Fatih Akkuş

 

Genç futbolcumuz Muhammet Emin Sarıkaya izleyenleri kendisine hayran bıraktı ve Süper Lig maçlarında bile oynasa sırıtmayacak derecede sergilediği futbolla “Ben buradayım” mesajı verdi. Hatasız bir şekilde maç çıkaran genç futbolcumuz gelecekte Bursaspor’un defans sorunu yaşamamasına sebep olacağa benziyor.



Defans ve kale emin ellerde
Bursaspor son senelerde alt yapıdan özellikle defans ve kale bölgesinde çok iyi futbolcular çıkararak bu noktada sıkıntısız bir hat oluşturdu. Ertuğrul Ersoy, Furkan Emre Ünver, Mehmet Zeki Çelik gibi oyunculardan sonra Muhammet Emin Sarıkaya, Zeynullah Türkay, Çağatay ve Ramazan Keskin gibi oyuncular çıkaran Yeşil Beyazlılar forvet hattında ise Kubilay Kanatsızkuş ve Enes Ünal'dan sonra son dönemde Ali Akman ve Hasan Basri Ünal gibi oyuncularla bu noktaya alttan takviye yapmaya hazırlanıyor.

NE OLUR YAPMAYIN

Beşiktaş maçında alınan cezadan sonra her kesimden tepkiler gelirken Bursaspor Kulübü başkanı Ali Ay “Taraftarımıza rica ediyorum. Ne olur yapmasınlar. 165 bin lira ceza geldi. Parasal zararın yanı sıra bir de kendi sahamızdan bizim için en önemli gücümüz olan taraftarımızdan mahrum kalıyoruz. Bu konuda taraftarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

ALT YAPIYA İNANACAKSIN

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla alakalı özel bir kuruma açıklamalarda bulanan Ali Ay özellikle al yapıya güvenmenin öneminin büyük olduğunu vurguladı. Ali Ay “Biz altyapıya önem veriyoruz. Bazı kulüpler işin takipçisi olmuyor. Altyapıya inanacaksın, iyi antrenör getireceksin ve ilgileneceksin. İlgilenmezsen zaten fayda alamazsın, oyuncu da çıkmaz. Ben bu kuralın değişeceğine inanıyorum. Kulüpler Birliği’nde sayı konuşulmadı ancak 8-10 arasına iner diye tahmin ediyorum. Biz kiralık yabancı oyuncu alırken de bunu hesapladık. Altyapıdan çıkan oyuncularımızı bu sezon yetiştirerek önümüzdeki yıl doğrudan oynar hale getirmeyi düşünüyoruz. Samet hocamız da bu doğrultuda plan yapıyor” dedi.

MALİYETİMİZ ÇOK YÜKSEK

Başkan Ali Ay açıklamalarına kadronun maliyetinin çok yüksek olmasıyla alakalı devam etti. Kadro maliyetini düşürmek için birkaç oyuncuyu daha göndermeleri gerektiğini söyleyen Ay “Kadro maliyetimiz şu anda toplam 14 milyon 300 bin Euro bu rakam bile çok fazla. Teknik heyet dahil bu rakam. Bu bile çok ağır bir maliyet. Giderlerimizi kısmamız lazım. Önümüzdeki yıl kadro maliyetini 10 milyon Euro’ya indirmeye çalışacağız. 3 yıl içerisinde bu rakamın 7-8 milyon Euro’ya kadar inmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.