Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle bizleri  yemyeşil ovaları ile ve tarihi taş köprüsü ile meşhur bu güzel köyünüzde  konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Muhtarım kısaca sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz.

Ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum , köyümüze kadar gelip bizlerle böylesine yararlı bir röportaj gerçekleştirdiğiniz için. 1969 Taşköprü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Hayvancılık, çiftçilik ikisi bir arada gidiyor çalışmalarımız. Köy insanımız benim muhtar olmamla ilgili telkinlerde bulundu, sonrasında benim de içime sindi, köyümüze daha fazla hizmet getirebilmek maksadıyla muhtar adayı oldum. Daha yeni Muhtarım, seçimde 4 aday  vardı, en çok oyu alarak köy halkımızdan güven oyu almış oldum ve böylelikle seçildim. Burada tabi beni tercih eden, seçen bütün köylülerimize teşekkürlerimi  göndermek  istiyorum. Ben artık seçildim, herkesin bütün köyün muhtarıyım, herkese aynı mesafedeyim.

DfYo9A

SU YÜKSELDİĞİNDE GEÇİŞLER BÜYÜK SIKINTI

 

  •      Peki Muhtarım, köyünüz ile arazileri  birbirine bağlayan tarihi taş köprünüz 1992 yılında yıkılmış ve o zamandan beri de maalesef bir türlü yenilenememiş sizin için büyük bir sıkıntı teşkil  ediyor sanırım?

Söylediğiniz gibi tarihi köprümüz 1992 yılında yıkıldı. Biz de kendimize alternatif bir geçiş yolu şeklinde en uygun yerden dere zeminine beton döşedik. Döşedik ama akan suyun karşısında bir şey duramıyor. Hele bir de dere geldiği zaman daha da sıkıntı yaşıyoruz. Hayvanlarımız olduğu için ana yola da çıkamıyoruz karşıya geçmek  bizim için büyük bir sıkıntı. Bu zor durum gerçekten işte hayvanların karşıya geçişi olsun, insanların karşıya geçmişi olsun sıkıntı oluyor, bu konuyla ilgili tabii biz birçok kereler bu eski tarihi köprüye değil de buraya bir geçiş köprüsü  yapılmasına köprü yapılmasını sonra çevre bağlantı yollarının da bozuk olduğundan bu konularla ilgili girişimlerde bulunduk. Burada Sayın  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sayınımız Mehmet Kanar’a ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a köprü ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadan bir an önce  hayata geçmesini köy halkı olarak beklediğimizi söylemek istiyorum.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

PARKE TAŞLARIMIZ DÖŞENECEK

  •      Parke taşlarınız  gelmiş galiba köyünüze muhtarım ve bir  kenara  konulmuş  onların döşenmesiyle ilgili bilgi var mı?

İlk etapta yapılacağı ile ilgili söz aldık. Bayağı bir taşımız geldi daha geçtiğimiz dönemlerde bu taşların haricinde de ilave taş istediğimizi de belirttik çünkü bu taşlar köyümüze  yetmiyor. Sonuçta  köyümüzün işte meydan ve etrafında olmak üzere  yarısında taş var ama diğer taraflarında hiçbir yerde yok. Bu manada Mustafakemalpaşa Belediyemize tekrardan teşekkür etmek istiyorum.


İŞ SAHALARININ AÇILMASI LAZIM

  •    Muhtarım, Taşköprü Mahallesi'ni bizlere okuyucularımıza tanıtır mısınız? Kaç hanedir?.Geçim nasıl sağlanır?

Şu anda 35-40 haneye kadar düştük, iş sahası da yok maalesef işte burada işimiz hayvancılıkla çiftçilikle kendi çapımızda geçinmeye çalışıyoruz, başka bir iş sahası olmadığı için sıkıntı yaşanıyor. İş sahası bakımından da işte ne bileyim, hayvan teşvikleri olabilir gençlerin de bu işi devam ettirebilmesi ile ilgili destekler olabilir SGK ile ilgili özendirici tedbirler olabilir bu şekilde yani, eskiden mesela burada bayağı bir nüfusumuz vardı ama şimdi gittikçe azalıyor nüfus. Köprü sıkıntımız olsun, köy içi parke düzenlemeleri olsun, tabi bunların da bir an evvel giderilmesi lazım diye düşünüyorum.

 

İş işten geçmeden önlem alınmalı
 

  •      Köyün içerisinden geçen dereye  yakın çevredeki tavuk çiftliklerinden  atıkların  atılmasıyla dereniz  kirleniyor sanırım?

Evet, yaz geldi mi zaten bu dereden kokudan pislikten geçemiyoruz, sulamada yapamıyoruz yapsak da çok alternatifli  bir şeyler kullanıyoruz, zor durumdayız ve mutlaka bu etraftaki tavuk çiftliklerinde kontrollerinin yapılması lazım. Bunların  bütün atıklarını kimyasallarını deremize atmasının önüne geçilmesi lazım. Normalde burada  balıklar oluyor ama atıklar atıldığında balıklar ölüyor hiçbir şey kalmıyor.  Eskiden buralarda çok fazla tosbağa, kurbağa vardı artık tosbağa, kurbağalar bile azaldı neredeyse hiç yok. Mutlaka belediyemizin birimlerinin bu konu ile ilgili düzenlemeler yapması bu deremizin pislenmemesi için  gerekli kontrollerin yapılmasını bekliyoruz.

AKTAŞ VE KANAR’A  ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  •     Sizi girdiğiniz  ilk seçimde 4 aday arasından seçen ve güven oyu vererek Muhtar olmanızı sağlayan Taşköprülülere  neler söylemek istersiniz son olarak muhtarım?

Bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim. Seçildikten sonra herkesin muhtarıyım, herkese eşit mesafedeyim. Sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum bütün  kardeşlerime, sonrasın da Mustafakemalpaşa'da ve Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime de selamlarımı  iletmek istiyorum. Belediye başkanlarımızdan ricam Mustafakemalpaşa’nın  Susurluk-Balıkesir  yolu üzerindeki son köyü  olduğumuzdan bizi unutmasınlar dediğim gibi başta köprü sıkıntımız sonrasında deremizin her geçen süreçte daha da  kirlenmesi, köy içi parke düzenlemeleri vesaire hizmetlerle bizlerin  yanında olmaları hepimizi mutlu edecek bütün başkanlarıma son olarak yardım ve desteklerinden ötürü şimdiden teşekkürlerimi gönderiyorum.