MAÇ ÖNÜ

 

Bursaspor Yönetimi Süper Ligin ilk haftasının fiyakalı iki takımının karşılaşmasına iyi hazırlandığını gösterdi. Kombine fiyaskosuna karşı ortaya sürdüğü milli dava kozu ve bilet fiyatlarını yarı yarıya indirmesi seyirciyi tribünlere çekmiş gibi görünüyor. Fiyakalı takımdan Bursaspor, ilk yarı oyuna hakim olmasına rağmen ikinci yarıya fişi çekilmiş gibi duran  ligin yeni takımı Adanaspor’ u deplasmanda 0-1 geriden gelip 2-1 yenerek lige 3 puanla başladı. Öteki fiyakalı takım M. Başakşehir ise kendi evinde Fenerbahçe’yi 1-0 yenmesi ve daha önemlisi pozisyon vermeden maçı bitirmesi bu sene de Avrupa hedefinin olduğunu gösterdi.

 

Hakkında uzun uzun yazacağım Bursaspor ve Türk Futbolunun Sedat’larına numaratör taktıran adam aslında Sedat’ların en yeteneklisi olan “Sedat 1” uzun süredir devam eden rahatsızlığına yenildiğini ve hakkın rahmetine kavuştuğunu not düşelim.

 

Bursaspor – M. Başakşehir maçı zor geçecektir. Başakşehir Eurolig ön elemeleri maçları oynaması nedeniyle sezonu erken açtı ve belki de ligin en formda takımı olarak Bursa’ya geldi.

 

Tribünlerin coşkusu sahaya yansırsa geçen yılkı bir Trabzonspor maçını yaşayabiliriz ama Bursaspor hazırlık maçlarında ve ilk maçı deplasmanda kazanmasına rağmen iyi görüntüler vermedi. Dileğimiz o’dur ki eğrisi doğrusuna gelerek bile olsa bu maçı alıp son yılların en iyi başlangıcını yapalım.

 

KADROLAR

 

Mete Kalkavan yönetimindeki maça…

 

BURSASPOR: Harun Tekin, Serdar Kurtuluş, Aziz Behich, İsmail Konuk, Ertuğrul Ersoy, Merter Yüce, Bilal Kısa, Sercan Yıldırım, Yonathan Del Valle, Pablo Batalla, Tomas Necid ile başlıyor.

Bu kadronun orta sahasında Faty ve Jorquera eksikliği var diye bir ön eleştiri getirelim.

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR:  Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Aexandru Epureanu, Edin Visca, Mossoro, Mehmet Batdal, Eren Albayrak, Cengiz Ünder, Mahmut Tekdemir, Samuel Holmen, Uğur Uçar ile sahaya dizildi.

 

İLK YARI

 

Mete Kalkavan başlayın dedi ve Bursaspor Necid ile oyuna başladı.

Dk. 2’de Bilal orta alanda sarımtırak bir faul yaptı ve hakemden erken uyarı aldı.

 

Dk.10 bitti. Topla daha çok oynayan M. Başakşehir’ e karşı hızlı kontra ataklarla karşılık vermeye çalışıyoruz.

 

12’de Del Valle ile Sercan kombinasyonunda Sercan kötü vurdu top Volkan’da kaldı.

 

14’de Başakşehir çok etkili geldi kaleye vurdular defansa çarpıp korner oldu.

 

Bu arada Del Valle’yi soracak olursanız defansif özelliği yok ama kanat forvet olarak Cucak’ın cacık olmayan hali diyebilirim.

 

Dk. 20 bitti ama oyun henüz bizim adımıza oturmadı. Biz çok koşuyoruz onlar topu koşturup pozisyon arıyorlar. Atamayana atarlar olmazsa M.Başakşehir gole daha yakın oynuyor.

 

Dk.23’de fena geldiler ama iyi vuramadılar. Ceza alanına girdiler ve penaltıya yattılar ama hakem yemedi.

 

Dk.31’de rakibin hakeme attığı ilginç pas aklımdakini başıma getirdi. Kalkavan ile M. Başakşehir’in  forma ve şort renk kombinasyonları aynı olduğundan hakem sahada kayboluyor. Büyük olasılıkla TFF’ nin temsilcisinin renk körü hastalığı olsa gerek görmemiş ve durumu sahaya yansıtmış. Kendisine ve TFF ye acil şifalar diliyorum.

 

GOL

 

39’da beklenen gol maalesef geldi ve ısrarlı Başakşehir ataklarının sonuncusunda Mossoro ceza alanında topla buluştu Harun’un altından fileleri gördü ve 0-1 oldu.

 

Golden sonra yine Başakşehir oynadı biz seyrettik ve seyirci ıslıkla protesto etti.

 

Hakem +1 dedi ama az kaldı skor iki oluyordu ve maç 0-1 olarak bitti.

 

Maç başlamadan orta saha için ettiğimiz kelam Hamza Hoca tarafından vicahiye çevrilmezse ikinci yarı çok sıkıntılı geçer.