Özlem ATAÇ 
Türkiye’de toplumsal yaşama katkı sunma fırsatı elinden alınmış gençleri bir araya getirerek onların kendi hikayelerini yazmasına olanak sunan Liyakat ve İtibar Derneği Bursa’da kuruldu. “Liyakat ve İtibar Derneği olarak Türkiye’ye liderlik yapacak kadrolar oluşturuyoruz” diyen Dernek Başkanı Said Önder Albayrak, “Ben de ülkede kendisini kurtarmak fikrini bir kenara bırakıp kendisini ve hayallerini topluma vakfetmiş binlerce gençten birisiyim. Kendimi tanımlarken anlatabileceğim en doğru şey, kendimi bildiğim, anladığım ilk zamanlardan beri hep memleketimize dair düşler kuruyor ve her zaman onun iyiliğini düşünerek hareket ediyoruz” dedi. 

SUSMAYI VE İZLEMEYİ BIRAKTIK
Derneğin kuruluş aşamasını anlatan Albayrak, “Ne yazık ki uzun yıllar boyunca memleketimize şöyle bir baktığımızda içimizi acıtan gerçeklerle yüzleştik, bazı zamanlar öfkelendik bazı zamanlardaysa hüzünlendik. Ancak hep içimizde bir ateş büyüyüp durdu. Bu ateş öyle bir hal aldı ki artık beklemeyi, susmayı ve sadece izlemeyi reddederek bizi acı içinde bıraktı. Biz de her zaman zihnimizin bir köşesinde planlarını yapıp olgunlaştırmaya çalıştığımız hayalimiz üzerine arkadaşlarımızla istişare ve değerlendirme toplantıları yapmaya başladık. Bu süreç içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti organizasyonlarında görev almanın üzerinde ne kadar çok düşünsek de ne yazık ki bir çıkar yol bulamadık, hemen her kurumda bizleri vicdani olarak rahatsız eden durumlar vardı. Bu nedenle çok zor ve uzun bir yol olduğunu bilerek kendi hikayemizi yazmak kararına vardık. Dernek fikri bu şekilde ortaya çıktı ve geçtiğimiz kasım ayı içerisinde kuruluş işlemlerini tamamladık” diye konuştu. 

UĞRUNA MÜCADELE EDECEK AMACINIZ OLURSA

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

“Türkiye'nin en önemli problemlerinden birinin ‘liyakat’ temelli atamalar ve görevlendirilmelerin yapılmıyor oluşudur” diyen Albayrak, şöyle devam etti: “Biz şuna inanıyoruz ki bu ülkede gerçekten yetkin, kendisini yetiştirmiş ve kaliteli insanlar vardır. Ancak ne yazık ki bu insanların çok önemli bir kısmı hak ettiği konum ve mevkilerde, yetkilerle buluşamıyor. Dolayısıyla yetki ve görevler hep hak etmeyen ancak birtakım para ve çıkar ilişkileri sonucunda makama gelen insanların elinde kalıyor. Gençler de tüm bu çerçeveye baktığı zaman kendisinde çalışmaya ve üretmeye dair bir inanç bulamıyor çünkü biliyor ki o ne kadar çalışırsa çalışsın istediği ve hak ettiği yere gelemeyecek; her zaman torpili olan birileri onun önüne geçebilecek. İşte biz bu genç arkadaşlarımızla Türkiye'de yeni bir hareket başlatmak, Türk gençliği olarak bütün dünyada yaşanan gerilim ortamında Türklerin sesini yeniden yükseltmek ve güçlü bir Türkiye, adil ve refaha kavuşmuş bir Türkiye inşa etmek için çalışmak ve üretmek üzere bir araya gelmeye davet ediyoruz. Biz inanıyoruz ki Türkiye'yi 21. yüzyılda yönetecek kadrolar şu anda üniversite sıralarında ya da işsiz bir şekilde ümitsizlik içerisinde kıvranıyor; işte bizim en kısa özetle amacımız Türk gençliğine yeniden uğruna mücadele edebilecek, heyecanlandıracak bir azim ve hedef vermektir.”

EGE’DE GÜÇLÜYÜZ
Kuruluşlarının ardından kısa bir zaman geçmesine rağmen yapılan çalışmalardan da bahseden Albayrak, “Özellikle Ege bölgesinde güçlüyüz ve Uşak Üniversitesi’nde ‘Türkiye'nin Geleceği ve Gençliğin Rolü’ isimli bir konferans düzenledik ve bu konferansta başkan olarak ben konuşma yaptım. Ayrıca, Denizli'de çoğunluğu öğrenci olan arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak memleket meselelerini konuştuk. Bu süre içerisinde manifesto videomuz yayınlandı, yine kampanyamızı oluşturan farklı videolar hazırlandı ve çekimleri tamamlandı. İnternet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız oluşturuldu” dedi. 

NELER YAPACAĞIZ?
Dernek olarak nasıl bir yol izleyeceklerinden de bahseden Albayrak, “Henüz tarihleri netleşmedi ancak birçok farklı şehirde daha konferans ve toplantıların organize edileceğini söyleyebilirim. Yine bu dönem içerisinde Ankara'da siyasi partilerimizin genel başkanlarını ve gençlik kolları başkanlarını ziyaret etmek, onlara plan ve hedeflerimizi anlatarak tanışmayı planlıyoruz. Yine eski ve aktif siyasetçilerden, memlekete hizmeti dokunmuş büyüklerimizle istişare etmeyi ve zaman geçirmeyi planlıyoruz. İnanıyoruz ki 2020 bizim için çok önemli gelişmelerin yaşanacağı bir dönem olacaktır” şeklinde konuştu.