Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız"

Merkez Bankası Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğü Adana Bölge Koordinatörü Rifat Enes, Bölge Koordinatör Yardımcısı Cemil Tuncer ve Bölge Yetkilisi Tuba Subaşı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya geldiler. Başkan Kızıltan, ziyarette yaptığı konuşmada, Merkez Bankası’nın yürüttüğü çalışmanın, geleceğe dair umutları artırdığını belirterek, “Merkez Bankası’nı sahada görmek bizlere moral verdi. Teknik insanların sahada olması, ekonomik gidişatı da bu teknik insanların yönlendireceği imajı veriyor. Bu nedenle yürüttüğünüz çalışma, geleceğe dair umutları artırıyor. Para piyasalarında Merkez Bankası gibi yıllarını bu işe vermiş kurumların görüşleri doğrultusunda tedbirler alınması önemli” dedi. 

ÜRETİM DEMEK İSTİHDAM DEMEKTİR

İş dünyasının bankalardan beklentilerini ve ekonomideki gidişatın rayına oturabilmesi adına önerilerini aktaran Kızıltan, cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar fazla destek kredisi verilmeye başlandığına dikkat çekerek, “KOSGEB ayrı destek veriyor. KGF ayrı kredi, Nefes Kredileri derken çok fazla kaynak var gibi görünse de maalesef bunlar ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor. İhtiyacı olan insanlar hak ettiği ölçüde bu kaynaklardan yararlanamıyor. Üretilen krediler ekonomiye girip yansımıyor. Krediler tek elden koordine edilip doğru kişilere yönlendirilebilir” diye konuştu. (İHA)