Ufuk IRGAŞ

Ördekli Kültür Merkezi’nin karşısında yer alan Abdal Meydanı’nda 42 yıldır faaliyetini sürdüren, sektöründe Bursa'da rakiplerinin bulunmadığını ve müşterilerinin hizmetkârı olduklarını söyleyen 'Tarihi Taş Fırın' işletmecisi Gürsel Kavan, koronavirüs tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Kavan, “Fırınının önüne ‘Sağlığınız bizim için önemli.  Sosyal mesafemizi koruyoruz. Lütfen sırayı bu çizginin gerisinde bekleyiniz’ şeklinde sokağa uyarıcı bir bant yapıştırdık” değerlendirmesinde bulundu. Kavan, “Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi alıp can kaybına sebep olan virüsle mücadelemizde bizlere uyarılarda bulunup yol gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyorum” diyerek, hükümetin virüs karşısında aldıkları kararları harfiyen yerine getirdiklerini de dile getirdi. Kavan; devlet millet el ele vererek bu zor günleri de atlatacaklarına inandıklarını da ifade etti.

KOVALAMACA OYNADIM

Haberini yapmak için gittiğimiz Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, beş yaşında Kars'tan Bursa'ya taşındıklarını ve o yaşlarda okul harçlıklarını çıkarabilmek adına su satmak için zabıtalarla kovalamaca oynadığını megaşehir Bursa'ya uyum sağlamada zorluklar çektiğini ifade etti. Kavan, "42 yıldan bu yana, hayran olduğum ve ekmeğini yediğim cennet Bursa'mın ekonomisine iki veliahttım ile katkıda bulunma uğraşı veriyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZEL NASİHATLARA GÖRE HAREKET

42 yıldır sektörde rakipsiz olarak hizmet verdiklerini söyleyen Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan rahmetli babasından aldığı özel nasihatları ise şöyle anlattı: "Babam Sabri Kavan'ın bana tek vasiyeti yarım asırlık Lezzet olan ‘Tahinli Pide’nin ilk günkü tarifini asla bozmaması idi. Bu vasiyetle ben oğul Gürsel Kavan 3. nesil çocuklarım yani babamın torunları Enes ve Bilal Kavan'a aynı düsturu ve tarifi öğreterek onlara sancağı devredeceğim. 3. nesille yaklaştıkça modern çağa ayak uyduran işletmemiz gerek sosyal medya, gerekse  yüz yüze aldığı yorumlarla müşterilerinin beğenisini kazanmış durumdadır. Bugünlerde Abdal meydanında üretimine devam eden Tarihi Taş Fırın yakınlarda 42. yılına özel 42 kişi ile Tahinli Pide Yeme Yarışması düzenlemesinin çalışmalarını yapmaktayız. Her kesimden başvuruların kabul edileceği yarışma noter huzurunda gerçekleştirilecek ve 20 dakika içine en çok tahinliyi yiyen yarışmacı birinci olacak. Sadece birinciye değil ilk beş yarışmacıya toplamda 17 çeyrek ve bir gram altın dağıtılacak. Sanat ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin de katılacağı yarışmanın büyük ses getirmesini bekliyoruz. Altın ödüllerinden kazanamayan 35 yarışmacıya da teselli ikramiyesi olarak bir başka özel lezzeti olan ıspanaklı ve peynirli birer tepsi hediye edilecek. Yani boş yok. Yarışmadaki amacımıza gelince tarihi tahinli pidemizi yeni nesillere tattırmaktır" diye konuştu. 

REKORUMUZU EGALE EDECEĞİZ

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile Yıldırım Belediyesi eski başkanı Cüneyt Karlık ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile yaklaşık 2500 kişinin konuk olduğu geçtiğimiz yıl Ramazan ayında gerçekleştirdikleri özel programın tekrarını Allah izin verirse bu sene de geniş bir katılımla gerçekleştireceklerini ifade eden işletmeci Gürsel Kavan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bursa ve dünya markası haline gelen Tarihi Taş Fırını’mız 42 yıldan bu yana hizmet vermektedir. Müşterilerimizin teveccühleri ile bu günlere kadar geldik. Babadan oğula, şimdi de toruna yani oğullarım Enes ve Bilal'a aktarılacak asırlık lezzetimiz Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça var olacaktır. Ben konuşmamı fazla uzatmak itemiyor, bu vatan için canlarını vermiş aziz şehitlerimize rahmet diliyor devlet, millet, bayrak ve vatan sevdamızın ebediyen bitmemesi dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı