Mine Cansu MAZI-Özkan YILDIRIM

32 yıllık devlet memurluğu tecrübesi ile edinmiş olduğu birikimi şimdi Kızılcıklı Mahallesi’ne sunmak için mahalle muhtarlığına adaylığını açıklayan Emekli Polis Memuru Sayın Nihat Kıvanç ile başta adaylık süreci, mahallenin ihtiyaçları olmak üzere güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle Nihat Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1963 Pertek doğumluyum. Sosyal Bilimler Fakültesi mezunuyum. 32 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak çalıştıktan sonra Eylül 2018’de Görükle Polis Merkezi’nden emekli oldum. Evliyim, bir çocuk babasıyım.

Peki,  Nihat Bey sizi Kızılcıklı Mahallesi’nde Muhtar adaylığına getiren süreci bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşır mısınız?

Mahallemiz 2006 yılında kurulduğundan beri ben bu mahallede ikamet etmekteyim. Kuruluşundan beri burada oturduğum için mahallenin sorunlarına hâkimim, ne gibi ihtiyaçlar var, neler yapılmalı hepsini biliyorum. Seçim zamanlarında siyasilerin vermiş oldukları sözleri yerine getirmediğine çok kereler şahit oldum. Diğer mahallelere yapılan hizmetlerin niçin bizim mahallemize yapılmadığını görmüş olduğumuz an adaylarımızı açıkladık. Daha önceki bütün muhtarlar da elbette ellerinden geldiğince çaba göstermişlerdir ama mahallemizin hizmet alması ile ilgili sıkıntılarının olduğu ortadadır. Eksiklikleri, sıkıntıları yerel yönetimlerle, belediyeler ile işbirliği yaparak göreve gelmemiz durumunda mutlaka gidereceğiz bu süre zarfında herkesle barışık olacağız, belediyelerle iletişimimizi her zaman açık tutacağız, mahallemizin hak ettiği hizmetleri getirebilmek için çalmayacağımız kapı kalmayacak.  Yazışmalarla olsun, dilekçelerle olsun, şahsen iş ziyaretleriyle  olsun elimizden gelen her türlü çabayı ekibimizle birlikte sarf edeceğiz.

Nihat Bey öncelikle ne gibi planlarınız var?

En öncelikli olarak mahallemizin yol ve altyapı sorunları var. Siz de  aracınızla mahallemize gelirken  görmüşsünüzdür, yollar çok bozuk mahallemizde yaşayan insanların   araçları  sıklıkla ön takımları bozulduğu için tamirciye gitmek zorunda kalıyor. Bir yağmur yağdığında bütün yollar çamur deryasına dönüyor. Yeni kurulan sokaklar olduğundan birçok sokağın ismi  asılmamış  durumda. Bu sıkıntıları ivedilikle gidermek için adımlar atacağız. Gençlerimize yönelik  spor faaliyetlerine öncelik sağlanacak. Mahallemizde bulunan Hasanağa TOKİ Gençlik ve Spor Kulübü'nün adını Kızılcıklı Gençlik Spor Kulübü olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Sonuçta daha önce Okulumuzun da ismi  bu bağlamda değiştirilmişti. Okulumuzun bitişiğinde yapılmış olan binalar Balkan Mahallesi’ndeler ve Göçmen Mahallesi’nde oylarını kullanacaklar ancak seçimden sonra bizim mahallemize dâhil edileceği söyleniyor. Dolayısıyla mahallemizde 2 doktorumuz küçük bir sağlık ocağında hizmet vermekte. Balkan Mahallesi de bizim bu tarafa geçince sağlık ocağımızda daha da fazla sıkıntı yaşanmaya başlanacak, bununla da ilgili mutlaka göreve gelmemiz durumunda girişimlerde bulunacağız. Daha büyük, daha ferah bir bina ve daha fazla hekim  sayısı ile ilgili çalışmalarımız olacak.

BÖLGE ISLAH EDİLMELİ

Dere boyunda büyük bir çevre düzensizliği var. O bölgeye gidildiğinde hemen göze çarpmakta bu. Tabi burası Akçalar Sanayi, Hasanağa Sanayi, Kayapa Sanayi Bölgesi olduğu için yoğunlukla sanayi alanı olması ve özellikle Hasanağa Sanayi Bölgesi’nden fabrikaların atmış olduğu atıklardan dolayı yazın sineklerin oluşturduğu yoğun bir pislik mevcut. Buranın, bu dere boyunun ıslahı ile ilgili yoğun çalışmalarımız olacak. Kaymakamlık, Valilik, Ankara'ya kadar giderek mutlaka bu bölgenin ıslah edilmesi, çevre düzenlenmesi ile ilgili girişimler yapılarak mahallemizin çok ihtiyacı olan yürüyüş alanlarının, çocuk ve oyun alanlarının açılabileceği bir yer olmasını istiyoruz. Son zamanlarda Dere boyuna bazı vatandaşlar küçük kulübeler kurarak orada bazı çalışmalar yürütüyorlar, bu bölgenin sahipsiz kalması da ayrıca büyük sıkıntı. İlerleyen süreçte çok daha fazla kişiler  bu bölgede toplanırsa  bölge  ıslah edilmeden önce başka bir sıkıntıyla yüz yüze kalabilir.

ÖĞRENCİLERE BURS İMKÂNI

Dar gelirli vatandaşlarımız ile ilgili çalışmalar yapacağız. İşten çıkmış, işsiz, mağdur ailesinin gıdasını dahi alamayan, işi gücü olmayan yardıma muhtaç insanlarımız var. Bunları tespit edeceğiz, çevremizde birçok fabrika var, iş insanı var, hayırsever insanlar ile görüşerek kendi işçilerine yapmış oldukları  iaşe  yardımlarını bu tür yardıma muhtaç insanlara da vermelerini sağlayacağız. Ayrıca  burs ihtiyacı olan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ayda 200 lira, 300 lira gibi rakamlarla mutlaka burs imkanı sağlayacağız.

PAZARIN ÜSTÜ KAPANACAK

Pazar yerimizi daha konforlu hale getirmek ile ilgili girişimlerde bulunacağız, pazarımızın üstünün kapatılması ile ilgili girişimlerde de bulunacağız. Sonuçta bu yüzyılda artık  açık pazarların olmaması lazım. Kapalı alanda insanlarımızın  sebzelerini, meyvelerini, erzaklarını  gönül rahatlığıyla alacakları pazarlar olmalı. Ayrıca pazar yerinde konteynırdan verilen tuvalet hizmeti de hijyen olarak  sıkıntı yaratmakta, bunları da gidermek ile ilgili girişimlerimiz olacak. Okul önlerindeki güvenlikler gözden geçirilip gece görevlendirilmek suretiyle bir çift gece bekçisinin görev yapması için girişimlerimiz olacak.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

İNSANLARLA KONUŞMAYI SEVİYORUM

Adaylığınızı Kızılcıklı Mahallesi sakinleri nasıl karşıladı?

Yaklaşık 32 yıllık devlet memuru olarak çalışmışlığım var; uzun yıllar sokak polisliği yaptım. Bu yüzden insanlarla ilişkilerim çok iyi, insanları biraz anlamak lazım. Karşındaki insanı etkileme yolu  bazen bilginle olur, bazen davranışlarınla olur, bazen ise duruşunla olur. Ben  insanlarla aramın her zaman iyi olduğunu düşünüyorum,  mahallemizde birçok kişi desteklerini iletti.  Benim yanımda  olacaklarını söylediler, buradan onlara teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Mahallem adına çok mutluyum. Onların yüzlerini kara çıkartmamak için elimizden gelen her türlü özveriyi göstereceğiz.

Nihat Bey bizlere aza arkadaşlarınızı tanıtır mısınız?

Elbette… Azalarımız Ahmet Yiğit, Mehmet Yıldırım, Ümit Satar, Gökhan İşcan, Esra Ertürk, Ramazan Ömeroğlu, Yahya Kaburtu ve Osman Kaynar’dan ibarettir. Arkadaşlarımız kendi mesleklerinde, kulvarlarının en önde gelen temsilcilerinden olduklarını bilmem hatırlatmaya gerek var mı? Hepsi çok kaliteli insanlar…

TARAFSIZ OLACAĞIZ

Peki, Nihat Bey nasıl bir muhtarlık yönetimi hedefliyorsunuz?

Tarafsız, katılımcı, sorunları sahiplenme duygusuyla çözmeye çalışan, insan odaklı çözümler üreten, hoşgörülü, insana insanca yaklaşım tarzıyla hareket eden, saygı ve sevgi çerçevesinde esas alınacak bir muhtarlık yönetimi sunacağız.

Başta Kızılcıklı Mahallesi sakinleri olmak üzere, Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz seçim öncesinde?

Mahalle halkımızın sağduyusuna, ferasetine ve duyarlılığına güveniyorum. Mahallemizin sorunlarını biliyor ve bu sorunlara hakim biri olarak bana verecekleri oylarla destek olmalarını,  yetkili kılıp görevlendirmelerini talep ediyorum. Başta Kızılcıklı Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum, saygılarımı sunuyorum.