Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un seçilen ilk bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Yalçın Canbaz “Kasım ayında büyük bir rahatsızlık geçirdim. Mali Genel Kurula kadar dayanmaya çalıştım. 10 gün önce yine rahatsızlandım. Eşim ve çocuğum bana yemin ettirerek sabah evden çıkardılar. Şu anda televizyondan da takip ediyorlar. Aile her şeyden önemli ancak Bursaspor benim için de çok önemli. Eğer siz genel kurulu üyelerinin de onayı olursa denetleme kurulu olarak görevimizi bırakmak istiyoruz, olmazsa görevimize devam edeceğim” dedi. Daha sonrasında Divan Kurulu ve üyelerin desteklerinin artarak devam etmesinden dolayı şimdilik görevine devam edeceğini ve bir toplantı yapıp kararını aktaracaklarını iletti.

KURTULAN’DAN ÖNERGE TEPKİSİ

Geçtiğimiz akşam deplasmanda Arnavutluk ile karşılaşan Milli takımı desteklemek üzere Arnavutluk’a giden Selim Kurtulan ayağının tozuyla gelir gelmez genel kurula katıldı. Özellikle önerge vermek istese de tek imzadan dolayı kabul edilmeyen Teksas Tribün Lideri Selim Kurtulan konuşmasında, “Ben konuşma yapmayacaktım aslında ancak önerge verdim kabul edilmedi. Bu önergeyi siz genel kurul üyelerinin vermesi lazım fakat kimse vermiyor. Bursaspora Türk Lirası veren yöneticiler bunu yine Türk Lirası olarak alsınlar. Bir yönetici kaç sene önce vermiş 100 bin €, iki sene önce  kaç liraydı şimdi kaç lira? Bu kongre üyelerinin suçu, bu önergelerin Bursaspor Genel Kurulu’ndan geçmesi gerekiyor” dedi.

İŞTE EN BÜYÜK SORUN

Bursaspor’un gayrimenkuller ve satış anlamında önünün tıkandığını açıklayan Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Şahin, “Büyükşehir Belediye, Milli Emlak, DSİ gibi bize çok destek olan kurumlar oldu. Döküm sahası için onay aldık. Sözleşmeleriyle beraber açıklayacağız. Bu kaynaklar önümüzdeki 20 yıl boyunca destek sağlayacak. Asıl ana amiral iki projemiz daha var. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman 1 sene içinde emin olun ki Bursasporun çok ciddi sabit geliri olacak ve borcu kalmayacak. Bunu yaparken de şehre ihanet etmeyeceğiz. Bizlere bu konuda güvenmenizi ve oluşturduğumuz projelere destek vermenizi istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Özellikle satış aşamasında çok zorluklar yaşanıldığını söyleyen Şahin, “Bizim üzüldüğümüz en önemli taraf gayrimenkulü oluşturmanın yanında bir de elden çıkarma noktasında yaşananlar. Müşterimizle bir gayrimenkulümüz için görüştüğümüzde, müşteri ertesi gün arayıp vazgeçtiğini, alırsa ciddi sıkıntı yaşayacağını, Bursaspor’a özel olup kendi inisiyatiflerinin kaybolacağını söyledi ve almaktan vazgeçti. Konu kim olduğu değil, anlayış” şeklinde konuştu. Şahin, özellikle kulübün önünü açmak için acilen paraya ihtiyaç olduğunu da söyledi.

KURTULUŞ REÇETESİ ELİMİZDE

Bursaspor’un kurtuluş reçetesini de hazırladıklarını söyleyen Ömer Faruk Şahin, “Kulübü maksimum 2 sene içinde finansal olarak kurtarabiliriz. Projelerimiz hazır, yeter ki sekte vurulmasın. Bursaspor bir yapılanma ile kurtulacak. Bu algıyı değiştirmek için Bursaspor armasına destek verin. Bursaspor sadece istek yapan taraf olmasın. Başarı için güçlü kadroya, güçlü kadro için finansal güce, finansal güç için güçlü bir yapıya ihtiyacımız var. Bunun için yeni üretimler bulmalıyız. Üretim tesisi içinde 3 ayrı parametreyi barındırıyor, birçok kurumun bizim için desteği önemliydi. Bunu başardığımızda personelin en azından her ayki maaşı buradan geliyor diyebilelim. En azından hayırsız dua almayacağız. En azından maaşlarımızı ödeyelim. Stadın altındaki dükkânlarla ilgili ihaleye çıkacağız. Sizlerden destek bekliyoruz. Bursaspor için yapacaklarımız emin olun önümüzdeki yıllarda konuşulacak” dedi.

Mustafa Genç’e 6 maç ceza Mustafa Genç’e 6 maç ceza