Hasan Alp ÖZBEN

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman MHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında siyasi gündemi ele alarak, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Büyükataman, ABD ve İsrail’in Kudüs’te uygulamış olduğu insanlık dışı uygulamaları ise sert bir dille eleştirdi. Döviz kurlarındaki artışı ülkemize yönelik yapılan saldırılar olarak nitelendiren İsmet Büyükataman, “Son günlerde döviz kurundaki anormal oynaklıklar milletimizin hayat ve refah standardını düşürmektedir. Türk Lirası devamlı değer ve irtifa kaybetmektedir. 2002’den bildiğimiz oyun tekrar sahneye konulmak istenmekte, Türkiye ekonomi üzerinden teslim alınmaya çalışılmaktadır. 15 Temmuz’da tankla, tüfekle başarılamayan darbe, ekonomi üzerinden yapılmak istenmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

KRİZ TELLALLARINA DİRENECEĞİZ

Ekonomik tetikçilere teslim olmayacaklarını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen İsmet Büyükataman, “Türkiye sinsi operasyonlarla saldırıya uğrayıp 15 Temmuz’un devamı projelendiriliyorsa biliniz ki aç kalırız, açıkta yatarız. Yine de ekonomik tetikçilere, karanlık sermayedarlara, kriz tellallarına teslim olmayız, düğme iliklemeyiz. Bu itibarla ekonomik yenilgimizi gözleyenlere milletçe aynı refleks ve tepkiyi göstermekten başka alternatifimiz yoktur ve bunun yolu da millî ekonominin tesis, temin ve takviyesinden geçmektedir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A TAM DESTEK

Seçimlere 34 gün kaldığını ifade eden İsmet Büyükataman, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerinin altını çizerek, “Türkiye 24 Haziran 2018’de sandığa gidecektir. Artık söz ve karar aziz milletimizindir. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girecektir. Partimiz Milletvekili Genel Seçimleri’nde siyasi hükmü şahsiyetini muhafaza edip kendi aday listelerini Cumhur İttifakı kapsamında milletimizin onay ve takdirine sunarken, Cumhurbaşkanı adayı olarak da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecektir” şeklinde konuştu. Büyükataman, siyaseti karaborsaya çevirmek isteyenler olduğunu ve milletin bunun bedelini sandıkta ödeteceğini söyleyerek, “Cumhur ittifakı karşıtları bu durumu anlamak istememiş ve adı konulmamış bir ‘Gökkuşağı Koalisyonu’ oluşturmuşlardır.  Bu gökkuşağı koalisyonu maalesef Edirne düşerken, tartışmalara boğulan Meşrutiyet Meclisi gibidir” dedi.

HDPKK-FETÖ İÇ İÇE

İsmet Büyükataman, Ana muhalefet partisinin çeşitli komplolar peşinde olduğuna dikkat çekerek, “Tam olarak ortaya çıkmıştır ki; ana muhalefet partisi CHP, yanına yöresine aldığı İP’iyle, PKK’sıyla FETÖ’süyle, HDP ve diğer rejim ve millet muhalifleriyle komplo peşindedir. Beş benzemezler koalisyonu ya da illet ittifakı dediğimiz ittifakın ortak özelliği hepsinin PKK yanlısı, Demirtaş sevdalısı olmasıdır. Anadolu’da vereme ince hastalık derler, bu illet ittifakı Türk milleti için ince hastalık gibidir. Bu ittifak, FETÖ’nün ince siyasetini icra etmektedir. Cumhur İttifakı 24 Haziran’da tarih yazacak, çerini çöpünü önüne katıp sandığı illet ittifakına dar edecektir” değerlendirmesinde bulundu. Cumhur İttifakı’nı millet aklı olarak nitelendiren İsmet Büyükataman, “Cumhur İttifakı Millet Aklı, diyoruz. İnanıyoruz ki Bursa da Türkiye’nin bekası için Cumhur İttifakı’na ‘Evet’ diyecek ve Meclis’te MHP’yi güçlü kılacaktır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan gurur duyan, birlik ve beraberlikten yana olan, toprak bütünlüğümüzü savunan, millet ve devlet bekasını düşünen her vatandaşımızı Cumhur İttifakı’na destek olmaya davet ediyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” açıklamasında bulundu.

İşte o isimler

  1. Dönem MHP Bursa Milletvekilli Aday Listesi ise şu şekilde açıklandı: “1. Bölge: İsmet Büyükataman, Kadir Çitil, Enver Yılmaz, Mehmet Ali Adak, Ali Osman Memiş, Yasemin Meriç, Korkut Aktaş, Necati Çelik, Şenay Uslu Doğan ve Ahmet Balsüzen. 2. Bölge: Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Tevfik Topçu, Fevzi Zırhlıoğlu, Erol Sönmez, Hayati Bedir, Timur Özdemir, Edibe Bilge Arıcıoplu, Muhammet Lutfi Taşçı, Ümit Kaplan ve Çelal Çekil.”