Fatih AKKUŞ

Bir süredir adı satılacak diye anılan Umut Meraş transferiyle alakalı Samet Aybaba net konuştu. Meraş’ın çok yetenekli bir futbolcu olduğuna vurgu yapan Aybaba, tekliflerin gelmesini normal olarak değerlendirdi. Meraş’ın Bursaspor’da yapacağı işler olduğuna vurgu yapan tecrübeli teknik adam, “Hem kendisi için hem de Bursaspor için faydalı olması gereken bir süreç var. Umut daha Bursaspor’da durmalı” ifadelerini kullandı.

EN AZ 3 TRANSFER ŞART

Aynı zamanda transfer politikasını da değerlendiren Samet Aybaba, “3 transfer yapmamız lazım ama kesinlikle oynamasından önce belirleyici olması gerekiyor alınacak oyuncunun. Gelecek futbolcular oynar veya oynamaz. Bundan daha önemli konu skoru değiştirebilecek, fark yaratabilecek isimler arıyoruz.

Gelecek, sahaya çıkacak ve çatır çutur iş yapacak” şeklinde konuştu.

 SKORA ETKİ EDECEK ADAM LAZIM

 Yapılacak transferlerin de şartları olduğunu söyleyen Aybaba, “Bizim direkt skora etki edecek isme ihtiyacımız var. Okaka ve Diouf tarzı. Böyle futbolcular takıma faydalı olur. Söylediğim gibi, alacaksak en iyisini alalım yoksa gerek yok” dedi. Örnek gösterilen futbolculardan İngiltere Premier Lig’de Watford’da forma şansı bulamayan 29 yaşındaki Nijerya asıllı İtalyan forvet Okaka, sadece 2 maçta oynadı. Stoke’da oynayan 31 yaşındaki Senegalli golcü Diouf ise 8 maçta ter dökerken, 1 de asist yaptı.

 

Timsah hız kesmeden

Bursaspor, devre arası hazırlıklarını Antalya Belek’te yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor. İlk 20 dakikası basın mensuplarına açık olan dünkü antrenman başarılı çalıştırıcı Samet Aybaba yönetiminde düz koşu ile başladı. İdmanda Yeşil Beyazlı futbolcular açma germe çalışmalarıyla ter attı. Antrenman esnasında futbolcuların oldukça moralli oldukları gözlendi. Kadroya altyapıdan Eren, Abdülkadir, Tuğbey, Deniz, Ahmet ve Furkan da dâhil edilmişti. Timsah, 6 Ocak’ta Hollanda ekibi Maastricht, 8 Ocak’ta ise Kastamonuspor ile hazırlık maçı yapacak. 

Hocalık benim işim değil

Transfer ve maddi soruların geldiği anda açıklamasıyla “Benim görevim destek vermek. Futbolcu bulmak hoca ve başkanın işi” diyerek bu anlamda gelen olumlu, olumsuz eleştirilere de cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Zamanım el verdiğince maçlara gitmeye çalışıyorum. Elimden geldiği vakit zor zamanlarda sahip de çıkıyorum takımıma. Göreve geldikten sonra 3 kez plan değişikliği yaptım. Arazilerle ilgili yerler satılmadıysa benim suçum değil. Ben bu işin emlakçılığını yapamam. Bursaspor üzerinden koskoca Belediye meclisini topladım” değerlendirmesinde bulundu.

 TURİZM BURSASPOR’LA ŞAHLANSIN

 Bursaspor’un 2010’da şampiyon olduğunu hatırlatan Aktaş, “Hep yaşasak şampiyonlukları keşke. Birçok futbol kulübünün ciddi sıkıntıları var. Bu sezon daha iyi heyecan verici bir görüntü var. Az yabancı ile oynuyoruz. Bir sürü sporcu geldi gitti, sonuç hüsran oldu. 2 senedir düşmekten son anda kurtulduk. Böyle olmamalı. Bursa’yı turizm kenti yapmayı planlıyoruz. Bunun içinde doğa, sağlık olduğu kadar spor yani futbol da var. Bursaspor iyi olacak ki, turizme katkı sağlayacak. 2010’da ve sonrasında bir kaç yıl daha Avrupa kupalarına katıldık. Aynı heyecanı tekrar yaşatmalıyız” dedi.