Semih ŞAHİN

Elyaf Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bilge, Bursaspor’un gidişatı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Geçmiş dönemlerde Bursaspor’un yönetim kadrosunda görev alan Sami Bilge, kötü gidişata dur denilmesi için kulübün harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi. Bursaspor’un küme düşmesine ihtimal vermediğini söyleyen Bilge, geride kalan maçlar için taraftara da uyarılarda bulundu. Özellikle provokasyona gelinmemesi gerektiğini hatırlatan Bilge, şampiyonluk yaşamış bir takımın küme düşmemek için mücadele vermesini ise üzücü bir sonuç olarak değerlendirdi.

Kötü rüyalar görmüyorum

Bursaspor’un düşmesine ihtimal vermediğini söyleyerek, alınan bu sonuçların Bursa ve Bursaspor’a yakışmadığını dile getiren Sami Bilge, “Bursaspor’un alt lige düşmesine ihtimal vermiyorum. Aklımın ucundan dahi geçirmiyorum. Antalyaspor’u evinde yenebiliriz. Bursaspor’un küme düşmemek için oyun kazanma zorunluluğu içerisinde olması Bursa gibi büyük bir şehre hiç yakışmıyor. Bundan dolayı hepimiz üzülüyoruz. Düşme konusunda kötü rüyalar görmüyorum. Şampiyonluk yaşamış bir Bursaspor’un bu durumda olması çok üzücü. Normalde Bursaspor’un ilk 5 takım içerisinde olması gerekir. Bunun dışında bir alternatifin düşünülmesi doğru değil. Bursaspor küme düştüğü yıl bile bu kadar rezil olmadı. O yıl bile seyircisiyle bu kadar ters düşmedi” dedi.

YÖNETMEK AYRI BİR ŞEY…

Yönetim alanında Bursaspor’un yaşamış olduğu sıkıntıları dile getiren Sami Bilge şunları kaydetti: “Bursaspor’u yönetmek ayrı bir şeydir. Bursaspor Erkan Körüstan’a veya Recep Bölükbaşı’na kalmamalı. Ali Ay benim meslektaşım, aynı zamanda arkadaşım. Bunların hepsi pırlanta gibi insanlar. Ama bu ekip Bursaspor’u yönetemez. Yöneticinin futboldan çok anlaması gerekmez. Ama yöneticinin görevi o işi bilenleri bir araya getirmektir. Yönetici, Bursaspor’a iyi bir alt yapı hazırlayacak futbolcuları seçecek. Adnan Örnek’in antrenör olarak göreve başlamasından büyük bir memnuniyet duydum. Ama Rizespor maçından önce verdiği demeçte ‘Ben Bursaspor’un bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum’ dedi. Daha sonra ‘Futbolcuların psikolojisi bozulmuş’ şeklinde açıklamalar yaptı. Deliye bile açık açık sen delisin denmez.”

ŞAHSİ MENFAAT OLMASA…

Sami Bilge, yönetimde yapılması gereken değişikliğe de değindi. Kendi görüşüne göre Bursaspor’u Levent Kızıl’dan başkasının idare edemeyeceğini dile getiren Bilge konuşmasını şöyle sürdürdü: “İbrahim Yazıcı’nın vefat ettiği dönemde Bursaspor’un alacaklarıyla beraber 50 milyon TL’si vardı. Bugün 500 milyon TL’ye yakın borç var. Bu paralar nereye gitti. Bir şirketi batırmak istesen bu kadar başarılı olamazsın. Bazı kişilerin şahsi menfaatleri için bu işi kullandığına inananlardanım. Levent Kızıl’ın başarılı olacağına inanıyorum. Futbolu biliyor ve belli bir lobisi var. Adaylığını açıklaması durumunda karşısında kimsenin duracağını düşünmüyorum.”

Futbolcuları komplekse sokmayın

Yarın oynanacak Beşiktaş maçında seyircinin dikkatli olması gerektiğini belirten Sami Bilge, “Taraftarın 90 dakika boyunca futbolcuları motive etmesini arzu ediyorum. Futbolcuların zaten morali bozuk. Bunun üzerine onları sıkıntıya, komplekse sokacak hareketlerde bulunulmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Centilmenlikten, misafirperverlikten kimseye zarar gelmez. Karşı takım taraftarıyla ilgilenmeden sadece Bursaspor’un desteklenmesi gerekir. Aksi takdirde kulübün alacağı para cezası veya olay çıkması durumunda Bursaspor’a puan kesilme cezası gibi cezalar uygulanması timsahları kümeye düşürür. O yüzden dolayı taraftar provokasyona gelmemeli” ifadelerini kullandı.