Snowtrack eğitimleri Uludağ’da tamamlandı Snowtrack eğitimleri Uludağ’da tamamlandı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen, TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü arasındaki protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Öğrenci Bitirme Proje Yarışması sonuçlandı. Basın danışmanının servis ettiği habere göre, ödül töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel, öğrencileri çalışmalarından dolayı kutlayarak, bitirme projesini desteklemesinden dolayı MMO Bursa Şubesi’ne teşekkür etti. Emeği geçmiş bütün öğretim üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Emel, öğrencilerine fikri ve düşüncesi hür insanlar olarak ülke, millet ve insanlık için çalışmalarını diledi.
 

SANAYİ İLE İÇ İÇE
MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli konuşmasında öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayarak, mühendislik mesleğinin en önemli kısmının uygulama kısmı olduğunu ve sanayinin donanımlı mühendislere ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Sanayi ile iç içe olan bu çalışmalar ve projeler mezun olduktan sonra size yol açacaktır” dedi. Öğrencilere, hayatta çeşitli zorluklarla karşılaşabileceklerini söyleyen Düşünceli, mühendisliğin problem çözme işi olduğunu ifade ederek, genç meslektaşlarına Makina Mühendisleri Odası olarak büyük bir ailenin onları beklediğini söyledi. Konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri verildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. (Haber Merkezi)

DERECEYE GİREN PROJELER
Bitirme Projesi Yarışmaları’nda ödül alan proje ve projeleri hazırlayan öğrenciler ve projeyi destekleyen firma şöyle:
1- Yalın Üretim ve SMED Çalışması. Selin Akın, Murat Eren, Berkan Elmas (ÇİMTAŞ)
2- Çok Kullanımlık Paketleme Malzemelerinin Yurtdışından Çekme Yöntemi ile Tedarik Edilmesi. Sefacan Hasançabi, Rumeysa Çimen, Selver Bayrak (BOSCH)
3- Koltuk İmalatında Yorgunluk Faktörünün Hesaplanması ve Zihinsel Yorgunluğun İnsan Hatalarına Etkisinin Araştırılması. Yasemin Sevincer, Ayça Recal, Aslı Kahya (MARTUR)