Osman GÜRÇAY
Konu Bursa, emek ve sanat olunca bu etkinlik kaçmaz diyerek Kundakçı ile yollara düştük. Merinos AKKM girişine geldiğimizde bahçede normalden fazla bir yoğunluk olduğunu gördük. Birkaç etkinliğin belki de birkaç toplantının aynı günde olduğunu düşündük. Usulca BUSMEK sergisi nerede diye sorduk. Fuaye alanında cevabını alınca o koca salonda ne işleri var diye aklımdan geçirdim.
Fuaye alanına geldiğimizde tek giriş bırakıldığı için boydan boya yürüyüp merinos stadı önündeki kapıdan giriş yapabildik ve gördüğümüz manzara inanılmazdı. Fuaye, fuaye olalı böyle kalabalık görmemiştir. 

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu katılımcılar BŞB Başkanı Alinur Aktaş’ı serginin açılışını yapması için bekliyorlardı.
Ve Başkan geldi…

'YAŞAMDAN DOKULAR' 
Bu yıl 14.’sü düzenlenen ‘Yaşamdan Dokular’ temalı 40 farklı sanat dalında estetik ve el emeği göz nuru 2000 eserin görücüye çıktığını sergiye eşi Sevinç Aktaş ile katılıp olağan üstü ilgi gören dönem sonu sergisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Alinur Aktaş, “BUSMEK, hayat boyu öğrenme esasları çerçevesinde yılda ortalama 30 bin kursiyere eğitim hizmeti sunuyor’ dedi.

BUSMEK’in, 250 farklı branşta faaliyetler devam ederken ayrıca giriş sınavlarına hazırlık eğitimlerinden 8. sınıf öğrencilerine yönelik liselere giriş ile üniversiteye 1500 öğrenci tamamen ücretsiz olarak eğitim verdiğini de öğrendik.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

KÜLTÜR ELÇİMİZ
BUSMEK’in İngiltere, Fransa, Arnavutluk, Almanya, Amerika, Gürcistan ve Azerbaycan’da düzenlenen etkinliklerde yerini alarak Türk kültürü ve Türk-İslam sanatlarının tanıtılmasında önemli katkılar sağladığını kaydeden Başkan Aktaş, “Ortaya koyduğu sanat ve meslek eğitimleri, sosyal ve kültürel hayatı kuvvetlendirici faaliyetleri ile BUSMEK, Bursa halkının ilgisi ve teveccühleriyle kaliteli eğitim çıtasını gittikçe yükselten bir ‘Halk Üniversitesi’ konumundadır’ dedi.


BUSMEK'İN AYNASI

Sözlerini, "ışıldayan demir pas tutmaz’ anlayışındaki gibi çalışmalarını sürdürmeye ve Bursa halkına hizmet vermeye devam edecektir. Evet, bu sergi BUSMEK’in aynası niteliğindedir. Bu vesileyle tüm kursiyerleri tebrik ediyor, BUSMEK Ailesi’ne başarılar diliyorum‘ diyerek tamamlayan Alinur AKTAŞ,bana göre çok önemli bir turizm hamlesinin çoban ateşini yaktı.

Neden çoban ateşi?

Bunu anlamanız için önce içinizin Bursa sevgisiyle dolu olması ve ardından beş gün süre ile açık kalacak bu sergiyi gezmeniz gerekiyor.

Bursa’nın çoğunlukla kadın olan BUSMEK kursiyerlerinin, tarihi el sanatlarımızın yanı sıra ipek, seramik, resim, tekstil, moda konusunda ellerin emeği ve gözlerinin nuru ile yaptıkları onlarca başlık altındaki muhteşem ürünlerinden oluşan bu görsel şöleni ziyaret edin. Merinos AKKM fuaye salonunun bir kültür ve sanatın hazine dairesi gibi olduğunu göreceksiniz. İçeride binlerce nadide eser var ve çoğu üzerindeki etiketi ile uygun fiyatlarla alıcı bekliyor.

BURFAŞ kebapçılığı ve otoparkçılığı ve özüne dön!

BŞB çalışmalarına her türlü desteği verdiği BUSMEK’in Bursa’ya özgü ürünlerini dünyaya tanıttığı gibi üretimlerini vereceği özgün siparişlerle destekleyip konuklarına ya da ziyarete gittiği makamlara hediye ettiği Bursa hatıralarının ürün yelpazesini genişletebilir. 
Turizm açısında da ziyaretlere satışa açık han gibi tarihi bir mekan kullanılabilir. 

Kapalıçarşı’daki onlarca kuyumcu ve döviz büfesi arasına sıkışmış üç beş baygın mallar satan mağazaları 15 dakikada gezsen turistler, Merinos AKKM deki gibi bir galeriyi iki saatten aşağı gezemez ve ciddi para bırakır.
Gerçek el emeği olan kanaviçelerin, dantellerin, ipeklerin, resimlerin, seramiklerin, tel ve aba işçiliklerinin dans ettiği bir ortamda vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.

ZOR İŞÇİLİK SANATI

Seramikleri gezerken muhteşem ve dev bir vazo gözüme ilişti. Fırınlanmış seramik üzerine minik keski ve bız ile işlenmiş çiçek desenleri gördüm. Bu eserin sahibi Remzi Yedikardeş yazıyordu. Kendisi ile tanışıyordum. Bir eğitim sezonunda bunu bitirdiğini söyledi. Üzerinde fiyat etiketi yoktu ve kuzenime hediye ettim dedi. Kurs hocası Sevinç hanıma vazoyu sorduğumda bunun çok zor bir işçilik ve kupon bir eser olduğunu söyledi. Mesela bunu müzayedeye koysanız fiyatı ne olur dedim. Bana 20 bin liradan başlar dedi.

Biz dostlarımıza armağan ve iş dünyasında dağıtılan plaketleri verirken İstanbul preslerinden çıkan ürünleri değil, BUSMEK in el emeği göz nurunu verirsek Bursa’ya ve turizme hizmet etmiş oluruz.

Bunun için çok akıl gerekmez biraz emek biraz Bursa sevgisi yeter.

Sergiyi gezerken hangi köşeye baksanız ayrı dünya görüyorsunuz ve eserlerin sahipleri ağırlamak için gururla sizi bekliyor. 

Siz siz olun bu muhteşem sergi şölenini kaçırmayın!