Gökhan GÜNDOĞDU/İzzet GÜNAY

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğini yaptığı Hamitler Şehit Salih Altun Spor Parkı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, MHP İl Başkan Yardımcısı Cemal Ersoy, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, Hamitler Mahalle Muhtarı Hüsamettin Aşkın, Belediye Meclis Üyeleri Şehit Salih Altun' un ailesi, mahalle sakinleri ve yoğun halk katıldı.

PEK ÇOK İLÇEDEN BÜYÜK

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hamitler, ülkemizdeki bir çok ilçeden büyük, Bursa'nın gelişimi,  planlı büyümesi ile örnek bir mahallesi. 2009 yılından bu yana burada Bursa'nın, mimarisine, kimliğine ve tarihine yakışır modern bir inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz. Buradaki çalışmalarımız birbirini tamamlayarak devam ediyor. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 34 bin daireye oturma izni aldı. 150 bin kişilik bir şehir inşa ettik. Hamitler, bataklık iken şu an Osmangazi'nin ve Bursa'nın modern yüzü oldu. Hamitler Mahallesi'ne 6260 bin metrekare yeşil alan üzerine biri engelliler için olmak üzere 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 2 masa tenisi masası, çocuk oyun alanı, 668 metrekarelik çocuk oyun alanı, 381 metrekarelik fitness alanı ve 606 metrelik yürüyüş yolu bulunuyor. Parkın etrafı ağaç ve bitkilerle süslenerek, 2 bin 226 metrekare yeşil alan oluşturuldu.Fitness alanı ve yürüyüş yollarlıyla hizmete sunduğumuz parkımız aynı zamanda özel çevre düzenlemesiyle bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak. Parkımız 1975 yılında Kıbrıs'ta askeri aracın devrilmesi sonucunda şehit olan Şehit Salih Altun'un adı ile yaşayacak. Kendisine bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum.

DEVLETİMİZ TEDBİRLERİNİ ALIYOR

Konuşmasında korona virüsüne de değinen Mustafa Dündar, "korona virüsü tüm dünya ile birlikte ülkemizde de ne yazık ki görüldü. Şu ana kadar tespit edilen beş vaka var ve inşallah bu şekilde kalır. Devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. Bizler de gerekli tedbirleri alıyoruz. Nisan ayında düzenlediğimiz Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ni iptal ettik. Kültür merkezlerimizdeki faaliyetleri durduruyoruz. Dezenfekte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bilhassa vatandaşların kalabalık olduğu noktalarda çalışmalarımızı arttıracağız. Önce tedbir ondan sonra tevekkül" dedi.Daha sonra kürsüye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir ise yaptığı konuşmasında özetle; ‘’cennet vatanımız için tereddüt etmeden şahadete yürüyen ve gazi olan mübarek isimleri ilelebet yaşatmak bizlerin borcu ve vazifesidir. Kıbrıs şehidi Salih Altun'un aziz hatırası da bu parkta yaşatılacak. Bu parkta, yarınların Salih Altun'ları yetişecektir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.Şehit Salih Altun'un abisi Emrullah Altun ise, yaptığı konuşmada; "Bugün burada hüznü ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Bu güzel parkta, şehit abimin isminin yaşatılması bizim için büyük mutluluk. Şehit abimin isminin yaşatılmasını sağlayan başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

AŞKIN; EMEĞİ GEÇEN HERKESE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Hamitler Mahalle Muhtarı Hüsamettin Aşkın ise yaptığı konuşmada; ‘’ Kısa süre önce içinde Merkez Camii, abdesthaneleri, Muhtarlık Hizmet Binası, Spor Lokali, Osmek Kurs Merkezi olan ve son yerel seçimler döneminde eski binalar yıkılıp yenilenen, çevre düzenlemesiyle yapılandırılan hizmet binamızı açtık. Yine kısa süre önce Hamitler Teoman Özalp Parkında ki BUSMEK Hamitler Sosyal Yaşam Merkezi’nin alt katı, Hamitler Ana Kucağı Merkezi olarak düzenledik. Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sokakları canlı, mutlu şehir Bursa’ projesi kapsamındaki çalışmaları sağolsunlar hızla uyguladılar. 4-6 yaş arası çocukların daha sağlıklı büyümelerini esas alan Hamitler Ana Kucağı Merkezimizi hizmete açtık. Başta Büyük Şehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Bakanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği olan tüm yöneticilerimiz ve arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Parkımızın bir şehidimizin ismiyle anılacak olması mahallemiz için onurdur, gururdur. Parkımıza ismini veren Şehit Salih Altun ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ediyorum.

SAĞLIK OCAĞIMIZ DA AÇILIYOR

Başkanlarımızın ve yönetim kadrolarının bizlere imkanlar doğrultusunda son gayretleriyle hizmet ettiklerini her fırsatta söylüyorum. En son Canlı sokağımızdaki aha önce köpek barınağı olarak kullanılan hizmet binasını ilk müracaatımızla birlikte modern bir Sağlık Ocağı olarak bizlere sundular. Haymeana sağlık Ocağımız da kısa süre sonra hizmete açılıyor. Yine atıl durumdaki eski top sahamızın Diyanete ve Milli Eğitime devir işlemleri tamamlandı. İsteğimiz üzerine Osmangazi Belediyemizde olan Halı sahamız tüm işletme haklarıyla birlikte  Hamitler Sporumuza devredildi. Merkez camii alanımızdaki muhtarlık binamız BUSMEK hizmet binamız ve Hamitler Spor lokalimiz yapılarak yenilendi. Buradan uzun uzun anlatarak vaktinizi almak istemiyorum. Ben başta söylediğim gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın  Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere tüm emeği geçenlere mahalle halkım adına çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor, şehidimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mahallemize hayırlı olsun’’ dedi.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar