Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor

Gökhan GÜNDOĞDU

1963 yılından bu güne bir çok başarıya imza atan, mahalle gençlerinin geleceği için çok geniş imkanlarla spor camiasına hizmet eden Küçükbalıklı Başakspor üzerindeki rehaveti attı. Zor günleri geride bırakan Kulüp Yönetimini şu isimler oluşturuyor: Güngör Usta, Aziz Koz, Taha Köseoğlu, Mustafa Köken, Recep Nalbant, Serkan Efe, Adem Obuz. Bu futbol sevdalıları geçmişte de kulübe birçok hizmetleri olan isimler… Başakspor sevdalıları bir araya gelerek, “Haydi  Başakspor, ele ele güzel ve başarılı günlere” dediler.

ZOR GÜNLER GERİDE KALDI
Gazetemize açıklamalarda bulunan ve yeni yönetimlerini oluşturma aşamasında olduklarını belirten Güngör Usta; “Ben de kulübümüzde yetiştim. Uzun yıllar profesyonel futbolda da oynayan bir avuç futbol sevdalısı arkadaşımızla birlikte ben de  oynadım. Kulübümüz çeşitli sebeplerle, maddi imkansızlıklarla zor günler geçirdi. Şu an 80 futbolcumuzla alt yapı çalıştırıyor, eğitim veriyoruz.  Büyüklerimizin bizlere öğrettiği gibi gençler yetiştiriyoruz.  Onlarda sonuçta eşit şartlarda, eşit rakiplerle mücadele ediyorlar. Burada sadece futbol veya top oynamayı değil, paylaşmayı, takım olmayı, hırs ve ego tatmini gibi birçok şey yanında tanışıp kaynaşıyorlar” ifadesini kullandı. 

GELECEĞİMİZE YATIRIM
“İmkânsızlıklar içinde zoru başarmaktan, geleceğin emanet edildiği bu pırıl pırıl gençlerin gözümüzün önünde heba olmasından, tüm bu maddi sıkıntılardan  yorulduk” diyen Usta, “Yaptığımız iş sporcuya, insana, geleceğimiz olan gençlerimize yatırımdır. Maddi anlamda çok sıkıntılar çekiyoruz. Son 3-4 senedir memleketin durumu da ortada. Bu işi belediyeler de kendi bünyesine çektiği için kulüpler ortada kalmış durumda. Yakın zamanda yaşadığımız en büyük sorunlardan birisi de antrenörlerimizin biraz gelecek vaat eden futbolcularımızın aklını çelerek başka kulüplere yönlendirmeleri. Bizler yıllarca gerektiğinde aile bütçelerimizden feragat ederek bu gençlere imkânlar yaratıyor, mahallemiz, kulübümüz için faydalı olmaya çalışıyoruz fakat biraz kabiliyetleriyle ön plana çıkan gençleri antrenörler yöneticilerin yetkilerinin üzerine çıkarak, ailelerin ve gençlerin akıllarını çelerek küçük maddi menfaatler için başka kulüplere yönlendirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.


DESTEKLER TEŞEKKÜRSÜZ KALMADI
Usta açıklamasını şöyle sürdürdü: “Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Osmangazi İlçe Başkanımız Mustafa Dündar’a, BASFK Başkanı Osman Kılıç’a, Cemal Vardar’a, Osmangazi Amatör Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Zafer Akman’a, AK Parti Osmangazi İlçe Bşk. Yrd. - Konda Çinko Kaplama işletmecisi Mustafa Ateş’e, Osmangazi Meclis Üyesi İsmail Akdoğan’a, Orta Karadeniz Kauçuk Sanayii Ltd. Şti. Yön. Krl. Başkanı Sn. Halil Demirtaş ve yardımcısı Erol Demirtaş’a, Obuzlar Gömlek Adem Obuz’a, Akasya Düğün Salonları Mesut Bey’e, Şenkardeşler Profilo Yön. Krl Bşk. Mustafa Şen’e, Taşolar İnşaaat Gökhan Bey’e, müteahhit İhsan Top’a, Uludağ Turizm’den Erkan Atlı’ya, mahallemiz esnaflarına ve burada adını anmayı unutmuş olabileceğimiz Başakspor camiasında geçmişte ve bugün emeği geçen tüm dostlarımıza kulübümüz adına şükranlarımızı sunuyorum.”