Özlem ATAÇ 
Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı 2. oturumu meclis salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya; İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, Reyhan-Kayhan-Hanlar Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği ile ilgili rapora CHP’nin itirazı üzerine yaşananlar damga vurdu. CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, imar planı değişikliği ile ilgili “Bu konu geçen ayki meclis toplantısında kamulaştırmayla alakalı gündeme geldiğinde biz alelacele yapılan bir planlama çalışmasıdır dedik. Planlama demeyelim bir yanlış kamulaştırma kararıdır. Her Büyükşehir Belediye Başkanı gelir önce bir Bursa’yı öğrenir ondan sonra nereden başlayalım der ve önce Hanlar Bölgesi’nden başlar. Niye, bin yıllık yer çünkü. Herhalde siz de böyle başladınız? Ortada planlama çalışması yok, aceleyle alınmış bir karar” ifadelerini kullandı. 

Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret Bursa AFSİAD’dan TÜBİTAK BUTAL’a ziyaret

HER KURUŞUN HESABI YAPILIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ayradilli’nin sözlerine sert tepki gösterdi ve “Karşınızda çocuk yok, 16 yıldır belediye başkanlığı yapan bir başkan var” dedi. Aktaş, şöyle devam etti: “Her belediye başkanı gelir özentiyle diyorsunuz, ne özentisi? Her kuruşun hesabını, kitabını yapıyoruz. Bu şehrin sahibi gibi davranmanıza gerek yok. Bu şehirde doğan da, bu şehre sonradan gelen de, bu şehirde ticaret yapan da, nefes alanda bu şehirlidir. Dolayısıyla sizin bu anlatımınızdan her gelen bir özentiyle canı sıkılıyor bir şeyler yapıyor deyimi yanlıştır. Olmaz öyle bir şey. Seçilmiş bir meclis var burada. Ben bir yerden gelmedim. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm, bu şehirde üniversite okudum. Bana akıl vermeyin. Siz bu maddeye hayır deseniz de ben Allah’ın izniyle oradaki binaları nasıl yıkacağım, hep beraber göreceğiz. Gerekirse Zafer Plaza’yı da yıkarız, tamamen bütçe ve planlama meselesidir bu.  50-60 yaşında adamlarız burada aramızda mimarlar, mühendisler ve iş adamları var, hepimiz yol yordam biliyoruz. Kimsenin kimseyle dalga geçer gibi yorum yapmaya hakkı yok.”
 

İLLER’DEN 200 MİLYON TL KREDİ
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden yatırımları ile yapılacak olan kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 200 milyon TL gayri nakdi kredi kullanılması ile ilgili rapor, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Teklif üzerinde yapılan konuşmaların ardından AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin onayıyla kredi borçlanması kabul edildi. İYİ Partili üyeler ise teklif için ‘ret’ oyu kullandı. Müteahhitle alakalı yaşanan sorunlar nedeniyle yapımı devam eden T2 Hattı’nın ikmal hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirten Alinur Aktaş, “İller Bankası’nın imkanlarını kullanarak ikmal ihalesini yakında gerçekleştireceğiz” bilgisini verdi.