Erkan ŞEN

Birbirinden leziz 150 çeşit ürün ve kaliteli hizmet anlayışıyla Bursalıların gönlüne taht kuran Yasin Usta, lezzetin Bursa’daki durağı olmaya hız kesmeden devam ediyor. 2007 senesinde kurulan Yasin Usta’nın geçmişe dayanan bir tecrübeyle hizmet verdiğini dile getirerek gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ferhat Ateştepe, abisi Fatih Ateştepe ile birlikte dededen yadigâr baba mesleğine sahip çıktıklarını ifade etti.

GÜLER YÜZLÜ BİR HİZMET

“Bursa, Yasin Usta’yı simidiyle sevdi” diyerek samimi açıklamalarına başlayan genç işletmeci Ferhat Ateştepe, “150 kalem ürünle hizmet veriyoruz 8 şubemizde. Tabii, bu rakam artırılabilecek bir rakam ama içtenlikle söylemeliyim ki en önemlisi bizim için simit. Kazan simidimizin özelliği sıcak olması, pastane simidi sıcak da soğuk da yenebilir ama bizim kazan simidini en az 2 saat içinde tüketeceksiniz. Bursa’mız simidi seven bir şehir, biz de güzel simit yapıyoruz. Güler yüzlü bir hizmetle sununca da susamın o huzur veren kokusu ile müşteri arasındaki aşk başlamış oluyor. Şükürler olsun biz, gelen hiçbir müşteriyi boş çevirmedik bugüne kadar, çevirmeyeceğiz de” değerlendirmesinde bulundu.

BABAYA YAKIŞACAK İŞLER

Dededen fırıncı oldukları bilgisinin altını çizen Ateştepe, “Biz ilk önceleri sadece simitle başladık. Daha sonra müşteri ‘Neden poğaça yok’ diye sordu. Ürün sayısını artırmak isteyince Allah yardım etti ve bu sefer biz ‘Bursa’nın tahinli pidesi de meşhur’ dedik ve ürün sayısını yavaş yavaş artırmaya başladık. Fırıncı bir aileyiz, babaya yakışacak işlere imza atalım diyerek ‘Yapacaksak en güzelini yapalım’ sloganını hayatımızın en güzel köşesine oturttuk. Poğaçanın da, simidin de en güzelini yaptık. Sistem sizi bir yere götürüyor ve basamakları tek tek çıkıyorsunuz. Sabretmesini bilince de Allah güç veriyor” açıklamasını yaptı.

Bu kurabiyeler başka!

Kurabiyelerinin çok tutulduğuyla ilgili sorduğumuz soruya Ateştepe, şöyle yanıt verdi: “Evet, kurabiyelerimiz gerçekten çok tutuluyor. Özellikle çocuklar bayılıyor. Kaynana kurabiyesi, ev kurabiyesi ve anne kurabiyesi en çok satanlar arasında. Kurabiyelerimizde zararlı bir katkı da yok, çocuklar zararlı ürünleri yiyeceğine bizim birbirinden güzel kurabiyelerimizi tercih ediyorlar ve bu durum da bizi ayrıca mutlu ediyor. Fabrikalara özel elma çektiriyoruz kurabiyelerimiz için. Ben tadına bakıyorum, eğer ürün hoşuma giderse satın alıyorum. Unda da aynı şekilde kalite kontrol yapıyor ve beğenirsek alıyoruz. Ucunda insan sağlığı var sonuçta, nihayetinde bizim amacımız helal para kazanmak.”

ÜLKER’DEN ÖZEL YAĞ

Simit soslarının çok tutulduğunu ifade ederek açıklamasını sürdüren Ateştepe, “Sadece sos değil, hammadde de var işin içinde” diye ekledi ve Ülker’in şu an kendileri için özel yağ yaptığı bilgisini paylaştı. “Ülker, yapmış olduğu bu yağı bizim AR-GE’miz diye yaptı” değerlendirmesinde bulunan genç işletmeci, “Piyasaya çıkan bu yağın adını da ‘Simit’ koyduk. Yasin Usta bir işi yapıyorsa güzel yapıyor, bizde yarım bırakmak yok” dedi.

AYDA 1.5 TON EKLER

Ayda 1.5 ton ekler ürettiklerinin altını çizen genç iş adamı, “Sadece Bursa’da 1.5 ton. Bu rekor bir rakam gerçekten ve hepsi tüketilmekte vatandaşlarımız tarafından. Tek tek elden geçiyor eklerimiz. Akşam 7’ye kadar ekler pastalarımızdan 1 adet bile kalmıyor. Altını özellikle çizmek istiyorum tekrardan: Hiçbir ürünümüzün içinde kesinlikle katkı maddesi yoktur; kalite belgeleri aldık, helal sertifikası aldık ve biz bir ürün alırken de helal sertifikası istiyoruz çünkü insanlara sağlıklı besinler yedirmek bizim başlıca amacımız” ifadelerini kullandı.

Yasin Usta’dan kıymetli öğüt

Simidin bir değeri olduğunu belirterek, konuşmasını devam ettiren Ateştepe, “Değerinin altında simit satmaya çalışan insanlar var. Bunun adı haksız rekabet. Merdiven altı imalathanelerde yapılan ürünler bunlar. Ruhsat yok, gıda izin belgesi yok. Tabii adam da hijyenik olmayan ortamlarda ucuza mal ettiği ürünlerini düşük fiyata satıyor. Personel de kaçaksa, maliyet de düşmüş oluyor. Bunlar insanımıza yakışmayan şeyler” diyerek, samimi sohbetini Yasin Usta’nın şu öğüdüyle noktaladı: “Siz ürünü kaliteli yapın, müşteri size her zaman gelir.”