Mustafa TANITAN-Fulya GÜVEN
Kesginkurt Spor Kulübü 2019 yılı 2. dönem taekwondo  sınavını başarıyla tamamladı. 80 sporcunun katıldığı sınav; genel bilgi,  poomse (temel teknik) ve savunma teknikleriyle birlikte toplam 3 aşamada gerçekleştirildi. Bununla birlikte profesyonel destek alarak hazırlanan taekwondo ve modern dansın birleştiği görsel dans şovu yapan sporcular, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve izleyenleri büyüledi. Sınavda başarılı olmak için mücadele eden sporcuları velileri de heyecanla izledi. Kesginkurt Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Esra Kurt, sınav sonunda yaptığı konuşmada, “Sınav komisyonunda görevli Taekwondo Dünya İkincisi ve Milli Sporcu Hatice  Kübra İlgün, Milli takım antrenörü Fikret Timoçin, GSGM lisans memuru Mustafa Şapçı, Nilüfer Belediyesi Spor Müdür Yardımcısı Fatih Turgut, Büyükşehir antrenörü aynı zamanda milli sporcu Ümran Alözkan, Milli Sporcu Sevdiye İlhan, antrenör Mustafa Tosun, Burhan Alyay, Necmettin Kibar ve talebeleri sınava hazırlayan siyah kuşak sporcuları Sinem Toprak, Hatice Coşkun, Mücahit Seymen ve Emir Ahmet Bağsar’a katılımları ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca Sınava katılarak bir üst kuşağa geçmeye hak kazanan sporcularımızı kutluyor ve bizleri yalnız bırakmayan değerli velilerimize de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1 TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1

YENİ BİR KULÜBÜZ

Kurt açıklamalarına şunları da ekledi: “Yeni bir kulüp olmamıza rağmen kısa sürede çok uzun bir yol aldık, değerli veliler ve sporcularla birlikte büyük bir aile olduk. Ayrıca sporcularımızın yeteneklerine göre farklı branşlara yönlendirme yapan Bursa’daki tek kulüp olduğumuzun da altını çizmek isterim. Hedeflerimiz büyük, inşallah antrenör, sporcu ve velilerimizle birlikte kenetlenerek hedeflerimize ulaşacağız.” Bununla birlikte liseye ve üniversiteye hazırlanan sporcularını da spor liselerine, beden eğitimi öğretmenliği ve antrenörlük bölümlerine ve de polislik sınavlarına hazırladıklarını belirten Kurt, sporculara meslek edindirmeye yönelik çalışmalardan dolayı yine bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. “Önce ahlak sonra başarı” mottosuyla yola çıktıklarını ifade eden Kurt, ülkemizi uluslararası arenalarda temsil eden sporcularının olacağını, en kısa zamanda ailelerini ve ülkesini gururlandıracaklarına olan inancını paylaştı.

DOKUZ DALDA FAALİYET 

Kesginkurt Spor Kulübü’nün taekwondo, kick boks, jimnastik, halk oyunları, modern dans, yüzme, oryantiring, pilates zumba ve step aerobik alanlarında ve bunun yanında yaz okulu olarak farklı branşlarda da hizmet verdiklerini bildirdi.
Son olarak; sözlerini efsane boksör Muhammed Ali’nin  “Şampiyonlar salonlardan çıkmaz. Şampiyonlar içlerinde tutku, hayal ve amaç olan insanlardan çıkar” sözleriyle konuşmasını tamamladı.