Özkan YILDIRIM

Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongrede 375 delegenin oy hakkı varken oylarını kullanan delegelerin tamamının oyunu alan Levent Öncü yola devam etti. Kongredeki konuşmasında Nilüfer İyi Parti İlçe Başkanı Levent Öncü şunları söyledi;

“Hanımefendiler - Beyefendiler,

İYİ Parti Nilüfer İlçesi, 2.Olağan ilçe kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz…

22 Mart 2020 Tarihinde yapılması gereken, Tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covit – 19 virüs salgını nedeni ile ertelenen ilçe kongremizi bugün gerçekleştiriyoruz…

Bu salgın nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar dilerim. Salgın ile mücadele de hayatta kalmamız için, özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarına ayrıca teşekkür ederim.

Ülke olarak zor günler geçiriyoruz, Türk milleti olarak bizlerin birlik ve beraberlik içinde salgın ile mücadele etmemiz gerekirken… İktidarın on beş yıldır bölerek, ayrıştırarak yönetme anlayışı, Bu dönem de devam etti.

Hastalığın ilk günlerinde, Vatandaşlarına yardım etmek isteyen İstanbul ve Ankara gibi Büyükşehir belediyelerinin hesaplarına bloke konuldu. Halkımıza maddi manevi yardımları yerel ve merkezi yönetimler uyum içerisinde birlikte yapması gerekirken , kendinden olmayan belediyelerin yardım yapmasına engel oldular…

İnsanlığa yardımın partisi olmaz, seçilen siyasetçilerin görevi milletine hizmet etmektir.

Bizlerin ayrıştırıldığı en acı olaylardan biri ise…

Corona virüs nedeni ile camilerde ibadetin yasaklandığı ilk Cuma namazında, Diyanet işleri başkanlığının belirlediği kişiler ile, Ankara Beştepe camisinde VİP Cuma namazı kılınmasıydı.

Halkın büyük tepkisine rağmen yaşanan bu olaydan ders çıkarılmayıp, Camilerde ibadetin tekrar yapılmaya başlandığı, İlk Cuma namazın da, Bursa Hüdavendigar camisinde, Ak parti milletvekillerine protokol uygulaması yapılarak, cumanın farzı biter bitmez isimleri anons edilmiştir.

Camiler bizlerin huzur bulduğu, kutsal mekanlardır, Buralarda böyle uygulamaların yapılması, Güzel dinimize ve milletimize yapılan en büyük ihanettir.

İktidarın yaptığı uygulamaların hangisini konuşursak konuşalım tutar dalı yok…

Bizler korona virüs ile mücadele eder iken; Ağızlarında maske ile Ucube proje olan Kanal İstanbul un ilk ihalesini gerçekleştirdiler. Tek amaçları rant peşinde koşmak olan iktidarın, bu zor günlerde bile bu kadar sorumsuzca bir adım atmaktan kaçınmadılar.

İstanbul’da rant peşinde koşan bu zihniyet, Çalı mahallesinde benzeri bir projeyi uygulamaya başladı.

Meslek odalarının , Bölge halkının, Fikri alınmadan ben yaptım oldu anlayışı ile, ÇALI da uygulanmak istenen HES Projesine Millet ittifakı olarak CHP İlçe teşkilatı ve Bölge Halkı ile karşı durduk. Evde hayat var diyerek bizleri evlerimizde tutmak isteyenler, dışarıda rant peşinde koşmaya devam ettiler.

Burada acı olan ; Önceden vatandaş odun ihtiyacını gidermek için ormanlardan ağaç keser, Devlet ise ormanlarını vatandaşlarından korumak için mücadele verirdi. Bugün ise Vatandaş Türkiye’nin bir çok yerinde, ormanlarını devletten korumak için mücadele veriyor……

Bu ceberrut iktidara karşı Bizler, Birliğimizi bozmadan, çok çalışarak iktidar olmak zorundayız…

ZULÜM AZRAİL OLSA DA BİZLER HAK’TAN YANAYIZ

Bundan üç yıl önce Partimiz kurulmadan, adı bile belli değilken, baskının ağır olduğu, bırakın partiye üye olmayı, muhalif bile olmanın zor olduğu bu dönemde, İyi Partinin Bursa da yapılanmasını oluşturan, Bugünkü Nilüfer ilçe binamızı kiralayan, kurucu ilçe yönetimindeki, cesur yürekli dava arkadaşlarımızdan Allah bin kere razı olsun.

Bundan sonra bizlere düşen sorumluluk ise, yakılan bu meşalenin tüm Nilüfer’de görünmesini sağlamaktır.

Bu zorlu süreçte Nilüfer de bizimle beraber olup rahmetli olan, başta değerli abilerimiz, Salim Özdağ, İbrahim Yurtseven, İsmail Hakkı Özkan olmak üzere tüm dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.

ÜYE SAYIMIZI 2,5 KAT ARTTIRDIK

Yaklaşık on beş aydır mevcut yönetim kurulu arkadaşlarım ile beraber yaptığımız çalışmalar ile üye sayımızı iki buçuk katına çıkartarak 1900 kişiye ulaştık. Tüm yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber 64 mahallemizin tamamında muhtarlarımız ve temsilcilerimiz ile buluşarak istişarelerde bulunduk…

Bugün tüm mahallelerde yapılanmamızı tamamlamış bulunmaktayız.

Bu süreçte demokrasi şöleni şeklinde geçen Nilüfer ilçe delege seçimlerini gerçekleştirdik ve siz değerli delegelerimizin huzurunda bugün sevgi dolu, umut dolu ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Kurucu il yöneticisi olduğum, İYİ Parti’mizin her kademesinden çalışmaktan onur duyacağım. Bugün bu vesile ile, ilçe başkanlığı görevine yönetim kurulu arkadaşlarım ile beraber talibiz.

Oluşturduğumuz yeni yönetim kurulumuzda, Geçmiş yönetim kurullarımızda olduğu gibi, Nilüferimizin her bölgesini temsil edebilecek, alanlarında başarılı, Gençlerin ve hanımefendilerin daha ağırlıkta olduğu yeni bir yönetim kurulu oluşturduk.

Siyaset yapmak zordur. Ailelerimizden, işlerinden vakit ayırarak taşın altına elini koyan tüm yönetici arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Yeni yönetim kurulum ile beraber yapacağımız çalışmalar ve siz değerli üyelerimize sözümüz şunlardır.

Görev süremizin sonuna kadar, üye sayımızı iki katına çıkartacağız.

Alanlarında uzman kişilerden oluşan komisyonlar kurarak, gerek genelde, gerek yerelde projeler hazırlayacak ve şehrimizin sorunlarına çözümler üreteceğiz. Böylelikle Nilüfer ilçemizde daha etkin siyaset yapan bir parti haline geleceğiz.

HEP HALKLA BERABER HALKIN İÇİNDE..

Her hafta pazartesi günleri, ilçe binamızda, bir meclis üyemiz ve başkanlık divanından bir arkadaşımız ile beraber, vatandaşlarımız ile buluşacağız. Sorunlarınızı ve önerilerinizi dinleyeceğiz. Yapılan bu istişareler sonucunda elde edilen verileri ilgili mecralarda dile getirip, takipçisi olacağız.

Her bölgemizde çalıştaylar düzenleyerek Nilüferde 1. Parti olacağımıza inancım tamdır.

Bundan sonraki ilk yerel seçimlerde ( Turgay Başkan burada ama ) Millet ittifakı olarak, Bu sefer CHP değil İYİ Partinin adayını desteklediği bir seçimi yaşamak isteriz...

Sözlerime son verirken kongremizi gerçekleştirdiğimiz bu güzel meydanı hazırlayan, süsleyen tüm yöneticilerimize…. 2. Olağan İlçe kongremize, bu mutlu günümüzde bizlerin yanında olan Sayın Genel Başkan yardımcılarıma, İl başkanıma, Genel İdare Kurulu üyeme, Merkez Disiplin Kurulu Üyeme, Nilüfer Belediye Başkanımıza, İYİ Partili İlçe Başkanlarıma – Meclis Üyelerimize, CHP ve Saadet Partisi Nilüfer İlçe Başkanlarıma, Gençlik Kolları il ve ilçe Başkanlarıma, Nilüferimize hizmet etmek için fedakarca çalışan değerli muhtarlarımıza…. Basınımızın güzide temsilcilerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Konuşmamı sayın Meral Akşener Hanımefendinin sözü ile bitirmek isterim…:

KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK

KİMSEDEN, HİÇ BİR ALLAHIN KULUNDAN KORKUMUZDA YOK

SADECE AZİZ VATANA VE TÜRK MİLLETİNE BORCUMUZ VAR

Bu uğurda Allah yar ve yardımcımız olsun…

Allaha emanet olun” diyerek konuşmasını tamamladı.…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da, kongrede yaptığı açıklamada "Bu kongreler siyasetin insanımızla buluşması. Bursa'da da bu son kongremiz. Bunlardan bazıları çok adaylı oldu bugünkü de tek adaylı bir kongre. İnşallah İYİ Parti'yi Bursa'da daha iyi ve daha güçlü bir şekilde temsil edecek bir Nilüfer ilçesi çıkacak" dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ahmet Erozan ise , "Biz demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. Bu kongre tek adaylı oldu. Demek ki başarılı ki yine yola devam edecek arkadaşımız. Güveni bugün kazanacaklar ileride de inşallah tazelemeye devam ederler" diye açıklamada bulundu.