Marmarabirlik, 32 bin üretici ortağının yanında olduğu gibi çalışanlarının yanında olmaya da devam ediyor. Marmarabirlik ile Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı. Sözleşme, 1 Haziran 2017 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında geçerli olacak. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin ilk oturumunun 21 Haziranda başladığını belirterek, "Yapılan toplu görüşmelerde taraflar arasında anlaşma sağladık. Buna göre, ilk yıl için yüzde 16 zam verilirken, ikinci yıl için enflasyon oranına ilaveten yüzde 1 olarak zam uygulanacak. Ramazan ve kurban bayramları için toplam 382 TL bayram yardımı verilecek. Ayrıca kıdem bazında her yıl için 13 TL yıllık kıdem farkı verilecek. Bunun yanında birleştirilmiş sosyal ödenek de 587 TL'ye yükseltilmiştir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Yapılan zamların günün şartlarına göre makul olduğunu kaydeden Asa, "Marmarabirlik'in karlılığı sürdürülebilir olmalıdır. Öncelikle Marmarabirlik'in gerçek sahibi olan ortaklarımızın mutlaka kazanması gerekir. Ortak kazanmazsa, Marmarabirlik kazanmaz. Marmarabirlik kazanmazsa, çalışanlar kazanamaz. Marmarabirlik olarak çalışanlarımızın refah seviyesinin artmasına önem veriyoruz. Çalışanlarımız da Marmarabirlik'in kıymetini bilmeli, bir yıllık kazanç yerine uzun yıllar kazanmayı ve kazandırmayı düşünmelidir" ifadelerini kullandı.

Toplu iş sözleşmesi, Başkan Hidamet Asa ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü tarafından imzalanırken, görüşmelerde Marmarabirlik Genel Müdürü İsmail Acar, İnsan Kaynakları Müdürü Aytaç Ünen, Muhasebe ve Finans Müdürü Mehmet Ertaş, Birlik Avukatı Fatma Akar Akın ve işyeri sendika temsilcileri ile Öz Gıda-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Aytekin Kaya da hazır bulundu. Öte yandan Marmarabirlik ve bağlı kooperatiflerinde toplam 583 kişi istihdam ediliyor.