Özlem ATAÇ

Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Bursa’nın doğu yakasına yapılan büyük yatırımın göstergesi olan Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi’nin açılışına; Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Müftüsü İzani Turan, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Vildan Özkula’nın yanı sıra siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, sağlık hizmeti sunucuları ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

DAHA KALİTELİ HİZMET
Açılış konuşmasını yapan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, 17 branştaki polikliniğin haricinde 2 ameliyathanesi, 1 doğum ünitesi, 1 endoskopi ünitesi, erişkin ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin yer aldığı Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi’nin Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Bilgen, “Yıldırım’da hizmet vermeye başladığımızdan bu yana geçen 1.5 yılda, bölge halkından ve Bursalı hemşerilerimizden yoğun ilgi gördük. Bu, bizleri memnun ederken, hemşerilerimize daha entegre hizmet verebilmek için tesisimizi hastaneye dönüştürme kararı almıştık. Kısa sürede tamamladığımız dönüşümün sonucunda Özel Medicabil Yıldırım Hastanemiz, Yıldırımlılara ve bölge halkımıza, İnegöl’den Yenişehir’e ve de İznik’e kadar olan bütün ilçe halkına da hizmet verecektir. Yıldırımlıların en adil ve uygun şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 
 

HASTANEDE YOK YOK
Artık tam donanımlı bir hastane olarak hizmet vereceklerini belirten Bilgen, sözlerine şöyle devam etti: “Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi, 41 yatak kapasitesi, 2 ameliyathanesi, 1 doğum ünitesi ve 1 endoskopi ünitesinin yanı sıra erişkin yoğun bakım ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri ile 100’ün üzerindeki sağlık personeliyle, artık tam donanımlı bir hastane olarak Yıldırımlı hemşerilerimize hizmet veriyor. Bu yatırımı Bursa’ya ve Yıldırım’a kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.”

SAĞLIK ALANINDAKİ İLERLEME GÜCÜN GÖSTERGESİ
Türkiye’nin ve Bursa’nın son yıllarda sağlık alanında büyük ilerlemeler kat ettiğini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise “Bizler daha önce Yıldırım Belediyesi olarak bir tıp merkezine sahiptik. Fakat sağlık hizmetlerinin çok daha nitelikli yapılması adına biz bu birimimizi Sağlık Müdürlüğü’ne devrettik. Bizler Yıldırım Belediyesi olarak evde bakım hizmetleri başta olmak üzere yine ilgili kurumlarımızla işbirliği çerçevesinde sağlığa dönük faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bundan 20 sene önce dönemin şartlarına baktığımızda sağlıkta çok kötü bir noktadaydık. Bugün çok iyi noktalardayız. Dolayısıyla hem özel hastanelerimizin çoğalması hem de hastanelerimizdeki standardın yükselmesi sağlık noktasında ülkemizin geldiği güzel noktayı ifade ediyor. Burada açtığımız Özel Medicabil Hastanesi de aslında ülkemize duyulan güvenin ifadesidir. Her ne kadar ekonomik olarak Amerika ve Avrupa’dan baskılar görüyor olsak da, esnafımızın, sanayicimizin, iş adamlarımızın ve yöneticilerimizin bu anlamda yatırım yapmakta asla imtina etmemesi aslında uzun vadede ülkemizin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret

ÇAĞ ATLADIK
Yıldırım’a son derece önemli ve anlamlı bir yatırımın hizmete açılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da şunları kaydetti: “Yıldırım’da böyle bir sağlık kuruluşunun bugün açılıyor olması Yıldırımlılar adına bizleri de son derece mutlu etmektedir. Bu nedenle Yıldırım’a böyle bir sağlık hizmeti kazandıran yönetim kurulu başkanımızı, bu müteşebbis davranışlarından dolayı kutluyorum. Sağlık alanında ülkemiz yakın geçmişte yapılanlarla çağ atlamıştır, hepimiz biliyoruz. Artık ülkemiz dünyada sağlıkta söz sahibi olan bir ülke konumuna gelmiştir. Sağlık turizmi kavramı artık ülkemiz gündemine oturmuştur.”  

TAKDİRE ŞAYAN
Bu tür yatırımların öncelikle kendi bulundukları bölgeye değer kattığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise “Yıldırım ilçemizde böyle bir yatırımın olması takdire şayan. Baktığımızda sanki Bursa vilayetimizin yatırımlar nezdinde batı kısmının biraz daha farklı bir değerde olduğu bilinen bir gerçek. Bu bakımdan doğu bölgesinde böyle önemli bir yatırımın olması gerçekten çok güzel. Hastanemizin bölgemize ve sahiplerine hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.