Hasan Alp ÖZBEN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan adeta hedef tahtası haline getirildiğini belirten MHP Bursa İl Başkanı Coşkun, “Türkiye Cumhuriyeti, son aylarda düşmanlıklarla bezenmiş siyaset ve ekonomik oyunların zirve yaptığı bir dönemden geçiyor. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ekonomik ayağını tamamlamak, siyasal sistemi felç etmek için harekete geçenler spekülasyon silahını çekmiş, Türkiye’yi döviz kurları üzerinden kundaklamak istemektedir” vurgusu yaptı.

MHP, DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN YANINDA

“MHP olarak 15 Temmuz öncesi ne söylediysek hâlâ arkasındayız” diyen Kurtuluş Coşkun, “Bu duruşumuzun tek gerekçesi ise devletin ve milletin yanında durmaktır” bilgisini verdi ve şöyle devam etti: “Türkiye ekonomisine yönelik gerçekleştirilmek istenen ekonomik suikastın hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacağını yinelemek isteriz. Yaşadıklarımız her yönden ibretliktir, infial vericidir. Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye'yi teslim alacağını sanan komplocular, mutlaka bozgun yaşayacaktır. Ayrıca bu şer cephesinin böyle bir dönemde çeşit çeşit provokasyon planlarının yanı sıra uygun zaman diliminde bu planları tetikçileri vasıtasıyla uygulamaya geçirmek gibi bir gayret içerisinde olduklarının da farkındayız. Ama uğraşları nafile… Çünkü dün olduğu gibi bugün de yarın da milli birlik ve beraberlikten yana kararlı bir duruş sergileyen Türk milletinden gerekli cevabı alacaklardır.”

Suriyeliler misafir olduklarını çok çabuk unuttu

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeliler konusuna da değinen MHP Bursa İl Başkanı, “Küresel güçlerin karanlık senaryoları maalesef yakın coğrafyamızı kan gölüne çevirmiş ve büyük bir insanlık dramının yaşanmasına sebep olmuş ve olmaya devam etmektedir” hatırlatmasında bulundu. Kurtuluş Coşkun, “Dün olduğu gibi bugün de devletimiz milletimizle beraber tüm mazlum ve mağdurlara kucağını açmış, aşını paylaşmıştır. Milletimiz bilinen tarihinden bu yana alicenap ve misafirperver olmuş, her zaman iyi niyetini göstermiştir. Ancak birkaç gün önce Başaran Mahallemizde olduğu gibi ‘misafir’ diyerek ağırladıklarımız, misafir olduklarını unutarak Bursa’nın huzuru ve barışını bozacak davranışlar içerisine girdiğini hep birlikte gördük” diye konuştu.

TÜRKİYE, TÜRK MİLLETİNİNDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Türk vatandaşlığının bir saygınlığı, itibarı vardır. Buna gölge düşürmek hiçbir devlet adamının haddi değildir. Milyonlarca Suriyeliye vatandaşlık ikramı milli birliğimize engel çıkarmak anlamına gelmektedir. Vatan Türk'tür, vatandaş Türk'tür, gelecek Türk'tür. Türklüğün geleceğini kırmaya kalkan kim varsa ayağını denk alsın” ifadelerini bir kez daha dile getiren Coşkun, şöyle devam etti: “Türkiye Türk milletinindir. Anadolu Türk vatanıdır. Ülkemizdeki Suriyelilerin güvenli ve süratli şekilde asıl yurtlarına sevki, acilen planlanıp hayata geçirilmelidir. Sınırlarımıza diktiğimiz duvarların aşılması, yeni göç akınları, millet varlığının geleceğini karartacaktır.”

OLAYLARA KARIŞANLAR SINIRDIŞI EDİLMELİ

Konuyla ilgili Bursa’daki ilgili kamu kurumlarını da göreve çağıran MHP’li Coşkun, “Suriyelilerle ilgili gerekli disiplinin sağlanması hususunda ve de olaylara karışanların derhal sınır dışı edilmesi hususunda üzerlerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidirler. Aksi takdirde ileride yaşanabilecek tatsız hadiselerden ilgili kamu görevlilerinin de sorumlu tutulacağını hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Andımızı geri istiyoruz

2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle öğretmen, öğrenci ve ailelere hayırlı olsun dileklerini de ileten MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, Türk Eğitim Sen’in başlattığı “Çocuklarımız andımızı geri istiyor” kampanyasına destek verdiklerini dile getirdi ve “Ayrıca bu yıl Milli Eğitim yöneticilerinden ve okul müdürlerinden resmi bayramlarda daha güçlü kutlama ve etkinlikler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Memleket uğruna canlarını ortaya koyanlara selam olsun

MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, İl Başkan Yardımcıları Baha Tuğrul Bilgin ve Ahmet Doğru ile birlikte, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. TÜMŞAD Bursa Şube Başkanı Metin Şenol’un ağırladığı MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, “Gazilik” unvanının devlet tarafından verildiğini hatırlatarak, “En büyük gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu vesile ile bütün gazilerimizin gününü kutluyor, bu memleket uğruna canlarını ortaya koyan bütün yiğitleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

TÜRK MİLLETİ ESİR ALINAMAZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMŞAD Bursa Şube Başkanı Metin Şenol da, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Dün olduğu gibi bugün de düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak ve bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutlarken, ahirete intikal etmiş gazi ve şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz” dedi. Bu arada, şehit yakınlarıyla gazilerin sorunlarının bir dosya halinde Ankara’ya ulaştırılması kararının da alındığı ziyarette, MHP İl Başkanı Coşkun, Şenol’a Atatürk çiçeği; TÜMŞAD Başkanı Şenol da Coşkun’a dernek flamasıyla atkısını hediye etti.