiye’de başbakan olacağım' iddiasını ortaya koyan insan Devlet Bahçeli'dir. Başbakan olur, olmaz, onu ben bilemem. Benim Bahçeli’nin arkasında durma sebebim 'Milli' olmasıdır” diyen MHP il Başkanı Tevfik Topçu gazetemizi ziyarete etti. “Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konusunda yapılacak referandumda; MHP’nin ve dolayısıyla Devlet Bahçeli tutumu konusunda yaptığımız sohbette, Topçu'ya Merhum Türkeş’in Devlet Bahçeli ilgili mektup hakkında görüşünü sorduk. “Devlet Bahçeli, devletin adamı diye söyleniyor. Kim ne derse desin, Devlet Bahçeli devletin sahibidir” diye cevapladı.

Sonra sözü referanduma getirerek, Ankara’da yapılan “Türk Milliyetçileri Hayır diyor” toplantısına değinen Topçu; toplantıya katılan Sadi Somuncuoğlu, Namık Kemal Zeybek, Agâh Oktay Güner, Yaşar Okuyan’ı ağır şekilde eleştirerek,

ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİN KANI

1980 öncesi Aydınlık gazetesi sahibi Doğu Perinçek’in Ulusal TV’ye çıkanların misyonu; birinci sayfadan popüler ülkücülerin resimlerini ve adreslerini yayınlayarak hedef göstererek öldürülmelerini sağlamak olan Aydınlık Gazetesi’nin ve sahibi Doğu Perinçek'in ellerinde benim ülkücü kardeşlerimin kanı olduğunu bilmiyorlar mı?” diye sordu. MHP İl Başkanı Topçu, Yılma Durak’ı da dâhil ederek, bunların Başbuğ’a ihanetleri tescilli insanlar olduklarını, ihanet etmediklerini söyleyen varsa, belgeleriyle ortaya koyabileceğini ifade ederek, “Bunlar çıkıp utanmadan Perinçek’in televizyonunda Rahmetli Türkeş’e methiye düzüp, Devlet Bahçeli’yi yerip Ülkücüler ‘hayır’ diye konuşuyorlar” dedi.

PEKİ, ÜLKÜCÜLER NİYE EVET DESİNLER?

“Ülkücülerin Türkiye’ye olan sevdası, düne ait kırgınlıklarından, öfkelerinden çok daha fazladır” diyen Topçu, “Niye evet desinler” sorumuza şu karşılığı verdi:  “Biz, ülkemizin bekası, üniter yapımızın devamı, MHP’nin olmazsa olmazı olan anayasanın ilk 4 maddesini teminat altına almak için evet diyoruz. Biz ‘evet’ diyerek AK Parti’ye destek vermiyoruz. AK Parti’nin yıllar içersinde ifade ettiğimiz; terörle mücadele, FETÖ, PKK ile mücadele ve sınır ötesi harekâtla alakalı, bu hükümetin geldiği bu çizgide olduğu sürece yanındayız" dedi.

Kayıtsız şartsız yanındayız

Fotoğrafa bir bütün olarak çok iyi bakılması gerektiğini, fotoğrafta, dünyada yalnızlaştırılmaya çalışılan bir Türkiye olduğunun görüleceğini ifade eden Topçu şöyle konuştu: “Dünyanın en fazla kan ve gözyaşı olan bir coğrafyasında yaşıyoruz. Tarih bunu gösteriyor, son dönemlerde yaşanan saldırılar bunu gösteriyor. Böyle bir ortam ve süreçte iktidar AK Parti Türkiye’nin temel meselelerinde bizim çizgimizde mücadele ediyorsa, Türkiye’nin menfaatleri ve bekası açısından bizim ona destek vermekten başka bir seçeneğimiz yoktur. Bu çizgide olduğu müddetçe hükümetin kayıtsız şartsız yanındayız. Biz AKP’ye destek vermiyoruz. Bilakis AK Parti bizim yıllar içersinde ortaya koyduğumuz ülkemizle ilgili temel meselelerde bizim çizgimizde siyaset ürettiği için, tavır koyduğu için destek vermek durumundayız. Ama Ak Parti iktidarının bize olan hakaretlerini hiçbir zaman unutmuş değiliz. Hepsi canlılığını koruyor.”

Türk kelimesini kullanmaktan çekinen iktidara güveniyor musunuz? sorumuzu ise Topçu şöyle yanıtladı; “Sayın Erdoğan, bu gün Türk kavramını kabul eden bir çizgide. Rabia işaretini; Tek millet, Tek devlet, Tek bayrak Tek vatan şeklinde değiştirerek geldiği çizgiyi anlatıyor. Anayasanın ilk 4 maddesine sahip çıktığını her gün meydanlarda ifade ediyor. Söylemlerinde samimiyet var mı? Biz samimi olmasını arzu ederiz. Biz insanların niyetlerini okumaktan ziyade insanların beyanlarını esas alırız. Ne zamana kadar? Bunun aksine davranana kadar. Biz niyet okuyucu olmayız. Böyle devam ettiği sürece biz onun doğru işler yaptığını düşünür ona göre destek vermeye devam ederiz.”