Özkan YILDIRIM

Çevre temizliğine ve hijyene özel önem vermesiyle, besili kurbanlıklarıyla, usta kasaplarıyla, güvenli  park hizmetiyle, soğuk hava deposu, bayram günü ikramları ve daha neler neler. Güzel  bir ortamda neşe içinde hizmet sunarak kurban kesim stresini, mutluluğa dönüştüren bir çiftlik burası.

Bursa’da kurbanlık dendiğinde akla gelen ilk işletmelerden olan  Fatih Aile Kasabı ve Demirtaş Fatih Aile Besi Çiftliği’nin kurucusu ve işletmecisi Fatih Görür ile bu bağlamda  keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE HİJYEN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

  •    Fatih Bey öncelikle  bizlere  Fatih Aile Kasabı ve  Demirtaş Fatih Aile Besi Çiftliği’nin geçmişten bugünlere uzanan sürecini tanıtır  mısınız?

Elbette, memnuniyetle  bu sektörde çalışmalarımız 1996 yılına dek uzanmaktadır. İlk zamanlarda kasap olarak hizmet verirken  sonrasında, 'Demirtaş Fatih Aile Besi Çiftliği'  adı altında  son 10 yıldır  Demirtaş mevki Baraj yolunda hizmet vermekteyiz. İlk zamanlarda sadece küçükbaş hayvan besiciliği yapılırken sonrasında büyükbaş hayvan besiciliğine de başladık. Demirtaş'taki bu besi çiftliğimiz de kurbanlık hayvan ve adaklık satışlarında  vatandaşlarımızın canlı hayvan ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi , İncirli Caddesi üzerindeki kasabımızdan da halkımızın yıl boyu  kırmızı et ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bu bağlamda bizleri başta Yıldırım İlçesinde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere bütün Bursalılar tanır diyebilirim.

KURBANLIKLARIMIZ KENDİ ÖZEL BESİLERİMİZDİR

Ayrıca sadece Kurban bayramına özgü besi çiftliğimizin içerisindeki kesimhanede kurbanlarını bizden temin eden Vatandaşlarımızın kurbanlarının  kesilip parçalanması ve paketlenmesi konusunda da yardımcı olmaktayız. Uzun yıllardır halkımızın kurban vecibelerini yerine getirmesi bakımından on binlerce kurbanın kesimi  çiftliğimizde gerçekleşmiştir, bu senede aynı şekilde güven , hijyen ve kaliteden ödün vermeksizin sürdürdüğümüz  hizmetlerimizle   tanışmaları için vatandaşlarımızı Demirtaş Mevkii,  Baraj yolundaki çiftliğimize gelip kurbanlarını seçmeye davet ediyorum. Bayramın birinci günü ve sonraki günlerde verilen sıralara göre kurbanlıkların kesimi her  zamanki gibi başlayacaktır. Kesim sürecinde buraya gelen dostlarımıza elimizden geldiğince kolaylıklar sağlamak hedefinde olduğumuz gibi ikramlarımızda olacaktır. Tamda İşletmemizin isminin  içerisinde de geçtiği gibi “AİLE” ortamını bizler  bayram günlerinde kesim sürecinde  bütün bizleri seven dostlarımızla  burada yaşamaktayız.

KURBANLIK SATIŞLARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR..

 Peki Fatih  Bey bizlere bu seneki  büyükbaş kurban hisselerinin fiyatları hakkında bilgi verir misiniz?

Büyük baş kurbanlıklarımızın hisse  fiyatları 2.200 TL ile 2.600 TL arasında değişim göstermektedir. Çiftliğimizde  kesimini gerçekleştirdiğimiz kurbanlıkların  kesildikten sonra  parçalanması ve paketlenmesi konusunda titizlikle halkımıza yardımcı olduğumuzu da son olarak tekrardan eklemek istiyorum. Bu amaçla çiftliğimizde soğuk hava depomuzda mevcuttur. Hayvanlarımız kendi besimiz olduğundan, ilgi ve alaka olarak ta en güzel şekilde bakıldığından çok güzel ve  besilidirler.Mezbaha kısmımızda  geçtiğimiz sene yenileme yaptık. Bu sene de yine çiftliğimizde yaptığımız çalışmayla  orta bölgelere beton attırdık, bu bağlamda meydanımız genişledi. Her geçen sene değişiklikler , yenileme çalışmaları yapıyoruz. Amaç burada elbette hizmette insanlarımıza en iyisini sunma çabasıdır. Bu tür geliştirme çalışmalarımız inşallah ileriki yıllarda da sürecektir. İnsanlarımızın uzun yıllardan beri bizim hem Kasap dükkanımızdaki hem de buradaki çiftliğimizde vermiş olduğumuz hizmetlerden dolayı oldukça memnun olduklarını söyleyebilirim.  Bunun kanıtı da her sene hem büyükbaş hayvan sayısında hem de küçükbaş hayvan sayısında adetlerimizin istikrarlı bir şekilde artmasıdır. Bu da bu bağlamda bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir  elbette ama  standartlarımızdan taviz vermeksizin çalışmalarımız sürecektir.

TERCİH EDİLMEK ELBETTE MUTLULUK VERİCİ..

Ramazan ayı ile birlikte vatandaşlarımız sağ olsunlar teveccüh göstererek büyükbaş kurbanlık  hisselerini alarak ön sıralarda kendilerine  yer edinmeye çalışıyorlar. Onlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Burada kesinlikle bizden kurbanlık alanlarla yada hisse alanlarla geçen onlarca yıllık samimiyetimiz göz önünde olduğundan sıcak bir iletişim sağladığımızı söyleyebilirim , onlar kesinlikle bizim müşterimiz değiller. Burada bayram sabahı gelen aileler kesime iştirak ettikleri gibi yine ekimiz tarafından hazırlanan ekmek arası ikramlıklarımızı kendileriyle paylaşıyoruz. Bu gördüğünüz meydana bayram sabahı bir çok güneşlik getirerek gölgelik bir alan olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda gelen  konuklarımızın araçlarını park etmeleri hususunda sıkıntılar yaşandığını gözlemleyerek, hemen çiftliğimizin yanında güvenli bir şekilde park edecekleri otopark oluşturduk. Araçlar bayram sabahı ve diğer zamanlarda çiftlik içerisine girmiyorlar böylelikle giren ve çıkanlar göz önünde bulundurduğumuzda  kesinlikle sıkıntı yaşanmıyor.  Diyerek sözlerini tamamladı.

BURADA ÇOK BÜYÜK GENİŞ BİR AİLE OLDUK..

Çeyrek asra yakındır güven esaslı çalışmalarıyla  kırmızı et sektöründe Bursa’da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Fatih Aile Kasabı ve aynı zamanda Demirtaş Fatih Aile Besi Çiftliği’nin kurucusu ve işletmecisi Sayın Fatih Görür’e, Fatih Beyin değerli babası Sayın Şaban Görür’e ve birbirinden becerikli 65 kişilik kasap ekibine  başarılar diliyor ve bütün Bursalıları kurban besiciliği ve kesim hizmetlerinde güvenin adresi olan Demirtaş Fatih Aile Besi Çiftliği’ne giderek özel olarak beslenen bu güzel kurbanlıkları görmeden kurban almamalarını özellikle tavsiye ediyorum.

Öncelikle şimdiden bütün Vatandaşlarımızın gelecek Kurban bayramlarını kutluyorum. Bizler Fatih Aile Kasabı ve Fatih Besi Çiftliği olarak çiftliğimizde bayram namazından sonra kesim işlemlerine başlayacağız görevli usta Kasaplarımız ve diğer  hizmetleri sunan alanlarında uzman ve profesyonelleşmiş 60 kişilik kadromuzla hizmet   vereceğiz Bu bağlamda da elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

DEMİRTAŞ AİLE BESİ ÇİFTLİĞİ

DEMİRTAŞ MEVKİİ BARAJ YOLU AVDANCIK KÖY AYRIMI 

GSM:0 530 875 44 16

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

OSMANGAZİ/BURSA

 

FATİH AİLE KASABI

HACISEYFETTİN MAHALLESİ

İNCİRLİ CADDESİ  NO:143/A

TEL: 0 224 328 78 43

YILDIRIM /BURSA