Kuzey Kore, gönderdikleri mesajla Seul’un önerisini kabul ettiklerini bildirdi. Son bir gelişme ise Güney Kore ve Amerika PyeongChang Kış Olimpiyatları sırasında ortaklaşa askeri tatbikat yapmama kadarı almaları oldu.

Güney Kore Birlik Bakanlığı sözcüsü Baik Tae-hyun, bugün yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin TSİ ile 03.16 sularında kabul mesajını gönderdiğini söyledi. Baik, Salı günü gerçekleşecek olan görüşmenin PyeongChang Kış Olimpiyatları ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde olacağını belirtti. Baik, mesajın Kuzey Kore Anavatanın Barışı İçin Yeniden Birleşme Komitesi Başkanı Ri Son-gwon’un adı altında, Güney Kore Birlik Bakanı Cho Myoung-gyon'a gönderildiğini söyledi.

Baik, iki ülkenin önerilen görüşmelerin ayrıntılarını belge alışverişi şeklinde yapmayı kararlaştırdıklarını da sözlerine ekledi.

Yaşanan bu olumlu gelişmelerin ardından Güney Kore’nin müttefiki ABD’ye tehditler savurmaya devam eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un tutumunun nasıl devam edeceği de yine merak konusu olmaya devam ediyor.