Ocak ayı maaş zamları belli oldu.

Her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranını açıklayan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), 2023 yılı aralık ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 4,12 artarken yıllık bazda ise yüzde 127,21 oldu.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Aralık ayında yüzde 4,12 arttı. E-TÜFE’nin 2023 yılındaki artışı yüzde 127,21 olarak gerçekleşti.

Kasım ayında ise E-TÜFE aylık yüzde 5,58 artarken yıllık da yüzde 129,27 yükselmişti.

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLADI

Öte yandan emekli ve memur maaş zammına doğrudan, özel sektör çalışanlarının maaşına ise dolaylı olarak etki edecek olan enflasyon oranı TÜİK tarafından belirleniyor.

Gözler TÜİK'in açıklayacağı enflasyon oranlarına çevrilmişti. TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 64.77, aylık enflasyonu da yüzde 2.93 olarak enflasyonu açıkladı.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

Borusan’da boykot yapan işçilere sahurda yemek verilmediği iddiası Borusan’da boykot yapan işçilere sahurda yemek verilmediği iddiası

Milyonlarca memur ve emeklileri ilgilendiren Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. İşçi emeklisi ve memurlar zamlarını altı aylık enflasyon verilerine göre alıyor. İşçi emeklisi Haziran ayında gerçekleşen enflasyona göre yüzde 19,77 zam almıştı.

Temmuz, Ağustos, Eylül , Ekim, Kasım ve Aralık aylarında enflasyon yüzde 37,56 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve Bağkur emekli aylıkları için altıt aylık dönemde alacakları zam ya da enflasyon farkı yüzde 37,56 olarak ortaya çıktı.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapılacak.

Editör: Mehmet Ali Ekmekçi