Mustafa TANITAN

Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı

Balıkesir’in Karesi ilçesi kırsal Kurtdere Köyü’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 60'ıncı Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nde geçen yıl 77 başpehlivan arasından sıyrılarak geçici olarak altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban'ı final maçında alt eden Ali Gürbüz bu yıl finalde karşılaştığı İsmail Balaban'ı yenerek geçici olarak Altın Kemerin sahibi oldu. 71’i başpehlivan olmak üzere bin 500 pehlivanın kol bağladığı güreşlere Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti Sivas eski Milletvekili ve Güreş Federasyonu eski başkanı Hamza Yerlikaya ve AK Parti ile MHP Balıkesir milletvekilleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ilçe belediye başkanları, yağlı güreş ağaları, efsane pehlivanlar ve binlerce güreş sever katıldı. Yılın ağalığını, açık arttırmada 161 bin lira vermeyi taahhüt eden geçen yılın ağası Abdullah Altıntaş kazandı.

SPOR DENİNCE…

Güreşlerin ardından düzenlenen madalya töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz yaptığı konuşmada, “Hedefimiz, güreş denince akla Kurtdere’nin gelmesi. Her yıl bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz. Karesi ilçesinin adını güreş ve pehlivanlarla tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu yıl çok güzel güreşler oldu. Pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Bizler Kuva-i Milliye şehri Balıkesir’de güreşle yatıp güreşle kalkıyoruz. Balıkesir olarak güreşi ölçüsünde elimizden geldiğince destekliyoruz. Yağlı güreş atalarımızdan bize miras kalan, geleneksel sporumuzdur. Balıkesir’de güreşçi yetiştirecek alt yapıyı belediyemizin destekleriyle oluşturmak için çaba harcamaktayız. Bir yandan da yağlı güreşin popülaritesini artırmak, seyirciye keyifli bir güreş seyri oluşturmak için çalışmaktayız" dedi 

GÜREŞLERE BURSA DESTEĞİ

Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim ve Türkiye genelinde yapılan Güreşlerin ağalarının da katıldığı, geçtiğimiz hafta sonu Cuma günü başlayıp Pazar günü sona eren ve bu sene 60.’sı yapılan tarihi ve Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşlerine Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, 13 boyda Bursalı pehlivanlar, Bursa Büyükşehir Dağ-Der ve Çalı Güreş Ağası Hakan Söğünmez, Bursa’da ikamet eden Kütahya Domaniç Güreşleri’nin altın kemerli eski güreş ağası Beyhan Gündüz, Bursa Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca, Bursa Orhangazi Güreş Ağası Nizamettin Kaymak, Bursa Dadaşlar Derneği Güreş Ağası Metin Özer, Mustafakemalpaşa Kabulbaba eski güreş ağası Bahattin Kaya, Çalıspor Kulübü eski Başkanı Ali Gider, Kelesli eski Pehlivan Halil İbrahim Yağız, kule ve meydan hakemleri Kırkpınar Baş cazgırı Pele Mehmet de katılarak ata Sporumuz Yağılı Güreşe desteklerini sürdürdüler.