Fatih AKKUŞ

Bursaspor'un yeni ve genç transferlerinden sezon başı Makedonya’nın Akademija Pandev takımından alınan Jani Atanasov, röportajımızın başında taraftara olan hayranlığıyla konuşmasına başladı. Genç yaşına rağmen geldiği günden beri performansını arttırarak kendisini geliştiren Atanasov, “Burada gerçekten kendimi evimde hissediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Daha iyi olacağım buna inanıyorum” diyerek iddiasını ortaya koydu.

Kamp dönemi nasıl geçiyor? Türkiye’deki 2. hazırlık kampını nasıl değerlendiriyor?

Kamp dönemi bana göre çok iyi ve faydalı geçiyor. İyi antrenman yapıyoruz. Ligin ikinci yarısına ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Daha iyi bir Bursaspor için yoğun çaba harcıyoruz. Bu kamp bana olduğu kadar her arkadaşıma faydalı geçiyor.

Kıyaslama yaparsak Makedon ve Türk futbolu arasındaki fark nedir futbol anlamında?

Antrenmanlar burada daha iyi. Burada oyuncu kalitesi daha iyi evet onlarda iyi takım ancak böyle kaliteli futbolculara sahip değil. Burada her anlamda daha üst düzey eğitimler var. Burası Türkiye Süper Ligi ancak orası Makedonya ve Süper Lig değil.

Performansını nasıl değerlendiriyor? Samet Aybaba ve ekibi hakkındaki düşüncelerin neler?

Bursaspor’da Kırklarelispor maçı hazırlıkları tamamlandı Bursaspor’da Kırklarelispor maçı hazırlıkları tamamlandı

Samet Aybaba üst düzey bir hoca ve çok iyi birisi. Kendisiyle aram oldukça iyi. Bana şans tanıyorlar ve bende onların bana sunduğu bu şansları iyi değerlendirmek için elimden geleni yapıyorum. Daha iyi olacağımı da düşünüyorum ancak biraz zamana ihtiyacım var. Fakat genel anlamda kendisi bizimle çok yakından ilgileniyor bu da bize özgüven veriyor. İlk geldiğimden beri gençlerle oynuyorum. Bana hiçbir sorun yaşatmadı onlarla oynamam. Bende gencim ve elimden geldiğince onlarla birlikte hareket etmek istiyorum. Burada kendimi evimde gibi hissettim. Herkesin bu anlamda tavrı çok iyiydi. Bana kendi evimde gibi hissettirdikleri için teşekkür ederim.

Geldiğinden beri kendisine yardımcı olan futbolcuları sıralasa ilk 3 nasıl şekillenir?

Harun Tekin’i hiçbir zaman unutmam, unutamam. Geldiğimde bana en çok desteği o verdi. Onun bana yaklaşımı ve tavrı hiç unutulmayacak. Ardından tabi ki Ertuğrul Ersoy geliyor. O da bana çok samimi yaklaştı ve her seferinde yardımcı oldu. Daha sonrada tercüman’ım Kaan kendisi de beni İngilizce konusunda destekledi her seferinde.

Kendisine rol model edindi mi? idolü kim?

Cristiano Ronaldo benim kesinlikle idolümdür. Mancester United’da oynarken ben küçüktüm. Onu o zamandan beri takip ediyorum. Ancak onun yanında Kevin De Bruyne’de benim idollerim arasında yerini alıyor.

Türkiye’deki atmosfer nasıl? taraftar hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim?

Sahaya ilk çıktığımda aslında çok fantastik ve ciddi anlamda ateşli bir taraftar gördüm. İlk baktığımda ciddi anlamda heyecanlandım. Ancak anladım ki onlar Türkiye’nin en iyileri ve bu beni rahatlattı. Bu hissi anlatmak, kelimelere dökmek imkansız. Bu yıl geçen yıldan daha iyi olacak ve daha fazla iyi sonuç alacağız. Onları da mutlu edeceğiz. Onlar yanımızda olmaya devam etsin.

İlk geldiğinde sorun yaşadı mı? Aileden uzak olmak nasıl etkiledi?

Ben ilk geldiğimde ciddi sorun yaşadım ailemden uzakta olmam bana dezavantaj oldu. 1 aylık zorluk yaşadım. Ancak şu anda Türkiye’de ve benimle birlikte yaşıyorlar. Onlarında desteği ve yanımda olmaları daha iyi olmama sebebiyet veriyor.