MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları...

"9 Şubat 2019 tarihinde partimizin 50. yıl dönümünü Adana'da kutlayacağız.

MHP gücünü Türk milletinden almaktadır. Mücadelemiz şevkle, sebatla sürecektir. Hiçbir yıkım piyonuna fırsat vermeyeceğiz. Tek ses, tek söz, tek nefes olacağız. Namımızı yere düşürmeyeceğiz. Milliyetçi hareket Türklüğün bekası için vardır.

Hiçbir ayrım yapmadan herkesle kucaklaşmaktan bahtiyarlık duyarız. Milli ve manevi değerlere sahip her vatan evladına kapımızı da gönlümüzü de sonuna kadar açarız.

Türkiye'yi sonu hüsran olan küresel sarmaldan çekip çıkaracak olan biziz.

EBEDİ YUVASI EZELİ YURDUDUR
MHP Türk siyasetinin marka değeri, ahlak seviyesi, inançlı düzeyi, fedakarlık desibeli, tartışmasız en üstün, en müstesna görkemi ve iftiharıdır. Davamız şehit olup ölmeyenlerin, bayrak olup inmeyenlerin, ülkücü olup dönmeyenlerin adam olup kaçmayanların ebedi yuvası, ezeli yurdudur.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütünüyle yerleşip olgunlaşması, bir daha sistem tartışmalarının olmaması konusunda sorumluyuz. Elbette milli bekanın safındayız. Dün olduğu gibi bugün de duruşumuzdan geri adım atan, bunların alayı gibi namert olsun.

SÖZÜMÜZ SENETTİR
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütünüyle yerleşip olgunlaşması, bir daha sistem tartışmalarının olmaması konusunda sorumluyuz. Elbette milli bekanın safındayız. Dün olduğu gibi bugün de duruşumuzdan geri adım atan, bunların alayı gibi namert olsun. Cumhur ittifakının yaşaması konusunda sözümüz senettir.

CHP'Yİ KİM YÖNETİYOR? BUNU İTİRAF EDİN
Manavdan aldığımız karpuzlar kabak çıktı. Gördüğünüz hayaller kabus olarak size döndü. Hala ıslah olmadınız, hala terbiye bulamadınız. MHP yalnızca Allah'ın huzurunda eğilir. Yalnızca milletten talimat alır. Hileli parayla yazı-tura atmayı bırakın. CHP'yi kim yönetiyor? Bunu söyleyin, bunu itiraf edin.

Tutsak alınmışlar haberleri yok. Tuzağa düşmüşler, acıyanları yok. Tezgaha gelmişler ağlayanları yok.

Bunlar derslerini hiç çalışmamışlar veya okuduklarını anlatılanları basbaya çarpıtmışlardır. Tek bildikleri ezber tek bildikleri inkar. Biz belayı değil bekanın yaşatılmasını hedefliyoruz.

CHP TANIMIYORSA SEÇİME DE KATILMASIN
CHP'liler YSK'yı tanımıyormuş. Hayali seçmenler oluşturuluyormuş. Bu iddiaların amacı 31 Mart'ı gölgelemek, sabote etmektir. Tanımıyorlarsa seçime de katılmasınlar. Katılacaksa iddialarını acil olarak ispatlasın. Ya suç duyurusunda bulunsun ya da bu iddiaları YSK ihbar kabul edip harekete geçsin. 31 Mart'a şaibe bulaştırmak siyasi etikle bağdaşmaz. CHP, ateşle oyun olmayacağını öğrenecektir.

PALU AİLESİ'NDEN ÇIKMIŞ GİBİLER
İftira atanlar günahımıza girenler adeta son günlerde ülkemize demir atmış 'Palu Ailesi'nden çıkmış gibiler.

MHP'nin belediyelerden vazgeçtiğini söylemek sefil ve ahlaksız bir yalandır. Ölüm pahasına da olsa beka diyoruz. çok mu şey istiyoruz.

31 Mart’ta sadece belediye başkanı seçilmeyecektir, hepsinden mühimi Türkiye’nin bekası tarihi ve milli çıkarları iradesiyse teyit ettirilecektir. Tek bildikleri ezber tek kabulleri inkar bugünkü şartlarda Türkiye’nin beka sorunu olmadığını 31 Mart seçimlerinin beka ile olmadığını iddia edilenler belanın ta kendisidir. Beka varoluştur. Fırat’ın doğusunda şu anda çiçek böcek mi toplanıyor yoksa fitne fesat mı topluyor. Dört bir tarafımız kuşatılmışken ne yapsaydık bir belediye daha fazla kazanalım hırsına yenilelim. Biz dava diyoruz bunlar davar anlıyor. Beka gittikten sonra ne yapacağız belediyeyi.

BİNALİ YILDIRIM'A DESTEK
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım hakkında yapılan yorumlar gözden kaçmamalıdır. Gazi Meclis'e başkanlık yapmak şerefli bir görevlidir. Anayasa'nın 94'üncü maddesine göre TBMM Başkanlığı usul ve esasları bellidir. İstifa etmesi gerektiğini söyleyenlerin hedefi arızalıdır. Sayın Yıldırım, görevi milletten almıştır. İstifasına lüzum yoktur. Bunlar sorumsuzdur, şuursuzdur. 94'üncü madde yoruma müsaittir.

Bu polemiğin sonlandırılması acildir. Bize göre Sayın Yıldırım'ın istifasına gerek yoktur. Bu tartışma sürecekse TBMM'nin İçtüzüğünün 14'üncü maddesi en kalıcı yoldur. Buna göre, Sayın Yıldırım Ankara dışında olduğu dönemde yazıyla vekalet görevi verebilecektir. Böylece her suçlama kesilecektir. Biz sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. 31 Mart'ta siyasi sonlarını yaşayacak zillet ittifakının kozlarının elinden alınmasını istiyoruz.

TRUMP'A TEPKİ
ABD Başkanı yine şaşırmış, yine sinirleri germiştir. Mesajı tam anlamıyla düşmanlık ötesidir. ABD Başkanı Türkiye'nin tehditlere aldırmayacağını ya unutmuş ya da hafızasının oyununa gelmiştir. Senin doların varsa, Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma. Ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen senin gibi olsun. Türkiye'yi mahvetmek ne haddine.

FIRAT'IN DOĞUSUNDA GİRMEK VATAN BORCUDUR
Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcudur, namusun gereğidir. Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan sütunları dikmek için görev taksimi yapanlar sömürgecilerdir. NATO ittifakı yol ayrımındadır. Aç kalabiliriz, yoksul düşebiliriz. Ama size boyun eğersek, sizden aman dilersek bize yazıklar olsun. Hayat bize haram zıkkım olsun. En iyi bildiğiniz şey öldürmek. Kimseden emir almayız, izin almayız. Trump'ın sözüyle hareket etmek tarih ve coğrafyadan sürülmek anlamına gelecektir."

 

KAYNAK: yenisafak.com / İHA