Hasan Alp ÖZBEN

Memur-Sen Konfederasyonu Bursa İl Temsilciliği, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ‘Küresel Dayatmaya Hayır’ temalı basın açıklaması gerçekleştirdi. Doların sürekli olarak Türk Lirası karşısında değer kazanmasının ardında yatan gerçekleri halka anlatmak amacıyla bir araya gelen Memur-Sen ailesi, ABD’nin yapmış olduğu ekonomik saldırıları da protesto ederek küresel dayatmalara karşı çıktıklarını dünyaya haykırdı. Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, “Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı ‘Türk Lirası dolar karşısında hızla düşerken, Türkiye’yle çelik ve alüminyum ticaretinde gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasını az önce onayladım. Bundan böyle vergi alüminyumda yüzde 20, çelik de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda iyi durumda değil’ şeklindeki açıklamayla birlikte yeni bir evreye girdi. Aslında ABD başkanının bu açıklamaları aşikarın beyanından başka bir anlam taşımamaktadır. Zira biz, son zamanlarda ekonomimize karşı yapılan operasyonların emperyalizmin Türkiye’ye dönük olarak gerçekleştirdiği ‘grand stratejinin’ daha önce terör örgütleriyle gerçekleştirdiği saldırıları, 15 Temmuz işgal girişimi gibi bir taktiksel devamı olduğunu biliyoruz” dedi.

ABD’NİN HEZEYANLARI

Başkan Numan Şeker, ABD’nin ticaret savaşları stratejisine dikkat çekerek, “Özellikle 2008 finansal krizi ile birlikte büyük bir dar boğaza girmiş olan kapitalist emperyalizm ve onun en tepesindeki elitlerin yönettiği ABD’nin özellikle 1945’ten sonra geliştirdiği taktik stratejiler bir bir iflas etmektedir. Tam da bu sebepten dolayı büyük bir ‘akıl tutulması’ yaşamaktadır. Dolayısıyla Amerika, krizin ve şiddetin merkezidir. Ülkemizin de içinde bulunduğu 30 ülkeye karşı neresinden bakarsanız bakın küresel çapta bir yıkımın kapısını aralayacak olan ‘ticaret savaşları’ stratejisi başka nasıl açıklanabilir. Bazı kesimlerin görmezden geldiği böyle bir gerçek ortadayken, özellikle evanjelikler ve neoconların ‘rahip Brunson’u teslim etmezseniz’ ile başlayan tehditlerinin krizin merkezi Amerika’nın hezeyanları olduğunu da bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.


Mesele Brunson değil

Numan Şeker konuşmasının devamında ise ülkemizde kolaycılığa kaçan birtakım kimselerin emperyalizmin güçlenmesine katkı sağladıklarına vurgu yaparak, “Evet, mesele rahip Brunson değildir. Mesele batmakta olan bir stratejidir. Ülkemizde bazı kimselerin yaşadığımız süreci hâlâ Brunson üzerinden okumaya çalışmaları ve hatta hukuku hiçe sayarcasına ‘ver Brunson’u krizden kurtul’ kolaycılığı 15 Temmuz’da büyük bir yenilgiye uğrattığımız emperyalizmin yeniden mevzi kazanmasından başka bir şeye hizmet etmeyecektir” şeklinde konuştu.
 

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Numan Şeker, küresel baronların ve onların ekonomik tetikçilerine boyun eğmeyeceklerini söyleyerek her daim devletimizin yanında olacaklarına dikkat çekerek, “Güçlü ve büyük Türkiye idealini sendikal anlamda kendisine misyon edinmiş Memur-Sen ailesi olarak küresel baronların ve onların ekonomik tetikçileri olarak gördüğümüz bazı uluslar arası kuruluşların manipülatif saldırılarına karşı hükümetimizin oluşturduğu direniş hattına şimdiye kadar olduğu gibi bütün gücümüzle katkı verdiğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Patates soğan gibi

24 Haziran seçimlerinde patates ve soğanın da 7 liraya kadar yükseldiğini belirten Şeker, “Patates ve soğan ne duruma düştüyse, doların da sonu öyle olacaktır. Ama milletin birlik ve bütünlüğü ile bu olacaktır. Dolar ve altınları yine fakir olan milletim bozuyor. Kuyruklarda dedelerimizi, ninelerimizi ve amcalarımızı görüyoruz. Biz diyoruz ki, bu öncülüğü siyasilerimiz ve iş adamlarımız yapmalı. Bu öncülüğü bunlar yapsın ki, milletimiz de örnek alsın. İş adamlarımız milli irade platformu oluşturarak buna destek vermeye çalışıyor. Biz bunun daha da güçlenmesini istiyoruz” diye konuştu.
Ellerindeki ‘Bana ne Amerika’dan, bana Türkiye’m yeter’, ‘ABD emperyalizmine dur de’, ‘Bu topraklarda üretim, yerli ve yerinde tüketim’ dövizleri taşıyan Memur-Sen üyeleri, Amerika’yı protesto etti.