Nil ARABACI
Osmangazi Kültür Temel Lisesi mezuniyet gecesinde buluştu. Konak 18’de düzenlenen gecede mezuniyet sevinci ve ayrılık hüznü bir aradaydı. Okul Müdürü Önder Özdemir, yaptığı konuşmada, “Başta sayın kurucum olmak üzere sayın yönetim kurulu üyelerine, değerli öğretmenlerimize, saygı değer velilerimize ve geleceği emanet ettiğimiz sevgili gençlerimize teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum. İlkokuldan başlayıp, ortaokul ve lise hayatını geride bırakacak olan öğrencilerimizin mezuniyet töreni için toplanmış bulunuyoruz. 12 yıldır harcadıkları emeğin karşılığını alacakları bir yılı geride bırakıyoruz. Ben eğitmen arkadaşlarım ve tüm kurum adına öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum. 25 yıldır eğitim ve öğretimin adresi Kültür Temel Lisesi, gelecek yıl Teknoloji Fen okulları olarak hizmet vermeye devam edecek. Eğitim hayatına 1994 yılında başlayan Kültür Eğitim Kurumları, Bursa’da birçok başarılar elde ederek gururumuz olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

DERECELER ELDE ETTİK

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Okulun Türkiye dereceleri çıkararak, on binlerce öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiğini kaydeden Özdemir, “2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılma süreciyle birlikte, kurumumuzu temel liseye dönüştürdük. Bakanlık temel liseye dönüşürken bizlere 4 yıl vermişti. Bu dört yılsonunda normal standartlarda bir okul açmamızı istemişti. Biz de hazırlıklarımıza 3 yıl öncesinden başlayarak, MEB’in bizden istemiş olduğu standartların üstünde bir öğrencinin ihtiyacı olan  her türlü donanıma sahip, yeni bir marka, yeni bir isimle Teknoloji Fen Okullarını açtık” ifadelerini kullandı.

DONANIMLI BİR OKUL

“İki yıldır anaokulu-ilkokul-ortaokul olarak hizmet veren okulumuz, gelecek yıldan itibaren Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi olarak hizmet vermeye başlayacaktır” diyerek müjde veren Özdemir, “Teknoloji Fen Okulları Bursa’mızın en güzide eğitim kurumları arasında yerini alacaktır. Bursa’ya böyle donanımlı bir okulu kazandırdıkları için, başta kurucumuz Naci Atış’a ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

AİLELERİN HAKKI ÖDENEMEZ

Öğrencilerinin TYT ve AYT sınavlarında iyi sonuçlar alacağına canı gönülden inandığını kaydeden Okul Müdürü Önder Özdemir, “Evlatlarımızın bugünlere gelmesinde anne ve babaların emeğini hatırlamak, onların da hakkını teslim etmek gerekiyor” diyerek öğrencilerin destek bundan sonra da devam edecek olan eğitim ve öğretim hayatlarında ellerinden gelen başarıyı yakalayacaklarına inandığını belirtti. Mezuniyet töreni keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.