Ufuk IRGAŞ

Mustafakemalpaşa Çakallar Köyü’nün eski güreş ağası ve Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca’nın sahibi olduğu Karaca Süt Mamulleri köyünün adını Bursa ve Türkiye’ye duyurmaya devam ediyor. Habib Karaca önceki gün Mustafakemalpaşa’nın Adnan Menderes Bulvarı’nda üçüncü market zincirinin açılışını da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar açılışta yaptığı konuşmada, “Yalıntaş güreş ağamız Habib beyin ilçemize katma değer katacağı bu alış veriş merkezinin hayırlara vesile olması dileklerimi iletiyor ve hayırlı müşteri dileklerinde bulunuyorum. İlçemize yatırım yapacak iş adamlarımıza ise Belediyemiz gereken desteği vereceği sözünü de buradan vermek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

BİRBİRİNDEN LEZİZ İKRAMLAR
Başkan Kanar, ilçesine bir güreş alanının sözünü de verdi. Yalıntaş Güreşleri’ninse 7 Haziran’da yapılacağını ifade etti. Dualı açılışa Bursa Çalı Güreş Ağası Hakan Söğünmez, Mustafakemalpaşa Sincansarnıç Güreş Ağası Ozan İnci, Dadaşlar Güreş Ağası Metin Özer ve Başaltı güreşçisi Okan Yavaş ile başpehlivan Yalçın Öncül eski Pehlivan, Hoca Recep Yenigün ve Çakallar Güreş Kulübü’nün kurucu Başkanı Atik Altıntaş ve Kırkpınar davul ve zurna ekibi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Davetlilere lokma ve peynirin ikram edildiği açılışta adeta izdiham yaşandı. Açılışın ardından güreş ağaları, pehlivanlar ile protokolde yer alanlara Karaca Süt Ürünleri sahibi ve güreş ağası Habib Karaca, Mustafakemalpaşa Sosyal Tesisleri’nde yemek verdi. Yağlı güreşin konuşulduğu yemeğin ardından açılış programı sona erdi.   

PEHLİVANLAR DİYARI
Mustafakemalpaşa Çakallar Köyü; eski Kırkpınar başpehlivanlarından Sadullah Tahrıkulu, başaltı pehlivanlarından İsmail Varol ve pehlivan ağabeyleri Ali ile İbrahim Varol’un ardından şimdide Karaca Süt Ürünleriyle anılmaya başlandı.

BİZİ TERCİH EDİYORLAR
Kırkpınar başta olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirilen bütün yağlı güreşlere imkânları dâhilinde katılarak ata sporumuz yağlı güreşe desteklerini sürdüren Habib Karaca, Mustafakemalpaşa ve Karacabeylilerin adeta göz bebeği oldu. Ağa Habib Karaca Karacabey Merkez ve Boğazköy’de açtığı iki Karaca Süt Ürünleri İmalat ve Pazarlama Marketi’nde Karacabeylilerin şarküteri ihtiyaçlarına cevap verme uğraşı veriyor. Karacabey’de salı günleri müşteri izdihamı yaşanırken, Boğazköy’de bulunan şarküteride kış aylarında sadece pazar günleri hizmet veriliyor, yaz aylarında ise sezon boyu hizmetini sürdürüyor. Mustafakemalpaşa’nın Perşembe halk pazarında ise Karaca Süt Ürünleri tercih ediliyor. Habib Karaca maliyetlerin yüksek olmasına rağmen market ve pazar tezgâhında eski fiyatlardan satış yaptığını, bu yüzden orta gelirli vatandaşlar tarafından tercih edildiklerini söyledi.