Bursa Hali’ndeki dernek merkezinde gerçekleştirilen ziyarete, Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Sektörün sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda özellikle Bursa’ya hal girişi olmadan sürülen ürünlerin güvenilir ve izlenebilir gıdalar olmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Toplantıda, tüketicide “güvenilir gıda” algısının oluşturulmasına yönelik hem kamuoyu çalışmalarının yapılması hem de halk sağlığını tehdit eden ürünlere karşı bir plan gerçekleştirilmesi çerçevesinde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Matlı, “Güvenilir Gıda Hakkında Kamuoyu Oluşturulmalı”

Toplantıda konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Güvenilir Gıda söyleminin geliştirilmesi ve bununla ilgili bir kamuoyu oluşturulması gerektiğini vurgularken, “yapılacak çalışmalarda sektörel dengelerin gözetilmesi gerekir. Sektörün idamesi için gerekli adımların atılması hem kent ekonomisi hem de Borsamız için önemlidir. Kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve özellikle halk sağlığı konusunda daha duyarlı olunması için ‘Güvenilir Gıda’ tüketimine yönelik kampanyalar geliştirmeliyiz” dedi.

Aydın, “Çözüm Odaklı Yaklaşılmalı”

Ziyarette konuşan BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Borsa için önemli bir yere sahip olan komisyoncularımızın sorunlarının çözümüne yönelik gerekli adımların atılacağını vurgularken, “güvenilir gıda söyleminin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla ortak adımların atılması çözüme götüren sonuçların elde edilmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Aslım, “Kente Hal Dışı Sebze Meyve Girişi Sektöre Zarar Veriyor”

Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım, sektörün en büyük sorununun kente hal dışı sebze meyve girişi olduğunu belirterek “Hal dışında gerçekleşen toptan mal alım-satımı sektörümüze zarar veriyor. Borsamızca dile getirilen “Güvenilir Gıda Üreten ve Tüketen Şehir” anlayışına ters düşen bu yapının önüne geçilmesi yönünde temaslarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Borsa Başkanlarımızın ve Meclis Üyeleri`nin ziyaretleri bizler için önem arz etmektedir, kendilerine Hal Esnafı`nın yanında oldukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hatıra fotoğrafı çekimiyle son bulan ziyarette,  BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Meclis Başkanı Mehmet Aydın, günün anısına Dernek Başkanı İsmail Aslım’a Yeşil Türbe’nin konu edildiği ipek bir tablo hediye etti.