Başkan Bozbey: “Marka değerimize sahip çıkalım” Başkan Bozbey: “Marka değerimize sahip çıkalım”

Fatih AKKUŞ

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’ye maçın ikinci yarısında sahayı dar eden Timsah bu hafta deplasmanda 10 kişi kalmış Kayserispor karşısında öne geçmesine rağmen galip gelemedi. Bakıyorsunuz bir tarafta Fenerbahçe maçında şov yapan ve uzun süre sonra formayı teslim alan Yusuf Erdoğan, sanki futbol oynamayı unutmuş. Attığı golü de ona değil Lima’ya yazdık. Lima da benim gözümde maçın vasatlarından birisi olsa da Yusuf Erdoğan’ın attığı goldeki akıl dolu vuruşu zaten takdire şayan bir hareketti ancak maçın geneline baktığımızda, topu ayağına alınca ezen ve varlık gösteremeyen bir Lima ve diğer kanatta Yusuf izledik. Aytaç Kara da ne yazık ki hırsını kaybetmiş bir görüntü verdi. Aytaç, Malatya maçında kaçırdığı penaltıyı Fenerbahçe maçında attığı golle dengelediğini düşünmesin sakın. Henüz kendisinden bekleneni veremedi. Chedjou da bu hafta kötüler kervanına eklenince ortaya 1-1 gibi bir sonuç çıktı. Burak Kapacak ise beklentilerin çok çok altında kalarak ne yazık ki aldığı formayı tekrardan sahibine teslim etmek zorunda kalacak gibi duruyor. Hele ki yenilen goldeki hatası pahalıya mal olunca kendisi de bu konuda çok üzgündür diye düşünüyorum.

HOCAM BU ISRAR NEDEN?

Şimdi asıl sorulması gereken soruya gelelim. Evet, Samet Aybaba ile birlikte muazzam bir alt yapı jenerasyonu yakalandı. Uzun vadede de güzel işler olacak bu bariz belli. Hocalık bilgisi başkalarıyla kıyaslanamayacak kadar büyük olan Aybaba bu maçta Yusuf’un son 25 dakikadaki düşüşünü acaba neye bağlıyor? Transfer lazım evet, onu herkes görüyor ancak Latovlevici kenarda dururken sarı kartı olmasına rağmen ve özellikle rakip ona kırmızı yedirtmeye çalışırken neden ısrarla oyunda tutarsın anlamış değilim. Hadi Latovlevici’nin var bir sıkıntısı oynatmadın. Peki, hocam Saivet geçen hafta takımı şikâyet etti ve formsuz diye kesik yemedi mi? Neden maç başı prim kazandırıyoruz biz bu adama son 7 dakika oyuna alarak? Onu alana kadar Ramazan Keskin daha iyi olmaz mıydı?

MUHAMMET VE OKAN BİZE YETER

Muhammet Şengezer ve Okan Koçuk bizlere en az 7/8 yıl hizmet edeceklerdir. Bu takım kaleci fabrikası gibi maşallah. Aman dilimizi ısıralım nazar değmesin çocuklara. Muhammet’in yaptığı kurtarışlar ki özellikle ilk şutta yerden seken topu kornere çelmesi bence maçın kırılma anı oldu. İlk olarak Kayseri öne geçseydi, işte o zaman daha farklı bir sonuç bizi bekliyor olacaktı.

11. BERABERLİĞİ ALDIK

Maçın ardından öz eleştiri değerinde bir açıklama yapan Samet Aybaba “Eğer maç içinde geçişleri iyi yapabilseydik farklı öne geçebilirdik. Kayserispor on kişi kaldığında biz santrfora döndük. Duran top kazandık ama yeterli şekilde kullanamadık. Bu karşılaşmanın ardından 11. beraberliğimizi aldık. Önümüzdeki maçlara bakıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Puan, puandır diyoruz. Önümüzdeki maçı kazanmayı hedefliyoruz” diye değerlendirmede bulundu.

YÖNETİM TAKİPTEYDİ

Öte yandan Bursaspor’u İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanında yönetim de yalnız bırakmadı. Maç sabahı uçakla Kayseri’ye gelen Ali Ay ve yöneticiler maçı kendilerine ayrılan loca balkonda takip ettiler. İlk golde oldukça sevinen yöneticiler beraberlikten sonra üzüntülüydü.