Ahmet KUNDAKCI-Haşmet DEMİRBİL​

Siyasetle sanat birleşirse

hele makam sahibi bu hünerlerini dostlarıyla paylaşıyorsa 

ortaya mutluluk dolu anılar çıkıyor.

Yıllar uçup gitse de fotoğraflar tarihe tanıklık ediyor.

Ege üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alev Pars şimdilerde İzmir Bornova Kaymakamı Sayın Fatih Genel ile zihgir yapımı ve okçuluk gösteri ve söyleşisini koordine edince aralarına katılmanın mutluluğuna hiç bir şey gölge düşüremezdi.

Yılların dostluğu ile Fatih Kaymakam ile Cemal Hünal (Issız Adam filminin aktörü) ile karşılaşmaları ağabeyi Kayseri Atlı Okçuluk Başkanı Sami Genel ile beraberliklerinden doğan Kazdağları-Havran Uluslararası Okçuluk Yarışmaları, Çanakkale-Biga ve Adana etkinliklerindeki ok atış sahneleri fotoğraf çekimlerim bana pek renkli gelmemişti ama geçmiş yılların anıları film şeridi gibi gözümün önünden geçmişti.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Haşmet Demirbil Ayvalık'ta bir sergide...

SOKAKLARDA BİR KAYMAKAM

Balıkesir-Edremit sokaklarında elinde fotoğraf makinesiyle yalnız dolaşırken karşılaşmıştım kendisiyle ve "Ben Havran Kaymakamı Fatih Genel demesini şaşkınlıkla izlemiştim. Koruması yok. Resmi aracı yanında değil,lise öğrencisi gibi coşkulu. Böylece Fotoğraf kardeşliğimiz başlamıştı oldu kendisiyle. Eğitimlere katılmış, eğitim vermiş ve fotoğraf sanatını sevdirme çalışmalarıma destek çıkmış, doğa sever olarak TEMA çalışmalarını desteklemiş, 23 Nisan'da çocuklarla uçurtma  şenlikleri düzenlemiş, halkın içinde gezerken sohbetine doyum olmayacak konumda ve fotoğraf çekimleriyle bence Edremit körfezinin insanlarının ve doğanın sevgilisi olmuştu.

Karamurat Cüneyt Arkın'ın elini Cemal Hünal'a törenle devrederken Kaymakam Fatih Genel en akın şehit idi.

BİR MASALDI KENDİSİ

Martıları elindeki balıklarla beslerken, hafta sonları yakaladığı balıkların fotoğrafını çekip de tekrar doğaya bırakması ata biniş ve ok atışları halen buralarda bir masal havasında anlatılmaktadır. Farklılık bence önce Çerkez genlerinden sonra, babasının öğüdünü tutmasından peki nedir o öğütler: Ey oğul, Hz.Ömer gibi adil, Hz.Ali gibi dirayetli, Hz.Osman gibi şefkatli ol

Ve Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu yanındaki staj yıllarında aldığı öğüt

"Doğru olanı yap, Allah'tan başka hiçbir şeyden korkma"

sözleri yaşam felsefesi olarak, olağan üstü çalışkan, cesur ve iyi niyetli bir kaymakam modelini hayata geçirmiş...
Balıkesir-Havran –Taşarası-Karalar-Kozdere köyleri Anadolu'dan daha fakir konumda gözükünce sosyal yaşamı geliştirme kalkındırma projesi ile 42 aileye yeni modern evler ve yaşam armağan edince dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ankara'da özel bir ödül almıştı ve örnek gösterilmişti,

ARKIN'DAN HÜNAL'A

Uluslararası okçuluk yarışmalarıyla Türkiyemizi ve Osmanlı 1726 yılında İstanbul Okmeydanı'nda dünya rekoru kıran Kemankeş Biga sancak beyi Osman bey ile ata sporunu tanıtmış ve Japonya, İran, İngiltere, Maceristan, Almanya, Güney Afrika, Amerika, Slovakya, gibi okçulara Osmanlı okunu tanıtmış beyazperdenin efsanevi ismi Karamurat Cüneyt Arkın'ın elini ,Cemal Hünal'a törenle devrettirmiştir.

Osmanlı Mezar taşlarını, Bergama örneği Havran'da 'Kitabeler' diye fotoğraflayıp albüm hazırlamış, 
fotoğraf hocamız İbrahim Demirel uyarısıyla Havran Kapı ve pencerelerini fotoğraf karelerine hapsedip kitaplaştırmış, 
Biga'da pehlivanların dünyasına dalmış, Ünlü kıspet ustası İrfan Şahin atölyesiyle  yaşantımıza kitap armağan etmiş... 

Vee bence en önemlisi de 10 yıllık dönemdeki enteresan öyküleri bir masal akıcılığıyla 'Az Daha Çoktur' kitabını okuyucularla buluşturmuştur.

90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu 90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu

Ve Kaymakam Bey'in son sözüyle son verelim satırlarımıza: "Ecdat yadigarlarımıza sahip çıkmalıyız, gözümüz gibi bakmalıyız onlara. Tarih, tarihi değerlere değer vermeyenlerin hazin öyküleriyle doludur."