Abdullah ASLANTÜRK-Hasan Alp ÖZBEN

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) yapıldı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Milletvekilli Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanı Melih Ecertaş ve AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse yer aldı. Gençlere seslenen Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin önemli bir sürecin arifesinde olduğunu belirterek 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. “Seçim kararı alındı. Hazırlıklı olarak yola çıkan kim var? AK Parti ve Cumhur İttifakı var” diyen Çavuşoğlu, “Seçime güvenmeyen, tereddütleri olan önümüzdeki siyasi partiler aday gösterme durumuyla karşı karşıya kalamadılar. CHP kendince bir mücadele veriyor. Neyin mücadelesini veriyor? Mücadele verdiği yegane şey ben bu ülkeyi yönetmek için ortaya çıktım demek değil, kendini koymak adına verilen bir mücadele değil, Türkiye’yi şaha kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmek için bir mücadele veriyor” diye konuştu.

NASIL BİR PARTİ MECLİSİ BU?

24 Haziran seçimleri için parti meclisi ile görüştükten sonra karar vereceklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, hiçbir şeyden nefret etmiyorum bu laftan nefret ettiğim kadar’ diyenlerin yer aldığı bir parti meclisinden söz ediyor. Teröristlerin cenazelerine giderek gözyaşı dökenlerin parti meclisinden bahsediyor. Bunların tamamen hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı millet nezdinde itibarsızlaştırmaktır. Kılıçdaroğlu’nun tek düşüncesi var bu aralar. Nasıl olur da 9. kez yenilmekten kurtulurum. Bir konu mankeni bulur, onun yenilmesini sağlarım düşüncesi içindedir” ifadelerini kullandı.

GENÇLİĞİMİZİN TÜRKİYE SEVDASI YETER

Seçilme yaşını 18’e indirdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Şimdi o kardeşlerimizin iradesini almak üzere onlardan oy isteyeceksiniz. Bu kardeşlerimiz bu kadar alaydan, itibarsızlaştıran kadrolara oy vermez. Kendisine inanmayan, güvenmeye, alay eden, 18 yaşında gençlerden milletvekili mi olur diyenlerin bu kardeşlerimizden oy istemeye hakkı yoktur. 18 yaşında bir kardeşimiz bu ülkede milletvekili, belediye başkanı olabilir. Bizim gençliğimizin donanımı ve Türkiye sevdası buna yeter de artar.”