Ahmet KUNDAKCI
Yazar Ahmet Ümit, Bursalı kitap kurtlarıyla BKM Özlüce’de imza gününde bir araya geldi. ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ kitabı ile tekrar okuyucuyla buluşan Ahmet Ümit, Başkomser Nevzat karakterinin 3 farklı hikayesinin anlatıldığı kitap hakkında, “Nevzat, 3 farklı cinayeti bu kitapta çözüyor, 3 farklı macera içerisinde İstanbul’da değişik semtleri ve değişik sosyal kesimleri arasında dolanıyoruz. Ama aynı zamanda da insan ruhunda da geziniyoruz; suç, cinayet, aşk gibi aklınıza ne geliyorsa” dedi.

BAŞKOMSER NEVZAT KLASİĞİ 
Ahmet Ümit, Başkomser Nevzat karakterinin nasıl doğduğunu anlatırken, 30 yıllık yazarlık sürecinde 29 farklı kitaba imza attığını belirtti. 4 romanın Nevzat karakterinin hikayelerinden oluştuğunu dile getiren Ümit, “İlk kez bir hikâye kitabının 300 bin basıldığını vurgularken, “Bu romanda yeni bir karakter yok. Çok sevdiğim 3 farklı hikâyeyi kaleme aldım” dedi. 20’den fazla yabancı dile çevrilen Başkomser Nevzat hikayeleri, bu yeni kitapta ‘Aşkımız Eski Bir Roman’, ‘Overlokçu Kız’ ve ‘Sergey Nikolayeviç Jerkovski’ye Ne Oldu?’ başlıklarıyla karşımıza çıkıyor. İmza günü sırasında duygularını da dile getiren Ümit, “Her kitap bir doğum gibidir benim için. Bir çocuk dünyaya geliyor sanki. Marifet iltifata tabiidir derler, biz de bu iltifatları okurdan görünce çok seviniyoruz. Bir kitap daha çıkarmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

1 KASIM’DA ‘MERHABA GÜZEL VATANIM’ 
Çekimleri tamamlanan ve vizyona girmek için gün sayan ‘Merhaba Güzel Vatanım’ adlı film hakkında da konuşan Ümit, “Çok heyecanlıyız. Nazım Hikmet benim ustam. Ben de onun çırağı. Filmde çocukluğumdan itibaren beni nasıl etkilediği anlatılıyor. Hiçbir zaman karşılaşmadık ama o bir yazar olarak da şahsiyet olarak da beni çok etkiledi. 1 Kasım’da vizyondayız. Yani kitap ve film ile bu sezon bizim için bayağı heyecanlı başlıyor” diyerek heyecanını okurlarla paylaştı.

Timsahlar start verdi Timsahlar start verdi