Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur” Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur”

Fatma ASLAN KUNDAKCI
Hafta sonu oynanan Bursaspor karşılaşmasını ve bir de önceki akşam Fransız Limoges CSP karşısında izlediğim TOFAŞ’ı görünce şaşırmamak elde değil. Aradan sadece 3 gün geçmiş. Ne fark etti diye soracak oluyorum kendime. Tamam sakat oyunculardan bazıları oyuna katıldı. Kaptan Mejia hâlâ iyileşememiş ve kenarda olsa da takımına küçük müdahalelerle destekte bulundu. Avrupa hedefi de oyuncuları kamçılamış olabilir. 

KENDİ EVİNDE DEPLASMAN
Bence Bursaspor karşısındaki kötü oyunun en büyük sebebi TOFAŞ’ın kendi evinde deplasmanda olmasıydı. Bugüne kadar kendisine destek veren Bursaspor taraftarının kötü ve sert diyebileceğimiz tezahüratını da unutmamak gerek. Yakıştı mı, bence yakışmadı. TOFAŞ da bizim takımımız Bursaspor da… İkisine de sahip çıkmak Bursalıyım diyen herkesin görevi. Üstelik Limoges CSP maçını izlemek için salona gittiğimizde basın tribünün hemen arkasındaki tribünlerde kırılan onlarca koltuğu görünce de içim sızladı. Yeşil Beyaz renklere gönül verenlere bu da hiç yakışmadı.

KONTROLÜ HİÇ KAYBETMEDEN
Öte yandan, maça gelecek olursak… TOFAŞ, 7Days Eurocup ilk maçında evinde ağırladığı Fransız rakibi Limoges CSP karşısında baştan sona üstün oynadı. Mavi Yeşilliler, hiçbir saniye kontrolü kaybetmedi. İlk çeyreği 25-15, ilk yarıyı 42-33, üçüncü periyodu 65-49 ve maçı 84-71 galip tamamladık. Siyahi Amerikalılar ile beyaz Amerikalı Lojeski’nin uyumu ve iştahlı oyununa, geçen sezon kiralık oynayan ancak 2019-2020 sezonunda resmen TOFAŞ’lı olan genç yetenek Muhaymin Mustafa’nın şovu da eklenince fark hiç kapanmadı. Mustafa’nın annesi tribünde ayrı coştu, biz ayrı coştuk. Bu arada, Pınar Karşıyaka’dan renklerimize bağladığımız Berk Uğurlu da TOFAŞ forması altında ilk resmi maçta ilk sayılarını buldu. Devamını bekliyoruz.

PARTİZAN’LA EVDEN UZAKTA
Devin Williams, Tarik Phillip, DJ White’a da ayrı bir parantez açmak gerek… Basketbol Süper Ligi’nde Bursaspor karşısında attığı 28 sayı-11 ribaund ile double-double yapa Devin Williams, heyecanıyla da takımın oyundan düşmemesine katkı koymuştu. Limoges CSP karşısında ise DJ White 19 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. 36.48 ile en uzun süre oyunda kalan Tarik Phillip ise 17 sayı-10 ribaund-7 asistlik performansıyla double-double yaptı. Matt Lojeski 15 sayı kaydetti. TOFAŞ, 7Days Eurocup 2. haftasında 8 Ekim’de deplasmanda Partizan NIS ile karşılaşacak.