BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında
Bugüne kadar birçok çalışma, kırmızı etin kansere ve hatta diyabete neden olabildiğini, kalp hastalığıyla ilişkili olduğunu gösterdi. Ancak Annals of Internal Medicine dergisinde yayınlanan araştırma, yıllardır süregelen kırmızı et tüketiminin azaltılmasını tavsiyesinin tam da aksini söylüyor. 7 ülkeden 14 araştırmacının bir araya geldiği bir panel, ölüm nedenleri ile ilgili 61 çalışmayı inceledi. Ekip ayrıca kırmızı eti kanser, kalp hastalığı ve ölümle ilişkilendiren çok sayıda başka deneme araştırmasını da inceledi. Bu çalışmaların toplamında 4 milyon katılımcıya ait veriler incelenmiş oldu. 3 yıl süren araştırmayı Dalhousie Üniversitesi’nden epidemiyoloji uzmanı Bradley Johnson yönetti. Araştırmacılar kırmızı et ve işlenmiş et ürünleri ile sağlık problemleri arasındaki ilişkinin çok zayıf olduğunu belirledi.
 
SONUÇLAR TEPKİLERE YOL AÇTI
Amerikan Kalp Birliği ve Amerikan Kanser Topluluğu gibi saygın bilim kuruluşları, çalışma sonuçlarına hemen tepki gösterdi. The New York Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre bazı gruplar araştırmanın geri çekilmesini istedi. Araştırmaya tepki gösteren gruplar, bu tarz bir bilginin uzun yıllar boyunca elde edilen bilgilerle çeliştiğini ve toplumun bilime olan güvenini zedelediği görüşünde. (gidahatti.com)