Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında başlatılan ÖTV ve KDV indirimlerinin yeni yılda 3 ay süreyle uzatıldı. İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, KDV indiriminin hem sektör hem de tüketici tarafından olumlu karşılandığını belirterek, KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesinin iç piyasada yaşanan daralmanın bir nebzede olsa önüne geçeceğini ifade ederken, indirimin sabitlenmesini ve hammadde alımında da geçerli olmasını istedi.

MOBİLYA İNEGÖL’ÜN HER ŞEYİ

Mobilyanın özellikle İnegöl’de insanlara iş ve aş sağlamak için lokomotif bir sektör olduğunu ifade eden Özdemir, "KDV indiriminin sektöre canlılık kazandırdığı rakamlardan da anlaşılıyor. İndirimin net bir şekilde karar verilip kalıcı olmasından yanayız. Devlet büyüklerimiz bu konuda gereğini yapacaktır. KDV indirimi uygulamasıyla satışlarını artıran mobilyacılarımız, ülkemizin ekonomisine, büyümesine destek vermekte ve vermeye devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

Hammadde vurgusu

Başkan Hakan Özdemir, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarını kapsayan indirimin hammadde alımında da uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “Mobilyacı esnafımız yüzde 18 ile hammadde girişi yapıyor ama satarken yüzde 8 ile çıkış yapıyor. Mobilyada KDV indirimi yapılırken sektör temsilcilerinden de görüş alınsın. KVD indirimi; hammadde yani sunta, MDF, sünger, boya malzemesi, mobilya aksesuarlarında KDV yüzde 18 iken, mobilyanın son kullanıcıya yüzde 8 KDV ile satılmasını öngörüyor. Yüzde 8’e tabi tutulan mobilya ile aynı malzemeden üretilen kapı, parke ve benzeri ürünlerde yüzde 18 KDV uygulanmaya devam ediliyor. Bu uygulamada ne gibi kriterlerin göz önüne alındığını merak ediyoruz. İşletmelerimiz bir ürünü ortaya çıkarmak için aldıkları tüm hammaddeye yüzde 18 KDV ödüyor. Bu da adaletsizliğe yol açıyor. Bir adım atılırken bu hususlarında göz önünde bulundurulmasının daha doğru hamle olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu