Ahmet KUNDAKCI-Mehmet ÇETİNKAYA

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği üyeleri 21. sinerji toplantılarını bu ay geleneksel iftar yemeği ile birlikte organize etti. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, kuruldukları günden bu yana Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını dile getirirken "Bizler büyük bir aileyiz, ben ve arkadaşlarım bu ailenin bir parçası olmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Almira Hotel’deki özel BALKANTÜRKSİAD buluşmasında açılış konuşmasını yapan Başkan Berat Tunakan, “41 iş insanın özverili çalışmalarıyla kurulan BALKANTÜRKSİAD, bugün Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri durumunda. Biz her zaman diğer STK’lar ile sıkı ilişkiler içinde olma gayretindeyiz. Birlik ve beraberlik içinde, ortak akılla çalışırsak Bursa’ya faydalı oluruz” ifadelerini kullandı.

GELENEKSEL EKONOMİ ZİRVESİ 
Tunakan, 30 Ağustos–3 Eylül tarihleri arasında Avusturya ve Çekya’daki geleneksel Ekonomi Zirvesine, 9–12 Ekim tarihlerinde de BTSO ile birlikte Zagreb’teki Hırvatistan İş Programına katılacaklarını hatırlatırken, “Tempomuz hiç düşmeyecek, Türkiye ve bütün Balkanlar her zaman hizmetin en iyisine layık. Bizler de bunun için varız” dedi.

GÜNGÖR'DEN KUTLAMA
Bursa Vali Vekili Ergun Güngör: “BALKANTÜRKSİAD çıtayı sürekli yükseltiyor. Bursa’nın büyük sanayi kentleri arasında bulunuyorsa BALKANTÜRKSİAD'ın önemli bir rolü var.”

ÖNLERİNİ AÇACAĞIZ
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, “Sanayicilerimizin iş insanlarımızın hepsi Bursa ve Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkı koymak ve istihdam artırmak için özveriyle çalışıyor. Siyasiler olarak bizler işadamlarımızın yanında olmaya, önlerini açacak destek ve teşvikleri sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı

MANEVİYAT İKLİMİ
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç: “Bizi bu topraklara bağlayan milli ve manevi ortak değerlerimiz var. Türkiye her zaman mazlum ülkelerin yanında olmuş, onlara yardım elini uzatmıştır. 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde de Balkanların her zaman yanında olduk, bağlarımızı daha da güçlendirecek adımlar attık. Daha güçlü Türkiye demek, daha güçlü Balkanlar demektir” diye konuştu.

DEMOKRASİ İSLAM’IN ÖZÜNDE VAR 
23. Dönem Bursa Milletvekili Ali Kul: “İstihdam sağlayan tüm iş adamlarımızdan Allah razı olsun. Demokrasi İslam’ın özünde var. Allah insana özgür irade vermiş, dilediği gibi yaşamakta serbest bırakmış ama zerre kadar sevap işlediyseniz bunun ödülünü alacak, zerre kadar günah işlediyseniz bunun cezasını çekeceksiniz. Bunun için oturup düşünmeli, yaptıklarımızı tartmalıyız. Özü sağlam, sözü sağlam kişiler olalım; birbirimizi sevelim, sayalım, birbirimizin hakkına, hukukuna saygılı bireyler olalım.”