Ordu´nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 54 yaşındaki Ahmet Kırlak, tedavi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi´ne geldi. OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, Ahmet Kırlak´ın böbrek nakli olması için yakınlarından doku örneği aldı. Ahmet Kırlak´ın dokusunun en büyük evladı, evli ve 4 çocuk annesi 36 yaşındaki Nurcan Koç ile uyduğu belirlendi. Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu tarafından geçen Babalar Günü´nde yapılan operasyonla Nurcan Koç´tan alınan böbrek, Ahmet Kırlak´a nakledildi. Böbrek nakli sonrası Ahmet Kırlak ve kızı Nurcan Koç´un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Babasını sevinç gözyaşlarına boğan hayırlı evlat Nurcan Koç, herkese örnek olabilecek bir davranış sergiledi. Babasının diyalize girmesine çok üzüldüğünü ifade eden Koç, böbreğinin babasıyla uyuştuğunu öğrendikten sonra tereddüt etmeden böbreğini ona verdiğini söyledi. 8 kardeşi olan Nurcan Koç, en büyük kardeş olarak bu sorumluluğun kendisine düştüğünü belirterek hiç korkmadan, gözünü kırpmadan böbreğini babasına verdiğini ifade etti.

CAMİDE DUYDUĞU ‘BABAM´ İLAHİSİ AĞLATTI
Babasının genç yaşta yatağa bağlı kalmasının kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Koç, "Köyde camiye gittim. Orada ´babam´ ilahisi söylendi, kendimi tutamadım. Eşime, babama böbreğimi vereceğimi söyledim. O da ‘verebilirsin´ dedi. Babamın yüzü güldü mü o bana yetiyor, acımı unutuyorum” dedi.

“BÜYÜK BEN OLDUĞUM İÇİN BEN VERECEĞİM”
Duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken baba Ahmet Kırlak, “Diğer çocuklarım da böbreğini verebileceğini söyledi. Fakat Nurcan, ‘büyük ben olduğum için ben vereceğim´ dedi. Şu an çok iyiyim. Kendi ihtiyaçlarımı görebiliyorum. Ufak tefek ağrılarım var ama bunlar da geçecek. Doktoruma ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BİR BABANIN, BABALAR GÜNÜ´NDE ALABİLECEĞİ EN GÜZEL HEDİYE”
Böbrek naklini gerçekleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, “Diyaliz tedavisine devam ederken yakınları arasından hastamıza uygun olan böbreği araştırdık. Bu arada kızıyla böbreğinin uyuştuğunu fark ettik. Bunun üzerine nakil için işlemleri başlattık. Kısa süre içerisinde hazırladıktan sonra hastamıza kızından kapalı yöntem uygulayarak aldığımız böbreği başarıyla naklettik. Böbrek hemen kısa süre içerisinde çalışmaya başladı. Hastamız eski sağlığına dönmüş oldu. Nakilden sonra baba ve kızı eski sağlığına döndü. İşin duygusal tarafı Babalar Günü´nde kızı babasına böbreğini verdi. Bir babanın, Babalar Günü´nde alabileceği en güzel hediye. Bir yaşam hediyesi almış oldu. O yüzden hem kızını hem kendisini tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.