Kış aylarında kas kazanma sürecinizi yönetirken beslenmeniz de özel olmalı. Dolayısıyla, doğru karbonhidratları doğru proteinlerle bir araya getirmek kas kazanma sürecinin en önemli anahtarı. Kasların en hızlı şekillendiği zamanların kış ayları olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kas kütlesini artırmak için hipertrofi (kas yapımı) dönemine giren sporcuların, beslenme konusunda doğru stratejileri uygulayarak hızla sonuç alabileceklerini belirtiyorlar.

PROTEİN İHTİYACI ARTAR

Çiğ fıstık, çiğ fındık, çiğ kaju, çiğ badem, ceviz ve avokado kas kazanma sürecinde tüketilmesi gereken kaliteli yağlar olarak ön plana çıkıyor. FitChef Uzman Diyetisyeni Özgül Yıldız , “Ne yaparsanız yapın kaslarınızı dilediğiniz şekle sokamıyorsanız sorun beslenmenizde olabilir.” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor;Kas yapımı ve dayanıklılığı için karbonhidrat ve protein ağırlıklı yiyecekler tüketmek olmazsa olmazdır. Spor yaparken antrenman öncesi ve sonrası tüketilecek her besin dikkatlice seçilmelidir. Antrenman öncesi ve sonrasında doğal proteinlerin tüketimi önemlidir.

Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu

KADINLARDA İNCE KASLAR

Tip 1 olarak tabir edilen ince kas lifleri vücuda dayanıklılık ve hareket devamlılığı sağlar. Tip 2 kaslar ise kuvvet ve hız ile alakalıdır. Kadın anatomisinde Tip 1 kaslar daha fazladır. Bu nedenle büyük kasları erkeklere oranla 3’te 1 daha yavaş gelişir. Kadınlarda doğru beslenilmesi ve ince kasların uzman eşliğinde çalıştırılması halinde sportif bir vücuda kolayca sahip olabilirler. Ancak ince kasların çalışması, Tip 2 kalın kasların çalışması kadar enerji tüketmeyeceğinden porsiyonlardaki karbonhidrat oranı azaltılmalıdır. Protein ağırlıklı dengeli bir beslenme planı ile kadınlar için atletik bir vücuda ulaşmak aslında çok kolay.