İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi
Özkan YILDIRIM
Yeşil Bursa’nın en sevilen ve lezzetli köftelerini halkla buluşturarak adından sıkça bahsettiren Acıktım Köfte ve Izgara Salonu'nun kurucusu ve sahibi Hüseyin Kuş Usta ile sektörde yapmış olduğu çalışmaları öğrendiğimiz güzel ve keyifli ve köfte lezzetinde röportaja imza attık.
 
•      Hüseyin Bey, Sayın Ustam öncelikle bizleri bu güzel mekanınızda kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz. Sonrasında Acıktım Köfte ve Izgara Salonu'nun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim...
Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için ben de buradan   'agazete'ye ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1969 yılında Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde doğdum. 2006 yılından beri bu sektörde çalışmalar yürütüyorum. Aynı yıl içerisinde Gülbahçe Mahallesi 2. Cevizli Sokak'ta Acıktım Köfte ve Izgara Salonu adı altında açmış olduğumuz işyerimizde ustamız Hüseyin Aktaş ile birlikte müşterilerimize en iyi hizmeti sunma çabasındayız. Ayrıca kurumsal toplu yemekler de verebilme potansiyelimiz olduğunu sırası gelmişken belirtmek istiyorum. 26 yıldır evliyim, bir kız ve bir oğlan çocuğu babasıyım. Halkımızın  damak tadına uygun köftelerimizin ve ızgaralarımızın olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.  

 
KALİTE, KALİTE, KALİTE!..
 
Kaliteli malzeme, kaliteli işçilik ve kaliteli sunum çok önemli...
•      Peki bizlere menünüzden bahsedebilir misiniz? Köfte ile birlikte neler bulunmakta?
Kasap Köfte, İnegöl Köfte diğer beyaz et ve kırmızı et ızgaralıklarımız da menülerimizde bulunmaktadır.
 
DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER
•     Bursa'da yaşayan insanlarımızdan gerçekten de güzel teveccüh görmektesiniz. Vatandaşlarımızın sizi tercih etmesindeki en önemli 3 unsuru sorsam, bizlere nasıl bir cevap verirsiniz?
1- Öncelikle müşterilerimizin bizlere güvenmesi diyebilirim. 
Çünkü bizim gibi işletmelerde güven çok önemli güvenle birlikte hijyen kullanılan malzemelerin kırmızı etin ve beyaz etin tazeliği bakımından söylemek istiyorum.
2- Sonrasında tabii ki kaliteli ve güler yüzlü hizmet.
3- Son olarak da mükemmel lezzetteki köftelerimiz ve ızgaralarımız diyebilirim.
 
 
HER YERDE KÖFTE YENMEZ
 
•    Sektörünüzde yaşamış olduğunuz sıkıntılar var mı? Bunlarla ilgili neler söylemek istersiniz?
Önüne gelen herkes mekan açma derdinde. Sektörde yaşadığımız en büyük sıkıntı maalesef birçok yerde kalitesiz malzemeler ile bu işi yapmaya çalışan kişilerdir. Vatandaşlarımız mutlaka köfte ve ızgara  yemek istediklerinde bildikleri yerlere gitmelerini eşinden, dostundan, tanıdıklarından güzel yorumlar duymuş oldukları yerlere gitmelerini şiddetle önermek istiyorum. Her önüne geldikleri yerlerde kendileri ya da aileleriyle birlikte yemek yememelerinin  onların da yararına olacağını söylemek istiyorum.
 
•     Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları ise çok daha yüksek çıkmakta. Siz de başarılı bir girişimci aynı zamanda işveren olarak gençlere neler önerirsiniz?
Şunu gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum ki Türkiye'de işsizlik diye bir şey yoktur. Gençler işsiz ama kardeşlerimiz maalesef masa başı,  kolay işler beklediklerinden uzun süreler de işsiz kalabiliyorlar. Mutlaka gençlerimizin ve yetişkin insanlarımızın çok fazla seçici olmamalarını ve yapabilecek işleri yapmalarının yararlarına olacağı kanaatindeyim. Belki de ilerleyen süreçte istedikleri gibi bir iş denk gelebileceğini de unutmasınlar. Ama sadece uzun süre bekleyerek istedikleri gibi bir işi beklemek akıl kârı değil, böyle bir dünyanın yok olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı?
 
BENİ YEŞİL SAHALARDA GÖREBİLİRDİNİZ
•      Bu mesleğe girmemiş olsaydınız hayalinizdeki meslek hangisiydi?
Gençken futbol oynamayı çok seviyordum ve birçok amatör kulübün  seçmelerini kazanmış olmama rağmen babamın da etkisiyle devam edemedim ve bırakmak zorunda kaldım. Belki de güzel bir kariyer yapabilirdim ama maalesef devam edemedim. İçimde uhde olarak kaldı diyebilirim.
 
BÜTÜN BURSALILARI DAVET EDİYORUM
•   Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak neler eklemek istersiniz ?
Biz her zaman mahallemizdeki iş yerimizde her günkü ciddiyetle   güzel lezzetlerimizi müşterilerimiz için hazırlıyoruz. Kalitede ve lezzette iddialı olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum.  Başta köfte olmak üzere ızgara sever başta Gülbahçelileri, komşu mahalle sakinlerini ve bütün Bursalıları salonumuza bekliyoruz.  
Birbirinden güzel çeşit çeşit köfteleri ve ızgarası ile Bursa'mızda gerçekten de işi layıkıyla yapan köftecilerin başında gelen Acıktım Köfte ve Izgara Salonu’nun sahibi ve kurucusu sayın Hüseyin Kuş'a bizler de çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.
Son söz olarak köfte ızgara yani kırmızı et severlere güzel bir lezzet durağı olarak Acıktım Köfte ve Izgara Salonu’nu gönül rahatlığıyla önermek istiyorum. Kesinlikle memnun kalacaksınız.
 
İletişim Bilgileri:
Gülbahçe Mahallesi,
2. Cevizli Sokak No: 6
Telefon: 0 224 253 26 27
GSM: 0 543 284 03 38
Osmangazi/Bursa