Fatih AKKUŞ

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Kasımpaşaspor maçını ve ligi değerlendiren Bursaspor’un tecrübeli çalıştırıcısı Samet Aybaba, Kasımpaşa maçının zor olduğunu ancak Bursaspor’un da kolay lokma olmadığını kaydetti. Bu maçı kayıpsız geçmek istediklerini ifade eden Aybaba, merak edilen soruların cevabını da verdi. Son günlerde bir hayli yoğun olan Bursaspor gündeminde sahada yaşanan güzelliklerin konuşulması gerekirken farklı konular konuşulmaya başlandı. Sahada bahar havası varken, camiada fırtınalar kopuyor. Kim suçlu, kim haklı bilinmez ancak bir an önce suçluyu, haklıyı ayırmak lazım. Kasımpaşaspor maçıyla çıkışa geçeceklerine inandığını söyleyen Samet Aybaba, “4 maçımız iç sahada ve Akhisar, Göztepe deplasmanları var. Biz kalan 6 maçımızı alacağız ya da yenilmeden tamamlayacağız. Bitirebildiğimiz en iyi noktada ilk devreyi bitireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

TARAFTAR EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Özellikle iç saha maçlarından 3 puan ile ayrılmanın en büyük koz olduğunu söyleyen Aybaba, “Ciddi bir takım ile karşılaşacağız. Özellikle hızlı hücum yapıyorlar. Dikine çabuk çıkıyorlar. Biz de iyi takımız. 3-4 haftadır daha iyi şeyler yapmaya başladık. İyi ve keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. İçeride ki son 2 maçımızı kazandık. Bundan sonraki maçlarımızı da kazanmak istiyoruz. Taraftarımız burada büyük güç olacak. Onların da desteğini bekliyoruz. Bu maçları kazanıp ligin ikinci yarısında farklı yerlerde olmayı hedefliyoruz. İlk onun içinde olmayı hedefliyoruz. Bunun 1.’si de 10’un içinde 2.’si de 10’un içindedir. İlk olarak keyif veren futbolumuzu devam ettirelim” ifadelerini kullandı.

BURSA FUTBOL ŞEHRİDİR

Taraftarıyla, camiasıyla Bursa’nın futbol şehri olduğunu söyleyen Samet Aybaba, “Bursa futbol şehridir. Biz sadece kazanmak değil, iyi de oynamak zorundayız. Bu şehri tekrar futbola döndürmek istiyoruz. Biz bu işi doğru yapalım. Sonra da yapacağımız hamlelerle yukarıları hedefleyim. 3-4 sene içerisinde eski günleri aratmayan bir takım haline geleceğiz” şeklinde konuştu.

DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Süper Lig’in en tecrübeli iki teknik adamının karşılaşacağı mücadele ile alakalı sözlerine devam eden Aybaba, “Mustafa Denizli hocanın kalitesi ve yaptığı işler belli. Kendisini çok severim. Sahada rakibiz. Biz ondan daha iyisini yapmaya çalışacağız. Onlar bizi, biz onları tanıyoruz. Sonuçta oyuncular maçın skorunu belirliyoruz. Bizim takımda şu anda hava çok iyi. Bunu devam ettirirsek, her şey bizim lehimize olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

GECE GÖREV Mİ BIRAKILIR?

Sosyal medyada bir anda çıkan “Samet Aybaba istifa etti” haberlerine de sert tepki veren Aybaba, “Gece nasıl böyle bir haber yapılıyor bilemem. Yanımda bir Recep Hoca var. İsterseniz bir de ona sorun. Böyle bir şey yok arkadaşlar biz işimizin başındayız. Böyle bir şey olsa söyleriz zaten. Kafamızda planladığımız bir şey varsa, kimseden gizleyecek değiliz. Böyle bir konu ve düşünce asla yok. Türkiye’de bazen böyle haberler çıkıyor” açıklamasını yaptı.

Özlüce’de büyük buluşma

Bursaspor’da kötü günler güzel şeylerle son bulacak gibi. Taraftar adliyede topluca suç duyurusunda bulunmak için buluşuyor. Bugün sabah saatlerinde topluca Legend Teksas önderliğinde toplanacak olan taraftar “Haklı ve haksız ayırt edilsin. Suçlunun kim olduğuna yargı karar versin” sloganıyla suç duyurusunda bulunmaya gidiyor. Hemen ardından ise Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde taraftar ve takım bir araya gelecek. Samet Aybaba’nın isteği ise basit: “Artık birlik beraberlik olmalı. Tribünler dolmalı.”